Miért fontos a digitális átalakítás a marketing és az értékesítés összehangolása szempontjából?

Avatar admin | 2021.02.04. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Bármikor a status quo megváltoztatására törekszünk, akadályok, akadályok és növekvő fájdalmak lesznek. De amikor a belső szervezeteket össze kell hangolni a marketingben és az értékesítésben (és az ügyfélszolgálatban), a küzdelem rendkívül megtérülhet. De egyetlen szervezetnek és vezetőségnek sem szabad ezeket a változásokat végrehajtania és a belső folyamatokat megváltoztatnia anélkül, hogy meg kellene vizsgálnia, hogyan lehet a leghatékonyabban és legeredményesebben megvalósítani – ez nem gond. Ezért van az, hogy a digitális átalakulás nemcsak a sikeres marketing és értékesítés összehangolása szempontjából kritikus, hanem valójában elsődleges szempontnak kell lennie – akkor az összehangolás könnyebben meg fog valósulni.

A digitális átalakulás jobb vevői betekintést jelent

A múlt hónapban az Adobe Experience Maker Live virtuális eseményén Chris Parkin, az Adobe vezető igazgatója végigvezetett minket a „A jövő újradefiniálása a digitális átalakítással” témán. Előadásában megmutatta nekünk, hogyan alkalmazkodik az Adobe az új digitális technológiák és megközelítések révén, és hogy az Adobe más ügyfelei is.

Első pontjában megmutatta, hogyan digitális átalakulás lehetővé teszi a „az ügyfél mélyebb megértése“, Megvitatva, hogy ennek során azonosíthatjuk” konkrét ügyfeleket és közönségszegmenseket, megérthetjük a viselkedést és előre láthatjuk a cselekvéseket “. Ez pedig lehetővé teszi számunkra, hogy „adatokat felhasználjunk hasznos betekintés generálásához és az ügyfelek eredményeinek javításához”.

Tehát mit jelent ez a marketing és az értékesítés összehangolása szempontjából? A kezdőknek jobban tudjuk nyomon követni az (MQL) -től az SQL-ig és az SAL-ig tartó ügyfélutakat. Ez lehetővé teszi számunkra a minták megtekintését, majd előrejelzéseket, amelyek segíthetnek összehangoltabb tevékenységek elvégzésében, kezdve a webhely / digitális értékesítési tölcsérek és e-mailes marketing kampányok felépítésétől, egészen az összes szakaszban konverzióhoz vezető tevékenységek pontos azonosításához. az utazás.

Ez zökkenőmentessé teszi a marketing és az értékesítés közötti esélycserét. Ha rendelkezünk eszközökkel annak mérésére, hogy leendőink és ügyfeleink mit csinálnak, mire lehet szükségük és mi a szándékuk, akkor pontosabban kiszolgálhatjuk őket, és erőforrásokat és időt oszthatunk el a megfelelő osztálytól olyan módon, amely nem teszi meg csapatunkat a versenybe. Ehelyett a valós idejű digitális érintési pontok és az ügyfelek betekintése segíthet abban, hogy szilárdabb partnerséget teremtsünk, amikor a konverziók során közös célok érdekében dolgozunk.

A digitális átalakítás pontos tartalomszolgáltatást jelent

Az Experience Maker Live esemény másik témája a tartalom volt. Most minden eddiginél inkább a tartalom áll a középpontjában annak, ahogyan kiszolgálja a leendő ügyfeleket és az ügyfeleket, bemutatja vállalatának tudását és meglátásait, valamint ösztönzi az erősebb ügyfélkapcsolatokat és bizalmat.

De nem elég csak tartalmat előállítani. Lehet, hogy van egy hipotézise arról, hogy mire vágyhatnak vásárlói és amire szüksége lehet, de ami a legfontosabb: a digitális átalakulás lehetővé teszi, hogy ne csak biztosan tudja, mit keresnek az ügyfelek, de segít a tartalom eljuttatásában amikor éppen szükségük van rá.

