Megtakarítja-e az Apple Watch egy sötét óraszám az akkumulátort?

Avatar Gadam | 2021.01.31. 51 Views 0 Likes 0 Ratings

51 Views 0 Ratings Rate it

Az Apple Watch sötét óraszámmal az ember csuklóján.
Thanes.Op / Shutterstock.com

Bizonyos típusú modern kijelzők kevesebb energiát fogyasztanak fekete vagy sötét háttér megjelenítésekor, beleértve az Apple Watch technológiáját is. Mindez az OLED és az önkibocsátó megjelenítési technológia csodáinak köszönhető.

Miért használják a sötét témák kevesebb energiát?

Az Apple ezt választotta OLED kijelző technológia az Apple Watch számára az első modelltől kezdve. A hagyományos LED-es világítású LCD-képernyőktől eltérően az OLED önkibocsátó technológia. Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nincs szükség háttérvilágításra, mert minden pixel saját fényt generál.

Ez lehetővé teszi a pixel szintű fényvezérlést és a tökéletes fekete színt. A tiszta fekete megjelenítéséhez a képpontokat egyszerűen kikapcsolják. Ez nem fogyaszt áramot, és az óraszám többi részét kiemeli a mély fekete háttér.

Apple óra
alma

A főleg sötét vagy fekete elemeket használó órák kevesebb energiát fogyasztanak, mint a sok fényes fehér vagy színes elemet tartalmazó óraszámok. Minél világosabb egy pixel, annál több energiát fogyaszt. Ha egy világos, egyszínű hátteret lecserélhet egy feketére, akkor a kijelző kevesebb energiát fogyaszt, mert több képpont van kikapcsolt állapotban.

Nehéz megmondani mennyi ez hatással lesz az akkumulátor használatára, ezért a legjobb módja annak, ha kipróbálja maga. Ha az Apple Watch gyakran lemerül az akkumulátorban, a sötétebb háttér kissé megváltoztathatja. Megér egy próbát. Ha szilárd akkumulátor-élettartama van, előfordulhat, hogy nem veszi észre a különbséget.

A rendszeres LCD-világítású kijelzők nem kapcsolják ki a háttérvilágítást fekete vagy sötét színek megjelenítésekor. Ehelyett változó sikerrel „blokkolják” a háttérvilágítást. Ez nem csak a folyamatosan bekapcsolt háttérvilágítás használatát igényli, hanem a feketéket is kimosottá teszi.

Néhány iPhone is profitálhat

Az önkibocsátó megjelenítési technológia nemcsak az Apple Watch-on tapasztalhatja az akkumulátor töltöttségét. Az elmúlt évek néhány csúcskategóriás iPhone-ján OLED-kijelző is található.

Ha van iPhone X, iPhone XS vagy XS Max, iPhone 11 Pro vagy Pro Max, vagy bármilyen iPhone 12 modell (Pro vagy más), akkor a készülék OLED kijelzőt használ. Ha akarod csavarja ki még néhány akkumulátor-élettartamát az iPhone készülékéről, érdemes lehet sötét háttér beállítása és sötét mód engedélyezése.

iPhone 12
alma

ÖSSZEFÜGGŐ: 8 tipp az akkumulátor élettartamának megtakarításához iPhone-on

Próbáljon meg ma sötét háttérre váltani

Ha az ideálisnál alacsonyabb akkumulátor-üzemidőt tapasztal az Apple Watch-on, akkor a sötét háttér segíthet, különösen, ha van egy Apple Watch mindig bekapcsolt kijelző mint egy 5. vagy 6. sorozat.

Tanul hogyan változtathatja meg a karóra arcát, vagy telepítse valaki másnak az Apple Watch arca.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az Apple Watch mindig bekapcsolt kijelzőjének letiltása
Source link


51 Views 0 Ratings Rate it