Marhahús rövid bordái {párolt} | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2021.02.02. 30 Views 0 Likes 0 Ratings

30 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

1 Barna a bordák: Melegítse elő a sütőt 350 ° F-ra. Ízlés szerint ízesítsd a bordákat sóval és borssal. Hevítsen olajat egy nagy, nehéz fenekű sütőálló serpenyőben nagy lángon. Add hozzá a bordákat és barnítsd meg minden oldalát. Dolgozzon tételenként, ha szükséges, hogy a bordák ne legyenek zsúfoltak (ez segít a barnulásban).

2 sült zöldség: Vigye a bordákat egy tányérra. Öntse le a felesleges zsírt (ne tegye le a lefolyót, különben eltömíti a mosogatót!). Adja hozzá a hagymát, a zellert és a sárgarépát a serpenyőbe, és gyakran kevergetve, kb. 5 percig párolja. Vegye ki a zöldségeket a serpenyőből, tegye félre.

3 Deglaze serpenyőt borral, majd csökkentse a mártást: Adja hozzá a bort a serpenyőbe, a serpenyőt lecsökkentve, és a serpenyő aljáról kikaparva az esetleges megbarnult darabokat. Csökkentse a bort háromnegyedével, amíg sűrű és enyhén szirupos, kb. 15 percig nagy lángon.

4 pároló borda a sütőben: Tegye vissza a bordákat a serpenyőbe, adjon hozzá borjúalaplét és annyi vizet, hogy ellepje a bordákat. Forraljuk fel, fedjük le fóliával és tegyük a sütőbe. Pároljuk, kemencében főzzük, amíg a hús villásan megpuhul, 2–2 1/2 órán át.

A főzés utolsó 1/2 órájában töltse vissza a zöldségeket.

5 Chill egyik napról a másikra: Hagyja kihűlni a bordákat a folyadékban, majd fedje le és tegye egy éjszakára hűtőbe.

6 Távolítsa el a felesleges zsírt: Másnap távolítsuk el a tetején megszilárdult felesleges zsírt az éjszakai hűtésből.

7 Csökkentse a bordamártást: Helyezze az edényt a bordákkal és a főzőfolyadékkal közepes lángon, fedetlenül. Addig főzzük, amíg a folyadék háromnegyedével, kb. 1 órával csökken. Főzzük tovább, a mártást a bordákra kanalazva, amíg a szósz sűrűvé nem válik, és a bordák el nem mázosodnak. Ügyeljen arra, hogy ne égesse el a mázat; mozgassa a bordákat a serpenyőben, nehogy megégjenek.

Tálaljuk burgonyapürével, tojásos tésztával vagy rizzsel.

[ad_2]
Source link


30 Views 0 Ratings Rate it