Mandulaliszt házilag, ami finomabb, mint a bolti

Avatar Gadam | 2022.06.17. 3331 Views 0 Likes 0 Ratings

3331 Views 0 Ratings Rate it

A mandulaliszt házilag villámvágtában elkészíthető. Kiváló alapanyaga lehet kenyereknek és süteményeknek, és nagyszerű gluténmentes alternatívája a hagyományos lisztnek. Az olyan recepteknél, ahol süteményszerűbb állagot és kevésbé kifejezett mandulaízt szeretnénk, mindenképpen a mandulaliszt a megfelelő, mert könnyebb textúrájú, színű és semleges az íze.

Hogyan készítsünk mandulalisztet házilag?

A házi mandulaliszt elkészítése nagyon egyszerű! Mindössze 1 hozzávaló, 1 turmixgép és 5 perc szükséges hozzá.

Egyszerűen adjuk a blansírozott mandulát egy turmixgépbe, és pépesítsük addig, amíg finom, por állagú lisztet nem kapunk. Akkor tudhatod biztosan, hogy túl sok volt a turmixolásból, ha mandulavajjá kezd válni a mandulaliszted.

Nemcsak egyszerű elkészíteni, de a házi mandulalisztnek frissebb az íze, és általában költséghatékonyabb is, mint a boltban vásárolt.

manduLaLiszt recept

Házi mandulaliszt készítése:

Hozzávalók:

  • 1.5 csésze fehérített mandula (szeletelve vagy egészben)

Elkészítés:

  1. Adagold a mandulát egy turmixgépbe, és magas fokozaton turmixold, amíg finom, por állagú lisztet nem kapsz. Javasoljuk, hogy a turmixgépet 5-10 másodpercre kapcsold a legmagasabb fokozatra. Ezután állítsd le, rázd meg a turmixgép tartályát, és ütögesse meg az oldalát, hogy lerázd az oldalán keletkezett csomókat.
  2. Turmixold újra, amíg finom és porszerű nem lesz a mandulaliszted – összesen körülbelül 10-15 másodperc turmixolás. Mindenképp állj le: Ha elkezd mandulavajjá válni vagy az oldalán csomósodni.
  3. Ellenőrizd a turmixgépet, hogy nincsenek-e benne diódarabkák, és folytasd a turmixolást. Időnként emeld fel le a gépet, és rázd meg.
  4. Majd tedd át a tartalmát egy üvegbe vagy tálba. Hűtés nélkül legfeljebb 1 hónapig tárolhatod.

 

Mandulaliszt házilag: bemutató videó

 

Forrás: How to Make Almond Flour – Minimalist Baker


3331 Views 0 Ratings Rate it