Chris második pontjában a modern vállalkozások számára kidolgozott „Agilis kommunikációról” tárgyalt, amely aláhúzza annak szükségességét, hogy „fokozni kell a proaktív, személyre szabott és időszerű kommunikációt az ügyfél és az alkalmazottak kontextusához igazítva”, amely a szegmensen, az igényen és a helyszínen alapul, hogy kevés. Az eredmények? “Növelje az alkalmazottak elkötelezettségét és az ügyfelek megtartását.”

Különösen a jelenlegi gazdaságunkban, és a korlátainkkal szemben, a nagyon releváns és személyre szabott tartalom digitális kézbesítése elősegítheti vagy megtörheti az Ön sikerét egy potenciális ügyféllel vagy ügyféllel, és ez az ügyfélút minden szakaszát lefedi. Nem csak a marketing feladata digitális eszközök létrehozása az ólomtermeléshez és ápolás az értékesítéshez, amikor az értékesítésnek egyre inkább pontos tartalommal kell szolgálnia, hogy az ügyfeleket a döntéshozatali folyamat során végig segítse.

Az olyan digitális eszközök, mint a Marketo Engage, segítik a marketing és az értékesítési csapatokat a potenciális ügyfelekkel és ügyfelekkel megosztott tartalom nyomon követésében. Ezenkívül segítenek meghatározni a következő egyértelmű lépéseket, időben megválaszolni a kérdéseket, és kivételes szolgáltatást nyújtanak még a vásárlás előtt. Ez ismét lehetővé teszi a belső összehangolást oly módon, hogy az összes ügyfél-központú szerepkörben lévő alkalmazott támogassa egymást abban, hogy hasznos, releváns és időszerű tartalom révén lehetővé tegye az ügyfél számára.

A digitális átalakulás új munkamódszerek létrehozását jelenti

Valószínűleg annyira nemrégiben hallotta a „soha nem látott idők” kifejezést, hogy rosszul van tőle. De ez az egyik legjobb módja annak, hogy leírjuk, miket élünk át együttesen: Széles körű alapvető változás nemcsak az üzleti tevékenységünkben, hanem a munkánkban is. Legtöbben tanulunk menet közben, alkalmazkodunk menet közben, és gyors próbán és hibán keresztül megtudjuk, mi működik és mi mi nem. És bár a saját életünkben az új norma megtalálásával vagyunk elfoglalva, ügyfeleink ugyanezt tapasztalják. A digitális átalakulást átfogó vállalatok továbbra is sikeresek.

Chris egy másik pontjában leírta az „új munkamódszereket”, amelyekben „ki kell használnunk a távoli együttműködést, a munkafolyamatokat és az értekezlet-platformokat”. Azt is mondta, hogy „közös eszközöket kell használnunk az adatok demokratizálására, a tartalom közzétételére és az AI-nek a méretarányos kihasználására”.

A marketing és az értékesítés összehangolása kapcsán ez nyilvánvalóan nyilvánvalóvá válik. Az együttműködés elengedhetetlen a sikerhez, és a kapuőrzés, bár előfordulhatott már korábban, nem állja meg a helyét. Azok a szervezetek, amelyek képesek hatékonyan mozgatni az összes műveletet online, növekedhetnek a kommunikációs csatornákban, ha a szokásos személyes, informális csatornák nem állnak rendelkezésre. De talán ez jó dolog. Láthatjuk, hogy a marketing és az értékesítés összehangolásának digitális átalakítása miként teszi lehetővé a szorosabban futó hajót: kevesebb információ csúszik át a repedéseken, az elszámoltathatóságot nehezebb futtatni, és az egységes rendszerek és eszközök biztosítják, hogy mindenki ugyanazon az oldalon legyen.

Bár a digitális átalakulás nem új keletű, jelenlegi időnk sokakat arra kényszerített, hogy felgyorsítsuk az örökbefogadásokat olyan módon, amire soha nem számíthattunk volna. De ahelyett, hogy félnénk a változástól vagy az alkalmazkodási küzdelemtől, meg kell vizsgálnunk, hogy ez valójában hogyan képes számunkra fontos belső mérföldköveket elérni, különösen a marketing és az értékesítés összehangolása terén.

Mathias Jonsson dolgozik Exelement, a Marketo Engage partnere.


Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok