Miért nem kell többé drága okostelefon – Tekintse át a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.01.19. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

Az 500 dolláros Pixel 4a 5G.
Az 500 dolláros Pixel 4a 5G meghatározza a viszonyítási alapot a középkategóriás telefonok számára, de így is sokkal olcsóbban mehet. Google

Mivel a Samsung, az Apple, a Google és a OnePlus zászlóshajó eszközei egyre drágábbak lesznek, kényszerülhet arra, hogy lépést tartson a megnövekedett árakkal. De az idők megváltoztak, és az 500 dollár alatti telefonok többsége olyan teljesítményt, akkumulátor-élettartamot és fényképezőgép-minőséget kínál, amelyet korábban csúcskategóriás készülékekhez tartottak fenn. Más szóval, már nincs szüksége drága telefonra.

A zászlóshajóról közepes vagy olcsó telefonra történő „leminősítés” kissé szorongást okozhat, különösen, ha olyan geek vagy, aki szereti az élvonalbeli funkciókat. De az olcsó telefonok továbbra is szilárd frissítésnek érezhetik magukat a továbbfejlesztett kameratechnika, a nagyobb töltési sebesség és más ügyes juttatások révén. Persze, nem kapja meg az 1000 dolláros eszközökkel járó úttörő funkciókat, de meglepődhet, ha látja, hogy ezeknek az exkluzív szolgáltatásoknak a többsége valójában mennyire nem fontos.

Középkategóriás telefonok Rock

A OnePlus Nord N10 5G, 300 dolláros telefon, amely jóval a súlya felett üt.
A OnePlus Nord N10 5G, 300 dolláros telefon, amely jóval a súlya felett üt. Andrew Heinzman

Legutóbbi vásárlási útmutatónkban Mi a legkevesebb költeni egy okostelefonra, a kiemelkedő eszközök mind a 300 és 500 dolláros tartományba esnek. Itt találkozik a „csúcsteljesítmény” a gyilkos kameratechnikával, a mutatós OLED kijelzőkkel és az alkalmi 5G modemmel. Néhány eszköz, például a OnePlus Nord N10 5G, még a 30 wattos Warp Charging töltést is dobja a keverékbe – de hogy néz ki az átlagos középkategóriás telefon?

Vessünk egy pillantást a Pixel 4a 5G. A 2020 végéig megjelent 4a 5G meghatározza a mai középkategóriás telefonok viszonyítási alapját. Nagy, 6,2 hüvelykes OLED HDR kijelzőt, egy verhetetlen kettős kamerás tömb, fejhallgató-csatlakozó, NFC az érintés nélküli fizetésekhez, és egy lenyűgözően frappáns, 5G-képes Snapdragon 765G processzor. Mi kell még?

Más középkategóriás telefonok táncolnak a Pixel 4a 5G specifikációi körül, általában cserélik a fényképezőgép minőségét vagy a feldolgozási teljesítményt egy nagyobb kijelzőre, két napos akkumulátor-üzemidőre, vezeték nélküli töltésre, rugalmas négy kamerás tömbökre, ultragyors vezetékes töltésre, 90 Hz-es frissítésre arány és egyéb juttatások.

És bár feltételezhetjük, hogy a 300 dolláros telefonok lassabb teljesítményt nyújtanak, mint az 500 dolláros Pixel 4a 5G, ez nem feltétlenül így van. A 4a 5G árcédulája elsősorban annak 5G képességeinek a következménye, ami nem annyira hasznosak Ma. Az olcsóbb 4G LTE eszközök, mint a szabvány Pixel 4a, a BLU G90 Pro, és a iPhone SE (2020) összehasonlítható teljesítményt kínál, sokkal alacsonyabb áron. Valójában az iPhone SE (2020) minden idők második leggyorsabb mobiltelefon-processzorát, az Apple A13 Bionic chipjét tartalmazza (amelyet csak a Az iPhone 12 A14 chipje).

Ez nem azt jelenti, hogy a középkategóriás telefonok tökéletesek. A gyártók gyakran kihagyják a vezeték nélküli töltést és IPX vízállósági osztályok középkategóriás telefonokban a költségek csökkentése érdekében. (Az iPhone SE figyelemre méltó kivétel.) A középkategóriás telefonok hajlamosak régebbi, kevésbé tartós Gorilla Glass-t is használni, mint zászlóshajó alternatíváik. A Pixel 4a 5G például a Gorilla Glass 3-at használja, míg a drágább Pixel 5 Gorilla Glass 6 panellel rendelkezik. Ezek a hiányosságok nem befolyásolják az átlagos felhasználói élményt, de kikapcsolhatnak, ha kiemelt eszközről frissítenek.

A mai olcsó telefonok éveken át használhatóak

A Pixel 4a 5G, a középkategóriás telefonok mércéje.
A Pixel 4a 5G, a középkategóriás telefonok mércéje. Michael Crider

A zászlóshajó telefonok egyik legnagyobb eladási pontja, hogy hosszú ideig tartanak. Miért érdemes olcsó telefont vásárolni minden évben, amikor három vagy négy évig élvezheti a zászlóshajó készülékét? A nem túl távoli múltban egyetértek ezzel az érveléssel. De a mai középkategóriás telefonok hosszú távra szólnak a fejlett teljesítményüknek és a gyártótól függően a garantált frissítési ciklusoknak köszönhetően.

