Deutérium csökkentett víz házilag egyszerű összetevőkből

Avatar Gadam | 2022.06.20. 1779 Views 0 Likes 1 On 1 Rating

1779 Views 1 On 1 Rating Rate it

deutérium csökkentett víz házilag

Az interneten található más forrásokkal ellentétben mi nem pazaroljuk az idődet, és nem adunk hamis információkat. Egyszerűen fogalmazva, nem lehet DDW-t (deutériumban szegényített vizet) készíteni otthon, alapvető eszközökkel. Minden olyan forrás, amely receptet ígér, hazudik.

De miért is nem lehet házilag készíteni deutérium csökkentett vizet?

A deutériumban csökkentett víz DDW atomi és molekuláris szinten különbözik a hagyományos csapvíztől. Egyetlen konyhai recept sem segíthet ilyen átalakulások elérésében. Ehhez olyan csúcskategóriás berendezésekre van szükséged, amelyek atomi szinten működnek.

Például egy olyan gép, amely katalitikus ioncsere elvén működik, segíthet a Deutériumban csökkentett víz előállításában. Ugyanakkor bármilyen vákuumdesztillációt alkalmazó géppel is előállíthatod.

A tipikus konyhai gépek azonban nem képesek ilyen összetett folyamatok elvégzésére. Ehhez speciális gépekre van szükség, amelyeket ezekre a folyamatokra terveztek. Ilyen gépeket pedig csak ipari méretekben lehet alkalmazni.

Ez egyszerűen az ilyen gépek üzemeltetésének magas költségei miatt van, az energiaköltségekkel és a karbantartási költségekkel együtt. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy otthon futtassuk őket, csak azért, hogy egy kis mennyiségű deutériumcsökkentett vizet készítsünk személyes használatra.

Ezek szerint venned kéne egy deutérium csökkentett vizet előállító gépet?

A cikk írásakor a piacon nem kaphatók konyhai használatra szánt ilyen gépek. Hamarosan azonban a tudósok képesek lehetnek rá. Ráadásul még ha létezne is bármilyen kisléptékű technológia a konyhai szintű használatra, annak hatékonysága rendkívül alacsony lenne.

Ezért azt javasoljuk, ne pazarold az idődet arra, hogy megtanulod, hogyan készítsen deutériummentes vizet otthon. Ehelyett keress egy tisztességes boltot, és kezdd el onnan rendelni a deutériumcsökkentett vizet. Ez nem csak kényelmes, de több értelme is van.

A deutériumszegény víz megvásárlása

Elég egyszerű megvásárolni a deutériumszegényített vizet az interneten. Ne feledd azonban, hogy a deutériummentesített víz drágább lehet, mint a hagyományos ásványvíz. Ez azért van, mert ez a víz nagyon alacsony százalékban tartalmaz deutériumot. Számíts tehát arra, hogy valamivel többet kell fizetned a hozzáadott előnyökért.

Szakmai forrás: How to Make Deuterium Depleted Water at Home? – DDW (deuteriumdepletedwaters.com)


1779 Views 1 On 1 Rating Rate it