Mappa vagy fájl rögzítése a Mac dokkolójához

Avatar Gadam | 2021.02.23. 31 Views 0 Likes 0 Ratings

31 Views 0 Ratings Rate it

Mac System Preferenes Dock Icon Hero

A macOS dokkoló sokoldalú eszköz, amire képes tetszés szerint testreszabható. Ez is megtakaríthat egy utat a Finderhez. Így rögzíthet bármilyen mappát vagy fájlt, és közvetlenül a Mac dokkolójából érheti el.

Nyissa meg a Finder alkalmazást és keresse fel annak a mappának vagy fájlnak a helyét, amelyet hozzá szeretne adni a Mac dokkolójához.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Mac dokkolójának testreszabása és módosítása

A bal oldali „Kedvencek” listában lévő mappa rögzítéséhez egyszerűen kattintson a jobb gombbal, és válassza az „Add to Dock” lehetőséget.

Kedvenc mappa hozzáadása a Mac dokkolóhoz

A Kedvencek között nem található fájlok és mappák esetében kattintson egyetlen kattintással a fájlra vagy a mappára, majd válassza a képernyő bal felső sarkában található „Fájl” menüpontot.

Látogasson el a Finder fájl menüjébe

Tartsa nyomva a „Shift” billentyűt a billentyűzeten, hogy felfedje az „Add to Dock” opciót. Kattintson erre a lehetőségre, és létrehozza a fájlhoz vagy mappához tartozó parancsikont a dokkolóban.

Mappa és fájl hozzáadása a Mac dokkolóhoz

Alternatív megoldásként kiemelheti a fájlt vagy mappát, majd nyomja meg a Ctrl + Cmd + Shift + T billentyűzet kombinációt. A fájlt vagy a mappát lefelé is húzhatja a dokk jobb oldalára.

Adjon hozzá mappákat a Mac dokkolóhoz

Ha csatolt egy mappát a dokkolóhoz, még néhány beállítást elvégezhet.

Alapértelmezés szerint egy mappa a fájlok indexképeként jelenik meg. A tartalom elrejtéséhez és a szokásos mappa ikonra váltáshoz kattintson a jobb gombbal a dokkoló mappájára, majd a „Megjelenítés másként” részben válassza a „Mappa” lehetőséget.

A mappa megjelenítési beállításainak módosítása a Mac dokkolóban

Hasonlóképpen, amikor egy mappára kattint a dokkolóból, az ventilátorszerű elrendezéssel megnyitja a fájlok listáját. Ha ezt normál listára vagy rácsra kívánja változtatni, kattintson a jobb gombbal a mappára, és válassza a „Rács” vagy „Lista” lehetőséget a „Tartalom megtekintése másként” menüből.

A Mac dokkoló mappájának nézet tartalmi beállításainak módosítása

Arra is lehetősége van, hogy kiválassza, hogyan kell a mappa fájljait rendezni a dokkolóban. Ehhez kattintson a jobb gombbal a mappára, és módosítsa a „Rendezés” beállítást.

Módosítsa a mappa rendezési beállításait a Mac dokkolóban

Ha egy fájlt vagy mappát szeretne eltávolítani a dokkolóból, kattintson a jobb gombbal, és keresse meg az Opciók> Eltávolítás a dokkból lehetőséget.

Távolítson el egy fájlt vagy mappát a Mac dokkolóból

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan nyitható meg a Finder egy billentyűparancs segítségével Mac-en
Source link


31 Views 0 Ratings Rate it