Mi a Google Store?

Avatar admin | 2021.01.22. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

google bolt ikonra

Ha érdekelnek a Google-termékek, akkor a Google Store-ba botlott. Ez az a hely, ahol a Google saját termékeket árul, de ez nem mindig volt ilyen. A Google Store érdekes történelemmel rendelkezik.

A Google Store lapként indult

Play Store eszközök fülre
Az „Eszközök” fül most a Google Store-ba kerül

A Google első „boltja” az Android piac volt. Csak Android-eszközökön létezett, és Android-alkalmazásokat és játékokat szállított. A Google lassan különböző típusú tartalmakat adott hozzá az Android Markethez, ami a márkanév megváltoztatását tette szükségessé a „Google Play” névre.

A Google Play Áruház számos különböző típusú digitális terméknek ad otthont, de itt értékesítette a Nexus telefonokat és táblagépeket, Chromecastokat és Chromebookokat is a Google. Mindez a Play Áruház „Eszközök” fülénél élt.

Végül a Google nagyobb érdeklődést mutatott a saját hardverének elkészítése iránt, ami a Google Store létrehozásához vezetett.

„Készítette: Google”

készítette: google 2016 felállás
„Készítette a Google” 2016 Google

Az első hardvereszköz, amelyet a Google fejlesztett ki teljesen házon belül, a Nexus Q médiaeszköz volt 2012-ben. A Play Áruházban jelenleg csak a Nexus eszközöket értékesítették, amelyeket nem maga a Google épített.

A A Nexus Q végül megbukott, de ez vezetett a Chromecast 2013-ban, ami hatalmas sikert aratott. Ez csak a kezdete volt a Google érdeklődésének a saját termékek saját fejlesztése és a hardvercégek megszerzése iránt.

A Google Store hivatalosan 2015 márciusában indult. Eddig a pontig a Google csak hardvereszközökkel foglalkozott. A vállalat azonban arra készült, hogy nagy lökést adjon erre a területre, és a Google Store elindítása fontos lépés volt.

A következő évben a Google bemutatta az első Pixel telefonokat és az eredeti Google Home intelligens hangszórót. Ez elindította a „Made by Google” kezdeményezést. Azóta több tucat terméket dobtak piacra a Google Store-ban. Itt találhatók Pixel telefonok, Nest intelligens eszközök, Chromecastok, Chromebookok és kiegészítők.

Mit vásárolhat a Google Store-ban?

A Google digitális termékeket forgalmaz az A Play Áruház, de mint korábban említettük, hardverét a Google Store. Ide tartoznak a Pixel telefonok, a Chromebookok, a Chromecastok, a Nest eszközök és a Google partnereinek egyes termékei.

Nem a Google Store az egyetlen hely, ahol a Google hardverét lehet vásárolni. Számos terméke megvásárolható a kiskereskedőknél, többek között Legjobb vásárlás és amazon. Ha azonban egy Google-terméket vásárol magától a Google-tól, akkor általában jobb ügyfélszolgálatot és cserét kap.

google bolt weboldala
Google Store webhely

A Google Store megfelelője az Apple Store lenne. Ez egy olyan üzlet tulajdonosa, amely az értékesített termékeket előállító vállalat tulajdonában van. Mindkét példában előfordulhat, hogy harmadik féltől származó termékeket talál, de az áruk többsége az üzlet tulajdonosától származik.

Az Apple Store-tól eltérően a Google Store csak online piac. A való világban nincsenek „téglafalú” Google Store-ok. Találhat bizonyos Google-szakaszokat vagy „pop-up boltokat” az olyan üzletekben, mint a Best Buy, de ennyi.

Az egyetlen kivétel a „fizikai termékek” szabály alól a Google Store-ban előfizetéseket. Előfizetéseket vásárolhat olyan szolgáltatásokhoz, mint pl Google One, Stadia Pro, és YouTube Premium. Ezek olyan előfizetések, amelyek általában fizikai termékekkel párosulnak.


A Google leírása a Google Store-ról a legegyszerűbb magyarázat a céljára: „Google Store for Google Made Devices and Accessories.” Ez valójában minden.
Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok