Mango Kasundi mustár recept | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.06. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Milyen más fűszereket vagy gyümölcsöket tehetek hozzá?

Ehhez a mustárszószhoz kurkumát, mangót, gyömbért és friss zöld chilit használtunk, de biztosan több ízzel is kísérletezhetünk.

Mangó helyett szilvát vagy akár olajbogyót is használhat a sósabb íz érdekében.

Ami a fűszereket illeti, az édeskömény, a koriander, a kardamom és a köménymag nagyszerű lehetőség. A görögszéna, a fokhagymapor, a szegfűszeg, a szerecsendió és a kardamom hüvelye kiváló választás az indiai élvezet fűszerezésére és aromájának fokozására.

Milyen típusú mustármagot használjak?

A mustármag háromféle: sárga, barna és fekete. Az első kettőt olyan szószok készítésére használják, mint a mustár, míg a fekete magok meglehetősen ritkák, és főleg fűszerként használják az indiai konyhában.

A sárga magok a legenyhébbek és a fekete magok a legdurvábbak, míg a barna magok némileg kettő között vannak.

Ehhez a recepthez sárga és barna mustármag kombinációját választottuk, de a kettő közül csak egyet is használhat. Az íze pikánsabb vagy enyhébb lesz attól függően, hogy melyik mellett dönt.

Használhatok szárított mangót?

Ha nem talál friss mangót, akkor is elkészítheti ezt a kasundi pasztát szárítottak felhasználásával.

A szárított gyümölcs víztartalma alacsonyabb, és a cukrokban magasabb, ezért javasoljuk, hogy adja hozzá a friss mangóhoz felhasznált mennyiség körülbelül felét.

A szárított mangót a mustármaggal együtt áztathatja, majd a többi összetevővel blitzelheti. Mivel az élvezet édesebb és sűrűbb lesz, adhat hozzá több folyékony összetevőt, például ecetet, olajat vagy vizet.

Meddig tart ez a mustár?

Ha még nem tárolta a mustárt sterilizált és zárt üvegekben, akkor azt javasoljuk, hogy ezt a kasundit egy héten belül fogyassza el. Tartsa légmentesen lezárt edényben vagy üvegben a hűtőszekrényben.

Ha ehelyett hosszabb ideig szeretné tárolni, akkor a mangó mártást sterilizált üvegekbe kell töltenie és lezárnia. Az alábbi TIPS-ben részletesen elmagyarázzuk, hogyan kell ezt megtenni.

Megfelelő tárolás esetén ez a házi mustár hat-nyolc hétig is eltarthat, de ha bármilyen szagot vagy penészt észlel, dobja el, hogy a biztonságos oldal legyen.


Source link


23 Views 0 Ratings Rate it