Mikor kell vetni a pázsitot, és mikor kell használni a szódát

Avatar admin | 2021.08.03. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Kép a pázsit vetéséhez és a sod használatához

Fénykép: Az IKO-stúdió által (Shutterstock)

A pázsit indításakor kétféleképpen kezdheti: tudsz előkészíti a talajt és vetni a magokat, or kezdheti a már megnőtt fű takarójával, ismert, mint gyep, és tartsa fenn, hogy a gyökerek mélyre nőjenek. Természetesen mindketten különböző gondozási elemeket (és pénzügyeket) igényelnek, tehát mikor érdemes használni egyet versus a másik? Íme néhány dolog, amit figyelembe kell venni.

Mi kell a pázsit vetéséhez

A vetőmag lerakása a pázsitra a költségtakarékosabb és természetes módszer a fű termesztésére. Vetés magában foglalja a megfelelő fűmag beszerzését, azután felkészülés, türelem és jó időzítés.

A fű ültetésének legjobb ideje a használt fű típusától függ, de általában véve, tavaszi ültetés vagy a kora ősz a legjobb. Meg kell vizsgálni, művelni és előkészíteni a földet, ttyúk válasszon egy fűfajtát ez megfelel az Ön területének. Azután ki kell egyenlítenie a talajt, el kell terítenie a magvizet, és további talajréteget kell hozzáadnia a csírázási folyamathoz. Összességében ez kb Összesen 150–300 dollár a berendezésekért és a vetőmagért.

Kell -e vetni, ill gyep a gyep?

A mag tökéletes azok számára, akiknek egy bizonyos típusú fűre van szükségük a talajhoz. Azonban sod csak egy típusban jön, és ha ez a típus nem teszi dolgozzon a területével Ön’nehéz lesz gyökeret ereszteni a fűben. A vetés a erősebb gyökérrendszer és nagyobb esélyek a hosszú élettartamra. Másrészt néha a vetőmag nem egyenletesen nő, és a vastagabb, egyenletes gyep esetén több magvetést kell elvégezni.

Mit kell figyelembe venni a gyep használata során?

A szóda egy előnevelt fűfolt, amelyet a talajra telepítenek, hogy gyökeret eresszen. A fűnyírás általában drágább mert te’fizessen azért, hogy valaki más megtermelje a füvet, és elszállítsa azt a területére. Egy raklap gyep (kb. 500 négyzetméter) körülbelül 400 dollárba kerül munka nélkül, és wtelepítéssel a sózás bárhonnan kerülhet 2600–7000 dollár méretétől függően udvar.

Tehát alapvetően sAz od azoknak nagyszerű, akik rendelkeznek az eszközökkel, és nincs idejük fűvetésre. Ezenkívül a sod segít szögletes területek vagy erózió gyakori, ami okozhat nehezebb hogy magokat vegyenek.

Mik a hátrányai füvesíted a füved?

Vannak hátrányai a sod használatának. Az előnevelt fű csak a kevés típus, tehát ha egy adott fűszálra van szüksége, akkor a vetőmag a legjobb. Kezelheti a talajt, hogy elősegítse a gyep alkalmazkodását egy adott területhez nem az régen, de akkor te vagy az ökoszisztéma megváltoztatása és lehet, hogy nem tart. Bizonyos esetekben, miután a füvet lefektették, nehéz mély gyökereket növeszteni, különösen, ha nem megfelelően művelte és előkészítette a talajt.

Ezenkívül mint egy szőnyeg, a sod mindent vagy semmit: To újra-köcsög, fel kell tépned az egész udvart, míg az újravetés igenn ‘t nem igényel annyi átalakítást. Az a fontos, hogy tud mi működik az Ön területén. Ha te élvezd az ültetést, menj maggal, de if az idő kérdés, és megvan a pénz – és ha igen típusa a fű megfelel az Ön területének-választhatod a sört is.


Forrás link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok