Mi van egy csokorral? Virág jelentése és szimbolikája

Avatar admin | 2021.05.20. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

A virágok adása átgondolt érzés, de biztos benne, hogy a megfelelő üzenetet küldi? Ismerje meg a virág jelentését és szimbolikáját az ajándék személyre szabása érdekében. Az így kapott csokor tele lesz szívből jövő jelentéssel és talán még egy titkos üzenettel is.

Virág jelentése és szimbolikája

Virág jelentése

Küldjön egy „szeretlek” vörös rózsákkal, „sok szerencsét” hibiszkusz virággal vagy egy „nagyszerű barát vagy” krizantémmal. Vagy kombinálhatja a színeket, hogy egy igazán szívből jövő csokrot osszon meg. Ha virágcsokrot kapott, akkor olvassa el, hogy kinyitja a csokor mögött rejlő jelentést!

Lótuszvirág jelentése

A lótuszvirág sárban nő a napfénytől távol. Végül a világ egyik legkeresettebb virágává virágzik. Tisztaságot, megvilágosodást és újjászületést jelent. A keleti kultúrában nagyra értékelt, a sárból való virágzás tükrözi az emberi utat és kitartást.

Liliom virág

Ennyi szín esetén mindegyik liliom más és más történetet mesélhet el. Összességében a liliomok termékenységet és tisztaságot képviselnek. A fehér liliomok gyakoriak az emlékművek számára, amelyek a lélek újjászületését jelentik, míg a narancssárga liliomok élénk színük alapján pozitívságot és meleget adnak ki.

fejjel lefelé lógó rózsaszín liliomok

Ázsiai liliom virág

Százszorszép

Amikor százszorszépeket ábrázolok, látom, hogy a gyermek kedvenc virága szedi őket, és virágkoronákká fonja őket. A százszorszép virág ártatlanságot és új kezdeteket képvisel. Ha százszorszépeket küldesz egy barátodnak, fiatalos szellemet és a remény szimbólumát ajándékozod meg nekik.

shasta százszorszép virágzik

Shasta százszorszép virág

Bazsarózsa virág jelentése

Soha félénk, a bazsarózsa élénk és buja virág. A sok menyasszony és csokor körében népszerű, romantikát és szeretetet képvisel. Kínában a bazsarózsa a nemzeti virág, gazdagságot, becsületet és végső szépséget képvisel.

Piros és világos rózsaszín bazsarózsa csokor

Bazsarózsa virágok

Mákvirág

Az ehető és gyógyhatású tulajdonságairól ismert mák sok mindent jelenthet a különböző kultúrák számára. Különösen az I. és II. Világháborúban elvesztettek emlékének virága. Nyugtató hatása miatt a pipacsok a nyugodt alváshoz is kapcsolódnak.

kaliforniai mák virágzik

Kaliforniai mák. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából.

Írisz Virág

A fleur-de-lis és Franciaország királyi családjának szimbóluma, az írisz inspirációja királyi virágként ismert. Jelképezi a jogdíj, a hatalom és a vitézség. A név a görög istennőtől, Iris-tól származik, az istenek hírnöke, aki szivárványt használt ég és föld kapcsolataként.

Sziklákkal ellátott vázából virágzó lila írisz virágok

Írisz virágok

Magnólia virág jelentése

A világ egyik legrégebbi virágos növénye, a magnólia virág gazdag történelemmel és jelentőséggel bír. Hosszú élettartamuk miatt kitartást és hosszú életet képviselnek. Szépségükről is híresek, a nőiesség és a szelídség szimbóluma az ókori Kínában.

fehér magnóliák virágoznak

Magnólia virág

Szegfavirág jelentése

A szegfű a legtöbb csokorban könnyen megtalálható és jó okkal! Különböző színük mindig is a szeretet szimbóluma volt. Gyakori az esküvők, az anyák napja, és egy egyszerű módja annak, hogy megmutassa a partnerének, hogy szereti őket.

Dália Virág

Nyáron virágzó hagymát, az dália gyakran használják születési virágként augusztusra. Merész és elegáns dáliák képviselik a kegyelmet és azt a képességet, hogy kitűnjenek a többiek közül. Jelképezik a nehézségekben rejlő erőt és a pozitív változásokat.

fadobozba bedugott vázákban lévő dáliák

Dália virág

Rózsavirág jelentése

A szerelem virága, mindannyian ismerjük egy csokor rózsa erejét. A vörös rózsa a legfőbb virág, amely kifejezi a partner iránti szeretetet. A fehér rózsák tisztaságot és formalitást képviselnek. A rózsaszín rózsa nagyszerű köszönetet mondani vagy nem romantikus szeretetet mutatni.

