Zseniális virág csepegtető házilag

Avatar Gadam | 2022.09.10. 988 Views 0 Likes 0 Ratings

988 Views 0 Ratings Rate it

virág csepegtető háziLag

Fölkutattam a netet virág csepegtetők után, mert szükségem volt egyre. Találtam ugyan néhányat, de egyszerűen lenyűgözött ez a házi megoldás. Oda jutottam, hogy megosztom mindenkivel, aki virágcsepegtetőt keres.

Virág csepegtető házilag műanyag flakonból

Avagy éljen az újrahasznosítás. A leíráshoz képes segítséget is kapsz, csak kattints a kékkel jelzett kép hivatkozásokra.

Virág csepegtető házilag 1. lépés: Szerezz egy 2 literes flakont.

A 2 literes palack a legmegfelelőbb, de kisebb növényhez kisebbet is használhatsz. A palackot alaposan tisztítsd meg vízzel, és távolítsd el a címkét.

Virág csepegtető házilag 2. lépés: Szúrj 4-5 lyukat a kupakba.

Vedd le a kupakot, és tedd le egy darab hulladékfára. Használj fúrót vagy szöget és kalapácsot, hogy több lyukat szúrhass bele. Minél több lyukat szúrsz, annál gyorsabban fog kifolyni a víz. Ha végeztél, tedd vissza a kupakot a palackra. [Kép].
A lyukakat ne csináld túl kicsire, különben a talaj eltömítheti őket.

Virág csepegtető házilag 3. lépés: Vágd le a flakon alját.

Ezt egy fogazott késsel vagy egy éles ollóval teheted meg. Kb. 2,5 centimétert vágj le a palackból. [Kép]. Ha az üdítős palack alja körül van egy formázott vonal, akkor ezt használhatod útmutatásként.

Virág csepegtető házilag 4. lépés: Áss gödröt a talajba.

virág csepegtető háziLag.I.

Elég mélynek kell lennie ahhoz, hogy a palack félig beleférjen. [Kép]. A lyukat a növény szárától körülbelül 10-15 centiméter távolságra tervezd. Ha egy már meglévő növény mellett ásol, vigyázz, nehogy átvágd a gyökereket. [Így]

Virág csepegtető házilag 5. lépés: Tedd az üveget a lyukba, kupakkal lefelé.

Ha még nem tetted meg, csavard vissza a kupakot a palackra. Fordítsd meg a palackot fejjel lefelé, és dugd be a kupakkal lefelé a lyukba. Óvatosan simítsd le a földet a palack körül.
A palackot mélyebbre is behelyezheti a talajba, de legalább 2,5 cm vastagságban ki kell állnia a talajból. Ez megakadályozza, hogy a talaj a vízbe kerüljön. [Kép].

Virág csepegtető házilag 6. lépés: Töltsd meg a palackot vízzel, és fordítsd meg.

A palack alját úgy támaszd le, hogy a vízre támaszkodjon, készen arra, hogy felfogja a törmeléket, amely egyébként lesüllyedne és eltömítené a rendszert. Hagyd, hogy a virág csepegtető öntözőrendszer tegye a dolgát. Készíts annyi csepegtető öntözőt, amennyire az összes növényéhez szükséged van. [Kép].

 

Forrásom: 3 Ways to Make a Drip Irrigator from a Plastic Bottle – wikiHow


988 Views 0 Ratings Rate it