Mandula vajas rizs sütemények 4 módon

Avatar admin | 2021.02.09. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Meddig fognak tartani ezek a puffasztott rizs sütemények?

Nincs rosszabb, mint az elavult rizstorták. Sajnos a felfújt rizs nagyon gyorsan elveszíti ropogósságát, ha levegőnek van kitéve, még gyorsabban is, mint a keksz vagy a gabonafélék a dobozukból.

Függetlenül attól, hogy sima rizs süteményekre vágyik, vagy a fenti vegán egyikünkkel díszítjük, javasoljuk, hogy egye meg őket 2 órán belül hogy kivegyék őket a csomagolásukból.

Szerencsére az egyik rizstortánk elkészítése mindössze 2 percet vesz igénybe, így nem kell aggódnia a szakaszos sütés miatt. Élvezze őket útközben frissen.

Hacsak nem tervez egy teljes zsák rizskalács elfogyasztását egyszerre, a ropogósság megőrzése érdekében megfelelően kell tárolnia őket. Javasoljuk, hogy a nyitás után ne tartsa az eredeti táskájában, hanem helyezze át megfelelő légmentesen lezárt edénybe.

A rizstorták csomagolása gyakran gyenge, és kinyitás után könnyen elszakadhat. Ha ezt nem észlelik, vagy ha nem jól zárja le a táskát, egyik napról a másikra levegő beszivároghat és elronthatja a terméket. Ha a rizsfalatokat cipzáras zacskókba vagy légmentesen lezárt, élelmiszeripari dobozokba helyezi, akkor 100% -ig biztos lehet benne, hogy legközelebb ropogósak lesznek, amikor megkívánja őket.

A rizs sütemények mindenki számára megfelelőek?

A bio rizs sütemények valószínűleg a világon a legrövidebb összetevők listájával készült snackek, amelyek csak rizst és kevés sót tartalmaznak.

A rizstorták a nassolás szent gráljai, amit mindenki élvezhet, függetlenül az étrendjétől vagy az ételallergiától? És olyan jók, mint amilyennek mi látszunk? Nézzük meg közelebbről.

Ez az alacsony szénhidráttartalmú, alacsony zsírtartalmú snack ideálisnak tűnik azok számára, akik követik a fogyókúrás étrend. Egy tipikus méretű rizspogácsa csak 27 kalóriát tartalmaz, de szinte egyik sem zsírból vagy cukorból származik. De van egy figyelmeztetés. A rizstorták nagyon kevés rostot tartalmaznak, emiatt gyorsan megemésztjük őket anélkül, hogy jóllaknánk. Az egészséges zsírok hiánya azt is jelenti, hogy a rizstorták vannak nem alkalmas a keto étrendre.

Ha lefogyni próbálunk, meg kell fékeznünk éhségünket, hogy elkerüljük a körültekintő nassolást. A sima rizs sütemények nem teszik ezt hatékonyan, de van megoldás: kerülje a túl sok rizs sütemény önmagában történő elfogyasztását, ehelyett töltse fel rostos és tápláló összetevőkkel, mint amilyeneket a fentiekben javasolunk. Ezenkívül válasszon barna rizsből készült rizs süteményeket, amelyek táplálóbbak és rostosabbak.

Az alacsony rosttartalmú ételek másik hiányossága a vércukorszintre gyakorolt ​​hatásuk. Bár a rizstorták nagyon kevés cukorról számolnak be, a rizs magas glikémiás indexű étel, amely első látásra nem mond jó híreket a cukorbetegek számára. De a rizs glikémiás mennyisége nem rossz, a közepes tartomány körül mozog. Ez azt jelenti, hogy cukorbetegek rizs süteményeket alkalmanként és mértékkel fogyaszthat. Csakúgy, mint azok számára, akik fogyni szeretnének, a cukorbetegeknek is fel kell tölteniük a rizs süteményeket magas rosttartalmú összetevőkkel, hogy biztonságosabb táplálkozási profilt kapjanak.

Végül a rizs sütemények egyaránt vegán és gluténmentes. Vegán étel is tejmentes és tojásmentes, ezekkel a ropogós rágcsálnivalókkal az ételallergiában szenvedők többsége számára hozzáférhetővé válik.

Összefoglalva: a rizs süteményeknek egyszerű táplálkozási profiljuk van, amely szinte minden étrendhez illeszkedik. Néhány hiányosságuk kiküszöbölése és tápláló harapnivalóvá tétele érdekében meg kell vásárolnia a barna-rizs variációt, és rosttartalmú ételekhez kell tálalnia.

A fenti receptünkben pontosan ezt tettük, ahol rizs süteményeket egészítettünk ki olyan összetevőkkel, mint a gyümölcs, a dió és a mag, hogy megfelelő egyensúlyt biztosítsunk a rostokban, fehérjékben és vitaminokban.

Hány rizstortát kell enni egy nap alatt?

Bár a rizs süteményeket alapként dicsérték a fogyókúrás harapnivalók között, javasoljuk, hogy korlátozza őket egy adagra napi két-három rizspogácsa, gyenge táplálkozási profiljuk miatt.

Ezekben a kekszekben nagyon alacsony a zsír-, szénhidrát- és kalóriatartalom. Ennek ellenére éppen előállításuk módja – nagy hő és nagy nyomás – megfosztja őket értékes rostoktól, vitaminoktól és ásványi anyagoktól.

Ezért a sima rizs sütemények nem sok tápértékűek, és túl sokat fogyasztanak belőlük valószínűleg emeli a vércukorszintet gyorsabban, mint egy szelet teljes kiőrlésű kenyér. Ez étvágyhoz és végső soron súlygyarapodáshoz vezet.

Vannak módok arra, hogy a rizs süteményeket kiegyensúlyozottabb harapnivalókká változtassák, például tápláló alapanyagokból.

Például párosíthatja őket gyümölcsökkel, dióval és magvakkal, ahogy a fenti receptünkben tettük. Kísérheti őket olyan sós öntetekkel is, mint a hummus, a sajt és a tojás.

Ezek a rostdús és fehérjében gazdag összetevők lassítják a rizs sütemények emésztését, ezáltal stabilizálva a vércukorszintet.

A moderálás kulcsfontosságú. Ebből a két kekszből kettő vagy három fogyasztása nem befolyásolja a derékvonalat, mivel ezek még mindig jobb választást kínálnak más feldolgozott harapnivalókhoz, mint a chips és a süti. Válasszon azonban teljes kiőrlésű és alacsony sótartalmú fajtákat és párosítsa őket egészséges feltétekkel kompenzálni egyszerű táplálkozási profiljukat.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it