Miért preferálják a márkák az Instagram-ot más közösségi média platformokkal szemben?

Avatar admin | 2021.03.19. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Több mint 3,7 milliárd felhasználóval a közösségi média óriási mértékben növekszik. Ma már a vállalkozások számára előnyös eszköz, hogy elérjék a célközönséget.

A márkák az Instagram-ot részesítik előnyben más platformokkal szemben

De miért tekintik a közösségi médiát hatalmas világnak, amikor az online üzletről van szó?

Nos, ez nagyon nyilvánvaló, mert a közösségi média különböző gigantikusakat tartalmaz közösségi média platformok mint a Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Snapchat és még sok más.

De ha a legtrendibbnek tartjuk, akkor az Instagram az egyik legelőnyösebb platform, amely felülmúlja a többi közösségi média platformot.

És tudom, ha Instagramod van, akkor biztos vagyok benne, hogy ez a kedvenc platformod a márkád népszerűsítéséhez, nem igaz?

Ha azonban még nem tette meg, hadd mondjam el, hogy kihagy néhány komoly lehetőséget. Ezért:

  • Több mint 1,15 milliárd emberek havonta aktívan használja az Instagram-ot.
  • Az összes felhasználó 90% -a kövesse az Instagramon legalább egy üzleti fiókot.
  • Az Instagram-felhasználók 50% -a jobban érdeklődik egy márka iránt, amikor az Instagramon látnak rá hirdetéseket.
  • A mikro-befolyásolók 59% -a hisz abban, hogy az Instagramon érik el a legjobb elkötelezettséget.
  • Átlagosan 500 millió ember használja az Instagram-történeteket naponta.

Ezek Instagram statisztikák egyértelműen bizonyítja az Instagram növekedési arányát, és megadja nekünk azt az okot, amiért a világ legnagyobb márkái inkább az Instagram-ot részesítik előnyben más közösségi platformokkal szemben termékeik és szolgáltatásaik népszerűsítése érdekében.

Tehát ez világossá teszi, hogy az Instagram rendkívül hatékonyan segíti a különféle márkákat abban, hogy új ügyfeleket keressenek meg, és a márka szószólói tömegesen alakuljanak ki.

De ha még mindig nem vagy meggyőződve róla ..

Nézze meg a 6 legfontosabb okot, amelyek miatt a márkák inkább az Instagram-ot részesítik előnyben más közösségi média platformokkal szemben.

1. Érintse meg a mobilalkalmazások felhasználói csoportját

Biztos vagyok benne, hogy tisztában van azzal, hogy a Facebook, a Twitter, a LinkedIn és az összes többi közösségi platform már mobilra vált.

Miert van az?

Nos, mert az összes webes forgalom több mint 48% -a mobileszközökről származik. Bár a szám 2018 utolsó negyedévében valóban zuhant, de később visszanyerte növekedését.

A mobilforgalom webhely látogatóinak statisztikái

De várj, a történetről több van. Egy tanulmány szerint eMarketer, Az amerikai felnőttek 2021-ben átlagosan napi 4 órát, 6 percet töltenek a mobilinterneten, ebből az idő 3:41 -et mobilalkalmazásokkal töltik.

Óránkénti mobilhasználati statisztika

A tanulmányból az is kiderült, hogy ma már többen töltenek időt a közösségi médiában mobil eszközök használatával. Ennélfogva ez azt bizonyítja, hogy a mobil internet egyre inkább felkapja az internethasználókat.

Tehát nagyon nyilvánvaló, hogy az emberek könnyen kezelhető Instagramot és más közösségi média platformokat találnak a mobiljukon keresztül. Mégis, ilyen könnyedséggel a felhasználók az Instagramot találják a legnépszerűbb közösségi hálózati alkalmazásnak a Facebook után. A 2021-es statisztikák szerint az Instagram a második legnépszerűbb platform, 84% -os elkötelezettséggel.

Ezeket a statisztikákat figyelembe véve nem nehéz megérteni, hogy a márkák miért szeretik az Instagram-ot, amikor a fogyasztókat mobilra kell vonzani.

Szóval, melyik ok következik a listán?

2. A márkaelérés növelése

Tehát már tudja, hogy az Instagram havi 1,15 milliárd aktív felhasználóval rendelkezik. Az izgalmas funkciók folyamatos bevezetését és a járvány hatását figyelembe véve az Instagram felhasználói száma valószínűleg új magasságokat fog elérni.

De másrészről.

Kíváncsi lehet, miért kell törődnie az Instagrammal, amikor a Facebook havonta több mint 2,5 milliárd aktív felhasználóval rendelkezik.

Nos, itt van, miért …

10 millió hirdető használja a Facebookot a célközönség elérésére. A Facebook hírcsatorna-algoritmusának új frissítése azonban megnehezítette a hirdetők és márkák láthatóságát és hallhatóságát.

Mivel,

Másrészt a Facebookhoz képest az Instagram havonta több mint 2 millió hirdetővel rendelkezik. Tehát nemcsak az Instagram-on van kevesebb verseny, hanem a marketinged sikerének nagyobb területe is.

Ezért ilyen előnyökkel aligha meglepő, hogy a márkák az Instagram-ot részesítik előnyben más közösségi média platformokkal szemben.

3. Gyönyörű vizuális tartalom megosztása

Ezt nem szabad meglepetésként érni a látvány a kommunikáció legjobb módja és eljuttassa az üzenetét az emberekhez. Ez a fő oka annak, hogy a marketingszakemberek inkább a használatát látványelemek a közösségi média marketingjükben keverd össze. Mert amikor a közösségi platformot választják, az Instagram kézenfogva nyer.

Az Instagram teljes egészében vizuális platform, ahol a hírcsatorna teljesen tele van látványtervekkel és a ingyenes Instagram ütemezési eszköz segít a látvány egyszerű megosztásában.

A BuzzSumo tanulmány szerint a Facebookon az Instagramon keresztül közzétett képek több elkötelezettséget kapnak, mint a közvetlenül közzétett képek.

A képek az Instagramon keresztül kerülnek közzétételre

Továbbá, a Social Media Today jóslatai szerint az Instagram a leggyorsabban növekvő közösségi platform a világ minden tájáról. Ezek a statisztikák egyértelműen jelzik, hogy az Instagram segíthet a márka hatékony bemutatásában a világ számára.

Ahhoz azonban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az Instagramból, ne felejtsen el releváns hashtageket hozzáadni a bejegyzéseiben. A hashtagek segítenek a bejegyzésekben, hogy az Instagram felhasználói felfedezzék keresések révén, így nagyobb láthatóságot érhet el.

4. Nyerni az Instagram történeteken keresztül

A közönség ma inkább azt kívánja, hogy a márkák hiteles történeteket osszanak meg, amelyek jól visszhangzanak velük.

Természetesen ez arra kényszeríti a vállalkozásokat, hogy a közönségükkel folytatott beszélgetések során magukévá tegyék a mesemondást. Ami pedig a márkák szerinti mesemondást illeti, az Instagram a platform, amely ellopja a műsort.

Az Instagram Stories hozzájárult ahhoz, hogy egy átlagos felhasználó által az alkalmazásban eltöltött idő 7-10 perccel nőtt. Jelenleg napi több mint 500 millió aktív felhasználó van az Instagram Stories alkalmazásban.

Instagram történetek napi aktív felhasználók

Az Instagram Stories új lehetőségek világát nyitotta meg a márkák előtt. Nemcsak olyan funkciókat használhat fel, mint a földrajzi hely címkézése, a hashtagek és a szöveg, hanem a funkciókat is hirdetések futtatása a történetekről.

De az Instagram nem állt meg itt. 2020-ban kiadott egy új TikTok-hasonló funkciót, a Reels-t. Ez egy újabb lehetőség a vállalkozások számára, hogy kapcsolatba lépjenek a platform hatalmas közönségével. Tanul hogyan lehet használni az Instagram orsókat üzleti célokra.

Tehát próbálja ki, és a lehető legtöbbet hozza ki a márka meséléséből a közönség számára.

5. Az elkötelezettség növelése

Tudtad, hogy 500 millió ember napi szinten aktívan használják az Instagram platformot?

Azonban nem csak a puszta számú ember teszi a márkákat a platformra. Ennél is fontosabb, hogy az Instagram egy olyan platform, amely a legmagasabb elkötelezettségi arányt képes előállítani a közzétett tartalmakon.

Íme a mikro-befolyásolók véleménye az elkötelezettségről az Instagram-on. A felmérést a Bloglovin59% -uk azt mondta, hogy az Instagram a leghatékonyabb platform a közönség bevonására. Ebben a felmérésben több mint 2500 mikro-befolyásoló szerepelt válaszadóként.

Közösségi média platformok a növekvő elkötelezettség érdekében

Az elkötelezettség kulcsfontosságú szempont a kampányok befolyásolóinak kiválasztásakor. Az Instagram növekedésével és népszerűségével nőtt a gátlástalan gyakorlatok száma is. Egyes vállalatok áron cserébe követőket kínálnak. A fizetett követők azonban ritkán valódiak, és többnyire hamis számlák és botok kombinációi.

Tehát, ha influencereket választ ki egy kampányhoz, annál több, mint amennyit követőjük számít, ellenőrizze elkötelezettségüket. Minél magasabb az elkötelezettség, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy influencer valódi és hiteles.

Kereshet relevánsakat befolyásolók a fülkében és ellenőrizze elkötelezettségüket, elérésüket stb. A kampányokat hatékonyan nyomon követheti és mérheti, és valós időben elvégezheti az esetleges módosításokat.

Egy Hubspot-cikk azt mondja, hogy annak ellenére, hogy a Facebook havonta kétszer több felhasználóval rendelkezik, Az Instagram 23% -kal több elkötelezettséget generál mint a Facebook.

Így,

Most már biztosan nem szükséges a rakétatudomány ismerete annak megértéséhez, hogy a márkák miért részesítik előnyben az Instagram-ot más platformokkal szemben.

6. Magasabb konverziós ráta generálása

Függetlenül attól, hogy milyen vállalkozást működtet, a konverziók növelésének elsődleges fontosságúnak kell lennie az Ön számára, mert a közösségi média rengeteg hivatkozási forgalommal és leadgel segíthet ebben a tekintetben.

Szerint a a Shopify tanulmánya, az e-kereskedelmi vállalkozások konverziós aránya az Instagramról 1,08%.

Nem csak …

Az Instagramról érkező hivatkozási forgalom átlagosan 65 dolláros rendelési értéket eredményez.

Átlagos rendelési érték a közösségi média platformon

Ez sokkal magasabb, mint a Facebook, a Twitter és a LinkedIn. De találd ki, mi a legmeglepőbb?

Nos, az Instagram olyan hihetetlen megtérülést nyújt, annak ellenére, hogy a platformon kívül nem használhatsz kattintható linkeket, csak az életrajzodon.

Kétségtelen, hogy az Instagram egyértelmű győztesnek bizonyul a konverziók növelése és az értékesítés generálása terén.

Végső vélemény!

Most, hogy ismeri az Instagram használatának valódi előnyeit, hogyan biztosíthatja, hogy versenytársai előtt maradjon?

Nos, könnyedén növelheti márkáját összekapcsolja Instagram-fiókját a SocialPilot-tal és automatizálja a feltöltés, ütemezés és közzététel folyamatát az Instagram-on. Egy Instagram automatizálási eszköz rengeteg időt és erőfeszítést takaríthat meg, és jobban ellenőrizheti Instagram-fiókját.
Source link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok