Mi a Google Play Áruház?

Avatar Gadam | 2021.02.01. 216 Views 0 Likes 0 Ratings

216 Views 0 Ratings Rate it

Google Play Áruház embléma
BigTunaOnline / Shutterstock

A Google leginkább a keresésről ismert, de sokkal többet kínál. Ez nyilvánvaló, amikor ellátogat a Google Play Store-ba, amely egy tartalommal teli digitális piac. Vessünk egy pillantást arra, hogy mi ez és hogyan kezdődött.

Android Market: A Play Store indítása

A Google Play Store 2008-ban kezdte az életét az „Android Market” néven. A legelső Android-eszközök mellett indult, célja az volt, hogy alkalmazásokat és játékokat terjesszen. Ez az.

Az Android Market az elején rendkívül egyszerű volt. 2009-ig nem támogatta a fizetős alkalmazásokat és játékokat. Az Android platform növekedésével azonban az Android Market is. 2012-re több mint 450 000 Android-alkalmazást és játékot tartalmazott.

Ekkorra a Google ökoszisztémája nagymértékben kibővült az Android Market szerény kezdeteihez képest. Valójában az Android Market csak a társaság online piacainak egyike volt.

Három üzlet egyben

A Google Play Áruház létrehozása 2012-ben három külön online piac csúcspontja volt, amelyet a Google akkoriban üzemeltetett. Egyesítette az Android Market, a Google Music Store és a Google eBookstore szolgáltatást.

A Google eBookstore 2010-ben indult több mint hárommillió e-könyvvel. A nagy könyvtár ellenére többnyire nyilvános címekkel és beolvasásokkal volt tele. A Google Music 2011-ben indult bétaverzióban, és bár a rajongók szerették a helyi feltöltési funkciót, megvásárolható zenei könyvtára nem volt nagy.

Az Android-alkalmazásokkal és játékokkal ellentétben a Google Zene és az e-könyvesboltok nem kizárólag az androidos telefonok és táblagépek számára érhetők el. A Google ugyanazt a megközelítést alkalmazta, mint az Apple, amely külön egységként tartja meg az App Store-t, az Apple Books-ot és az iTunes-ot. A Google üzletei azonban közel sem voltak annyira népszerűek, annak ellenére, hogy szélesebb körben voltak elérhetőek.

Annak érdekében, hogy pontosabban tükrözhesse a Google kínálatának hatókörét, mindhárom üzletet a „Google Play” márkanév alatt egyesítették. Az e-könyvesbolt „Google Play Könyvek”, a Google Zene pedig „Google Play Zene” lett, mindez megtalálható a A Play Áruház.

A Google Store fiókja ki van kapcsolva

Play Store eszközök fülre
Az „Eszközök” fül most a Google Store-ba kerül

A Play Store egy digitális piac. Régebben azonban fizikai eszközöket is értékesített. Rövid ideig a Google a Nexus eszközöket, a Chromecastokat és a Chromebookokat értékesítette a Play Áruház „Eszközök” fülén keresztül.

Akkoriban ez volt az egyetlen hely, ahol a Google-nak el kellett adnia árut. Ahogy nőtt a cég hardveres erőfeszítései, eljött az ideje egy új üzletnek. Az Google Store 2015-ben hozták létre a vállalat hardveréhez, és a Play Áruház „Eszközök” lapja erre most irányít.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a Google Store?

Google Play ma

google play áruház mobilon

Manapság a Google Play Áruház ad otthont Android-alkalmazásoknak és játékoknak, filmeknek és tévéműsoroknak, e-könyveknek és hangoskönyveknek. A Google Play Zene értékcsökkenést kapott YouTube Music.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan válthat a Google Play Zene és a YouTube Zene között

A Play Áruház az Android telefonokra és táblagépekre van telepítve, mint a tartalom letöltésének és megvásárlásának központi helye. Megtalálható a Android TV és Google TV streaming botok, set-top boxok és intelligens televíziók. Ha egy eszközön Android fut, akkor szinte biztosan benne lesz a Play Áruház is.

Eközben a Play Áruház egyéb tartalmi területei, például a Google Play Könyvek és a Google TV / Play Filmek és TV, más platformokon is elérhetők, például az iPhone-on és az iPad-en. A Google Play Áruház bárhol elérhető webböngészőn keresztül is.

Ha érdekel egy digitális áru a Google-tól, akkor a Play Store lesz az a hely, ahová el akar jutni.
Source link


216 Views 0 Ratings Rate it