Macskariasztó spray házilag: 8 gyors recept

Avatar Gadam | 2022.11.26. 5670 Views 1 Like 3 On 1 Rating

5670 Views 3 On 1 Rating Rate it

macskariasztó spray házilag

Ne kínozz macskát embertelen megoldásokkal, mint a vegyszerek, szélvédőmosók. Készíts házilag macskariasztó spray-t. Mivel a macskák körülbelül 40-szer olyan érzékelik a szagokat, mint mi, emberek, így természetes macskariasztó készítése nagyban támaszkodik a macska éles szaglására. Ha úgy tűnik, hogy az egyik recept nem működik, próbálj ki egy másikat. A macskák külön egyéniségek, különböző kedvelésekkel és ellenszenvvel, és ami számodra csípős, azt lehet pont imádják.

Összeszedtünk 8 macskariasztó spray receptet házilag

Mielőtt bármibe kezdenél, szerezz egy szórófejes flakont, és tisztítsd meg. Abba fogod önteni a macskariasztó folyadékot.

Macskariasztó spray recept #1. Ecet

Keverj össze kevés ecetet folyékony kéziszappannal és vízzel egyenlő arányban. Permetezd, töröld vagy öntsd az érintett területekre, attól függően, hogy beltéren vagy kültéren van-e.

Macskariasztó spray recept házilag #2. Fokhagyma

Fokhagyma, bors és citrom vízzel keverve egy másik riasztószer a macskák számára. Néhányan „csípős” borsot adnak ehhez az oldathoz, de ez árthat a macskának, mivel a „csípős” oldat nem macskabarát. Ha mégis használnád, csak nagyon szerény mennyiségű „csípőset” adagolj hozzá. Egy kevés is elég. A fokhagymát nagyon jól össze kell zúznod. Ezután hagyd ezt a főzetet legalább 24 órán át állni, amíg megérik. Aztán szűrd le a maradék oldatot, és máris egy erős macskariasztó spray-t hoztál össze.

Macskariasztó spray recept házilag #3. Rozmaring

Ültesd ezt a gyógynövényt annak a helynek a közelébe, ahol a macskák gondot okoznak. A rozmaring természetes macskariasztó. Rozmaring kivonatból és vízből oldatot is készíthetsz, amelyet szórófejes flakonba téve szórhatod az oldatot az érintett területre..

Macskariasztó spray recept #4. Gyógynövények

Termessz gyógynövényeket. A 3. receptet követve, tegyél citronellát, rózsafüvet, rozmaringot vagy fokhagymát és metélőhagymát egy gyógynövénykertbe. Ezek vonzóak, és természetes macskariasztó hatásúak.

Macskariasztó spray recept #5. Folyékony gyógynövény

A folyékony gyógynövény-kiegészítő állhat citromléből, narancsléből, áfonyaléből és rozmaring-kivonatból egy kevés vízzel keverve. Ez kiváló macskariasztó lehet.

Macskariasztó spray recept #6. Folyékony gyógynövény II. verzió

Egy másik folyékony fúzió készíthető egy zöld narancs levének és erős kávénak a keverésével. Ez remek macskaelriasztónak bizonyult. A citrusfélék héját is felapríthatod vagy ledarálhatod, és a kávézaccot az ágyások talajába szórhatod, hogy elriassza a macskákat.

Macskariasztó spray recept #7. Citronella olaj

A citronellaolaj egy házi macskariasztó, amellyel sokan sikerrel jártak. A citronella leginkább szúnyogriasztóként ismert, de a macskák a citronella szagát kellemetlennek érzik. Ehhez keverj össze 1 rész citronellaolajat 4 rész vízhez, és permetezd be bőségesen a problémás területeket.

Fontos Figyelmeztetés. Egyes gyógynövények, például az eukaliptusz és a citronella mérgező lehet a macskák számára. A szárított vagy friss eukaliptusz veszélyes a macskára. A macska nyálfolyást, görcsöket, hányást, hasmenést, zavartságot és egyéb aggasztó tüneteket tapasztalhat, miután elfogyasztotta ezt a hatásos szobanövényt. A macskák biztonsága érdekében friss vagy szárított növény helyett használj eukaliptusz illóolajat lezárt tartályban, ha félő, hogy megeszik a gyógynövényt.

Macskariasztó spray recept #8. Bónusz recept

Végül a MoM4Real.com ajánlása szerint a legjobb macskariasztó a következő recept.

  1. Töltsd meg a szórófejes flakont 3/4-ig vízzel.
  2. Adj hozzá néhány csepp tiszta mosogatószert. Legyen tiszta, hogy ne színezd össze a szőnyeget vagy a bútorokat. (Ez a víz és az olajok keverőanyagaként működik).
  3. Adj a szórófejes flakonba egyenként 10 csepp eukaliptusz illóolajat és citrom illóolajat.
  4. Tedd vissza a fedelet, és rázd jól össze.

Egyszerű, természetes és könnyen elkészíthető. A macskákat valószínűleg egyáltalán nem fogja zavarni, és Önt sem. Ha problémája van a legyekkel a házában vagy akár a hangyákkal, ez az illóolaj-koktél megoldhatja ezt a problémát is. Legyél környezetbarát, mielőtt vegyszeres vagy durva megoldást keresnél. A szőrös barátaid imádni fognak érte.

Forrás: DIY Make Your Own Cat Repellent Spray — Color Glo International


5670 Views 3 On 1 Rating Rate it