A nagy dolog itt az erő és a teljesítmény. Mindaddig, amíg a telefonjának tisztességes processzora van (és a legtöbb középkategóriás telefon rendelkezik), az elkövetkező néhány évben nem okozhat gondot a szokásos alkalmazások és játékok futtatása. Csak olyan igényes alkalmazásokkal találkozhat problémája, mint a 3D-s játékok, amelyek minden kiadással erőforrásigényesebbé válnak.

De nem csak azt szeretné, hogy telefonja használható legyen, hanem azt is, hogy lépést tartson az új funkciókkal és a biztonsági javításokkal. Ezért, ha egy középkategóriás telefont több mint 2 évig tervez használni, érdemes maradnia Google, Samsung, vagy alma. Ezek a vállalatok 3 év biztonsági frissítést és 2 év operációs rendszer frissítést garantálnak (az iPhone-ok valamivel hosszabbak, körülbelül 5 év biztonsági és operációs rendszer-frissítéssel). Míg a telefonod nem szükség Az operációs rendszer legújabb verziója a leggyakrabban használt alkalmazások futtatásához, a rendszeres operációs rendszer-frissítések frissen tarthatják telefonját, a kiterjesztett biztonsági frissítések pedig kevésbé sebezhetőek a hackerek, hibák és nem biztonságos alkalmazások számára.

A 100 és 200 dollár közötti költségvetési kategóriájú telefonok még mindig nem élik meg középkategóriás és kiemelt társaik élettartamát, ezért javaslom egy éves középkategóriás készüléket, ha szűkös a költségvetése. Arra is érdemes rámutatni, hogy míg a márkák kedvelik OnePlus, Az LG, az ASUS, a Motorola és a Sony nem kötelezik el magukat a 3 éves frissítési ciklusok mellett, telefonjaik általában költséghatékonyabbak, mint a The Big Three termékei, ami tisztességes kompromisszum lehet, ha nem érdekel OS frissítések vagy biztonsági javítások.

Tényleg szüksége van csúcskategóriás szolgáltatásokra?

Az 1000 dolláros iPhone 12 Pro - elég drága telefon!
Az 1000 dolláros iPhone 12 Pro – elég drága telefon! Justin Duino

A középkategóriás telefonok kiváló teljesítményt és évekig tartó használhatóságot kínálnak, és gyakran olyan funkciókat támogatnak, amelyek csak két-három évvel ezelőtt voltak a zászlóshajók kizárólagos jellemzői. De mi a helyzet az 1000 dolláros telefonhoz tartozó összes remek funkcióval? Ezek a dolgok nem érik meg a plusz pénzt?

Igen, néhány kiemelt funkció teljesen megéri a pénzt, de valószínűleg nem azok az élvonalbeli funkciók, amelyekre gondolsz. Mint korábban említettem, a zászlóshajóknak általában keményebb az üvegük, mint a középkategóriás unokatestvéreiknek IPX vízállósági besorolás és vezeték nélküli töltés. Ezeket a jutalmakat világosabb megjelenítési technológia, prémium „clickly” gombok, kiváló minőségű hangszórók, jobb éjszakai fotózás, extra RAM a többfeladatos feladatokhoz és üveg hátlapok kísérik (bár egyes zászlóshajók műanyagra, ami rendben van).

Ezek a szerény funkciók megbízhatóbbá, tartósabbá és használhatóbbá teszik telefonját. Nem feltűnőek vagy feleslegesek, és valódi okot adnak arra, hogy pénzt költsön egy zászlóshajó eszközre (vagy egy vagy két éves zászlóshajóra, ha nem bánja a korlátozott gyártói támogatást). Az élvonalbeli zászlóshajó funkciókkal viszont ritkán érdemes pénzt költeni. Összecsukható kijelző tech gyerekcipőben jár, MagSafe töltés klassz, de felesleges, és a LiDAR… nos, rengeteg lehetőség rejlik benne, de az alkalmazásfejlesztőknek először komolyan kell foglalkozniuk vele.

A két legvonzóbb élvonalbeli jellemző a 120Hz-es kijelzők és 5G támogatás, bár mindkét technológia megemeli az akkumulátor élettartamát, és közel sem olyan hasznos, mint amilyennek tűnhet. Igaz, az 5G gyorsabb, mint a 4G LTE, és forradalmasítani fogja az internetet, de az 5G hálózatok (és különösen az ultragyors mmWave5G hálózatok) nem lesznek elérhetőek az átlagemberek számára még pár évig. És bár egy 120 Hz-es kijelző miatt a telefon animációi vajas-simának tűnnek, a 60 és 90 Hz-es kijelzők ugyanolyan szépek.


Noha a drága zászlóshajóknak még mindig helye van a világon, a csúcskategóriás készülék megvásárlásának előnyei megkérdőjelezhetők. A középkategóriás telefonok a csúcstársaik fele árán rúgnak szét, és sok éves használhatóságot és garantált operációs rendszer-frissítéseket kínálnak. Ráadásul a kiemelt funkciók nem annyira úttörőek, mint korábban, és soha nem befolyásolhatják az átlagember tapasztalatait.

Tipp: Vásárol új telefont? Ügyeljen arra, hogy megnézze a cikk kísérő darabját, Mi a legkevesebb költeni egy okostelefonra. Áttekintést nyújt a legjobb telefonokról minden áron, így gyilkos eszközt vásárolhat a költségvetés megsértése nélkül.
Source link


28 Views 0 Ratings Rate it