Mi az elérhetőség mód az iPhone-on, és hogyan használja?

Avatar admin | 2021.01.30. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

iPhone vázlat Apple logóval

Miközben az egyik nagyobb iPhone modellt fogja, nehéz lehet egyik kezével elérni a képernyő felső részét. Szerencsére az Apple létrehozott egy „Reachability” nevű funkciót, amely gyakorlatilag lecsökkenti a képernyő felső részét, így elérheti azt. Az iPhone 6 és újabb verzióin működik. Így kell használni.

Mi az elérhetőség mód?

Kezdve a iPhone 6 Plus 2014-ben az Apple megkezdte az iPhone-modellek kiadását, amelyek minden eddiginél lényegesen nagyobbak voltak. Néhány újságíró ekkora telefonokat hívottphabletták”(A„ telefon ”és a„ tablet ”kombinációja), mert akkor szokatlanul nagynak tűntek.

IPhone 6 reklámkép az Apple-től
Apple, Inc.

Az iPhone 6 Plus méretéből adódóan a legtöbb ember számára már nem volt könnyű hüvelykujjával elérni a képernyő minden részét, miközben az iPhone-t egy kézzel tartotta. Tehát az Apple létrehozott egy új funkciót az iOS-ben „Elérhetőség” néven, amely egy szoftveres trükk segítségével csökkenti a képernyő felső részét, hogy elérhetővé váljon. Így kapcsolhatja be és használhatja.

Hogyan érhető el az elérhetőség iPhone-on

A „Reachability” használatához szüksége lesz egy iPhone 6 vagy újabb verzióra – más szóval, minden olyan iPhone-ra, amelyet 2014-ben vagy később adtak ki. Ezenkívül engedélyeznie kell a funkciót. Ehhez nyissa meg a „Beállítások” alkalmazást (amely szürke fogaskerék ikonnak tűnik), és keresse meg a „Kisegítő lehetőségek” lehetőséget.

Koppintson a Kisegítő lehetőségek elemre az iPhone vagy iPad beállításai között

A Kisegítő lehetőségeknél válassza az „Érintés” lehetőséget.

Érintse meg az Érintés elemet az iPhone vagy iPad beállításai között

Az „Érintés” beállításokban érintse meg az „Elérhetőség” melletti kapcsolót, amíg be nem kapcsol. Ha engedélyezve van, akkor a kapcsoló zöld színű lesz, a kapcsoló jobb felében található kapcsolóval. (Ha az elérhetőség már be van kapcsolva, és nem akarja használni, akkor ezzel a kapcsolóval is letilthatja.)

Az iPhone Touch beállításaiban érintse meg a melletti kapcsolót "Elérhetőség" hogy bekapcsolja.

Ezt követően lépjen ki a „Beállítások” menüből.

Hogyan használható az elérhetőség az iPhone-on

Most, hogy az „Elérhetőség” engedélyezve van, meg kell tanulnia, hogyan indíthatja el.

A Home gomb nélküli iPhone készülékén csúsztassa lefelé az ujját a képernyő alsó szélén. Más szavakkal, érintse meg a képernyő vízszintes alján található sávot (vagy a sáv felett található területet), és csúsztassa lefelé azt.

A Kezdőlap gombbal rendelkező iPhone készülékeken finoman koppintson az ujjával kétszer a Kezdőlap gombra anélkül, hogy benyomná – más szóval, érintse meg a Kezdőlap gombot, de ne „kattintson” rá.

Aktiválásakor a képernyőn a teljes kijelző a képernyő magasságának körülbelül egyharmadával lefelé tolódik.

iPhone elérhetőség-animáció

Innen a hüvelykujjával (vagy bármilyen más ujjával) eljuthat a képernyő teteje közelében lévő interfészelemekhez.

Ha azt szeretné, hogy a képernyő visszatérjen a normál állapotba, hajtsa végre újra az „Elérhetőség” parancsikont – csúsztassa felfelé az iPhone képernyőjének alsó szélét a Kezdőlap gomb nélkül, vagy koppintson duplán a Kezdőlap gombra egy iPhone készüléken Home gomb segítségével.

Koppintson a felfelé mutató nyílra is, amely a képernyő megjelenítési területének tetején található. Szépen lassan!
Source link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok