Mik azok az Android értesítési csatornái?

Avatar Gadam | 2021.03.04. 44 Views 0 Likes 0 Ratings

44 Views 0 Ratings Rate it

android értesítési csatornák váltanak

Az értesítések a kezdetektől fogva az Android jelentős részét képezték. Ám áldás és átok is lehetnek. A tapasztalatok finomhangolása érdekében az Android rendelkezik az „Értesítési csatornák” nevű funkcióval. Sokkal jobban teszik az értesítéseket.

Amint az okostelefonok és az alkalmazások fejlődtek, úgy alakultak értesítéseket. Az első napokban az értesítések ellenőrzése meglehetősen alapvető volt. Telepítene egy alkalmazást, és be- vagy kikapcsolhatja az értesítéseket. Az alkalmazások bonyolultabbá válásával az értesítések is változtak.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az értesítések szüneteltetése Android rendszeren

Lehet, hogy csak egy konkrét dologra szeretne értesítést kapni egy alkalmazásból. Egyes alkalmazások beépített részletes értesítési vezérlőkkel rendelkeznek, de nem mindegyik. Át kell olvasnia az alkalmazás beállításait, amelyek ismeretlen módon rendezhetők.

Az értesítési csatornák célja ennek a folyamatnak a leegyszerűsítése és a felhasználók jobb irányítása.

Mik az értesítési csatornák az Androidon?

Az „Értesítési csatornák” voltak 2017-ben vezették be Android 8.0 Oreo-val. Az ötlet az, hogy az alkalmazások különböző típusú értesítéseket „csatornákra” csoportosíthatnak. Ezután minden csatornát be- vagy kikapcsolhat a felhasználó. Mindez az Android beállításai között történik.

Vessünk egy pillantást például a YouTube-ra. Elég sok csatorna áll rendelkezésre. Néhány előfizetéssel rendelkezik „Feliratkozások”, „Élő közvetítések” és „Megjegyzések és válaszok”. Ha csak az előfizetéséből származó új videókról szeretne tudni, akkor kikapcsolhat minden mást.

YouTube értesítési csatornák
YouTube értesítési csatornák

Mivel ezek az értesítési lehetőségek az Android beállításai között vannak, a folyamat minden alkalmazásnál ugyanaz. Nem kell megkeresnie, hogy a YouTube hol temeti el az értesítési beállításokat, majd keresse meg a beállításokat egy másik alkalmazásban, ami teljesen más helyre teheti őket.

Az Értesítési csatornák másik nagy előnye, hogy módosíthatja a dolgokat, amint bejönnek. Tegyük fel, hogy YouTube-értesítést kapsz egy élő közvetítésről, és rájössz, hogy nem akarsz erről értesítést kapni. Akkor és ott letilthatja a „Livestreams” csatornát.

Gondoljon arra, hogy fúvókát tegyen a víztömlőre. Ahelyett, hogy csak a „Be” vagy „Ki” között választhatna, sokkal több finom vezérlővel rendelkezik.

Kapcsolja ki az Értesítési csatornákat az Android beállításaiból

Kétféleképpen állíthatja be az Értesítési csatornákat. Az első módszer proaktív, míg a második intézkedik az értesítésekkel kapcsolatban, amint beérkeznek.

Az első módszerhez csúsztassa lefelé az eszköz képernyőjének tetejét (egyszer vagy kétszer, a telefon vagy táblagép gyártójától függően), és koppintson a fogaskerék ikonra a Beállítások menü megnyitásához.

csúsztassa lefelé, és koppintson a fogaskerék ikonra

Ezután válassza az „Alkalmazások és értesítések” lehetőséget.

válasszon alkalmazásokat és értesítéseket

Koppintson az „Összes megtekintése [Number] Alkalmazások ”a telepített alkalmazások teljes listájához.

az összes alkalmazás megtekintése

Keresse meg azt az alkalmazást, amelyhez módosítani szeretné az Értesítési csatornákat.

válasszon egy alkalmazást

Most válassza az „Értesítések” lehetőséget.

válassza az értesítéseket

A tetején továbbra is lehetősége van az összes értesítés be- vagy kikapcsolására.

kapcsolja ki az összes értesítést

Alatta található az Értesítési csatornák listája. Az alkalmazástól függően lehet, hogy rengeteg csatorna van, vagy egyáltalán nem. Kapcsolja be vagy ki a kívánt csatornákat.

kapcsolja ki vagy be a csatornákat

Ezen felül testreszabhatja, hogyan jelenjenek meg ezek az értesítések. Először érintse meg a Notifical Channel nevet.

válasszon csatornát

Itt eldöntheti, hogy szeretné-e, hogy a csatornáról érkező értesítések csengessenek vagy rezegjenek a telefonon, csendben legyenek, vagy hogy megjelenjenek a képernyőn.

értesítési beállítások

Kapcsolja ki az Értesítési csatornát az Értesítésből

A második módszerhez értesítést kell kapnia. Ha megvan, érintse meg és tartsa lenyomva, amíg a beállítások meg nem jelennek.

hosszan nyomja meg az értesítést

Most válassza az „Értesítések kikapcsolása” lehetőséget.

Értesítések kikapcsolása

Megnyílik egy menü, és kiemeli az imént kapott értesítéshez társított Értesítési csatornát. Kapcsolja ki a kapcsolót.

kapcsolja ki az értesítési csatornát

Ha elkészült, koppintson a „Kész” gombra.

érintse meg a befejezést

Ez az! Az Értesítési csatornák lehetővé teszik, hogy valóban tárcsázza, hogyan működjenek az értesítések az Android okostelefonján vagy táblagépén. Nagyszerű trükk tudni, ha úgy találja, hogy bosszantja magát az értesítések miatt.
Source link


44 Views 0 Ratings Rate it