Virágzó rózsák

Rózsa Virág

Gladiolus virág

Ha erős virágot keres, a kardvirág jó választás. Neve a latin szóból származik gladius ami kardot jelent. Ők voltak a gladiátorok virága, és méltóságteljes, kardszerű megjelenésük a mai napig az erőt, az erőt és az integritást jelképezi.

lila kardvirág

Kardvirág

Hibiszkusz virág

A trópusok szimbóluma, a hibiszkusz nagyon nőies virágnak számít. Kínában a hibiszkusz szépségét mulandónak tekintették, és a férfiak és a nők dicsőségének és hírnevének rövid jellegét szimbolizálta. A virág megajándékozása azt jelenti, hogy jövőbeli sikert kíván nekik.

Orchidea virág jelentése

A herék görög szójáról nevezték el, orkhis, orchideák gyakran a termékenységet és a szexualitást képviselik. Kínában az integritás és az elegancia szimbólumának tekintik őket. Szimbolikájuktól függetlenül népszerű virág, amelyet ajándékozni és különleges alkalmakkor használni lehet.

rózsaszín orchidea az ablak párkányán

Orchidea virág

Aster Virág

Százszorszépszerű virág, az aster név alakja miatt a görög csillag szóból származik. Az istenek számára szentnek tekintett aster a hitet, a szeretetet, a türelmet és a bölcsességet szimbolizálja. Franciaországban a katonák sírjára fektetett őszirózsák azt mondták, hogy az ajándékozó azt kívánja, bárcsak másképpen végződnének a dolgok.

lila csillagvirág jelentése

Aster virág

Körömvirág virág jelentése

Világos, meleg színeiknek köszönhetően a körömvirág virágok a nap szépségét és az optimizmust jelképezik. Ezt a virágzást sok vallásban is áldozatként ajánlották fel az isteneknek, és a feltámadás erejét testesíti meg. A körömvirágok a viktoriánus korszakban és a mexikói kultúrában a Dia de Muertos idején a gyászolást és a halottakra való emlékezést is képviselik.

körömvirág

Körömvirág virág

Kökörcsin virág

A kökörcsin virágának ellentétes jelentése van, attól függően, hogy hol tartózkodik. Kínában és Egyiptomban a betegség szimbólumának tekintették, és sok keleti kultúrában balszerencsés. A Nyugat azonban a gonosz elleni védelemnek tekinti. A görög kultúrában mind a tavaszi szellők érkezését, mind pedig egy szeretett ember elvesztését jelenti.

Anemone de Caen - 'Mr.  Fokker kék

Anemone virág

Camellia virág

A tavasz hírnöke, a kamélia sok pozitív jelentéssel bír. Fényes virágzással a vágyat, a tökéletességet és a hűséget szimbolizálja. Japánban az istenit képviseli, Kína pedig a fiatal lányok és fiúk szimbolikájának tekinti.

Krizantém virág jelentése

Virágzó ősszel, a krizantém vidám emlékeztető arra, hogy a szépség a nyáron túl is folytatódik. Ez a barátság, a támogatás és a vidámság hatalmas szimbóluma, amely egy népszerű vágott virágot ajándékoz. Kívánjon az életében lévőknek krizantémvirágot.

Mélyvörös őszi kismamák

Krizantém virág

Virág szín jelentése

Dejan Kristan csatlakozik hozzánk ma Flowers Canada (Ontario), hogy megosszuk néhány okát, amiért érdemes választanunk Ontariót. Pick Ontario egy olyan kampány, amelyet a Flowers Canada (Ontario) fejlesztett ki, hogy felhívja a figyelmet az Ontarióban termesztett vágott virágok és cserepes növények iránti érdeklődésre, érdeklődésre és keresletre. Dejan-t idézem néhány virágszín jelentésért!

Piros

A szeretet és a szenvedély szimbóluma, egy csokor piros virág megajándékozása azt mondja valakinek, aki törődik velük … talán többet, mint egy barátot! Dejan azt mondja: „A szívet megegyező színnel a piros csábítást, vágyat és szenvedélyt jelent. Próbálja ki a vörös rózsákat, a piros gerbera százszorszépeket vagy a vörös tulipánokat. ”

vörös amarillisz a vörös virág jelentése

Amaryllis virágok

Rózsaszín

Egy másik romantikus virágnak, a rózsaszínnek lágyabb, ártatlanabb oldala van. A rózsaszín virágok szelídebb, talán nem romantikus szeretetet mutathatnak valaki más iránt. Dejan szerint „A rózsaszín virágok szintén elismerést, örömet és boldogságot jelezhetnek. Próbálja ki a rózsaszínű ranunculust, a kálaliliomát vagy a cserepes azáliát.

rózsaszínű ranunculus

Ranunculus asiaticus. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából.

Sárga (és a hírhedt sárga rózsa jelentése)

A sárga a harmóniát, a kedvességet és a bizalmat jelenti. A barátság népszerű színe, a sárga virágok megajándékozása a munkahelyen, a barátok és a családi együttlétek alkalmával. Ha tudatni szeretné valakivel, hogy gondolkodik rajta, küldjön neki sárga virágokat, például nárciszokat, tulipánokat vagy krizantémokat.

Több, mint amire a sárga rózsa számít! Itt van, amit Dejan mondani kell róla:

– Ha egyetlen sárga rózsát kapott, akkor a jelentés kissé rejtélyesebb lehet. A viktoriánus korban a sárga rózsa a féltékenység vagy a hűtlenség szimbóluma volt. Manapság a sárga rózsa egyszerűen barátságot, örömet és minden napos dolgot jelent. Tehát ne izguljon, hacsak nem remélte, hogy szenvedélyes vörös rózsát kap, sárga rózsája azt jelenti, hogy kezdő kapcsolat kezdődik.

Narcissus Westward

Narcissus Westward. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

narancs

A fényes és vidám, narancssárga virágok mindig melegséget és lelkesedést árasztanak. Csodálatos virágot készítenek a barátság és a közösség számára, örömet sugároznak, és még egy kis kalandot is sugároznak. „Csakúgy, mint egy gyönyörű naplemente, ezek a virágok is tüzes szenvedély és intenzív vágy üzenetét közvetíthetik. Próbálja ki a narancssárga papagáj tulipánokat, gerberákat vagy az ázsiai liliomokat ”- mondja Dejan.

Narancs és sárga tulipán

Tulipán virág

Zöld

Noha a zöld virágokat nehéz megszerezni, a pénzhez és a jó szerencséhez való viszonyuk után kutatnak. Jelképezik az ifjúságot és az egészséget is. Ha zöld virágot küld el egy barátjának, sikert és jó szerencsét kíván nekik.

Zöld virágokat keres? “Próbáljon ki egy megállapodást sok zöldgömbös krizantémmal, vagy adjon egy szerencsés szobanövényt, például jade vagy pachira” – mondja Dejan.

Lila

A királyi, lila szín tiszteletet igényel, és eleganciát áraszt. Romantikusnak is tekinthető, a lila virágok bájt és elbűvölést mutatnak be. Dejan egyetért azzal, hogy: „Ezek első látásra kifejezhetik a szeretet érzéseit, és azt mondhatják, hogy„ csodálom és imádlak ”. Próbálja ki a lila íriszt, a harangvirágot vagy egy elegáns cserepes orchideát. ”

lila lila virágok fehér szegéllyel

Orgona virág

Kék

A kék virágok hosszú múltra utalnak a partner között. Mély bizalmat és intimitást képviselnek, két ember közötti hűség képviseletére szolgálnak. Dejan kék hortenziaféléket vagy egy csokor delphiniumot és muscari-t javasol.

Szeretne néhány javaslatot erről az árnyékról? Nézze meg ezt a bejegyzést 34 igazi kék növény és virág.

kék gömb hortenzia

Hortenzia virág

fehér

Semmi sem mondja a tisztaságot és az ártatlanságot, mint egy fehér virág. Finom, ez az ártatlansági kép új kezdeteket jelent, esküvőkön és más ünnepeken használják. A fehér virágok nagyon népszerűek a csokrokban, mivel könnyű, egyszerű virágok megmutatni valakinek, hogy gondolkodik rajtad.

“Ha hosszú távú partnernek adják, akkor azt mutatják, hogy haladni akarsz és gondolkodni a házasságon” – mondja Dejan. – Próbáljon ki fehér százszorszépeket, rózsákat vagy gardeniákat.

Kamilla a kertben

Kamilla virág

További történelem és folklór a növényekről

Virág jelentése és szimbolikája


Forrás link


22 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok