Gépelés a hangjával iPhone és iPad készüléken

Avatar Gadam | 2021.03.26. 321 Views 1 Like 0 Ratings

321 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

iPhone és iPad mikrofon billentyűzet gomb kék háttérrel

Ha van egy összetett ötlete, amelyet gyorsan le szeretne írni az iPhone vagy iPad készülékén, egyszerűen elmondhatja hangjával az Apple beépített diktálási funkciójának köszönhetően. Így kell használni.

Bármikor olyan alkalmazásban tartózkodik, ahol szöveget írhat be a billentyűzettel, gépelés helyett használhatja a hangdiktálást is. Ehhez érintse meg a szövegbeviteli mezőt, hogy megjelenjen a képernyőn megjelenő billentyűzet. Ezután érintse meg a szóköz bal oldalán található kis mikrofon gombot.

Koppintson az iPhone vagy iPad billentyűzet mikrofon gombjára.

(Ha nem látja a mikrofon ikont a billentyűzeten, ellenőrizze A diktálás engedélyezve van a készüléken. Ehhez indítsa el a Beállítások menüt, majd lépjen az Általános> Billentyűzet menübe, és kapcsolja be a „Diktálás engedélyezése” lehetőséget. És ha a a képernyőn megjelenő billentyűzet nem jelenik meg, akkor valószínűleg külső Bluetooth billentyűzet van csatlakoztatva.)

A mikrofon gomb megérintése után a képernyőn megjelenő billentyűzetet egy mozgó hullámforma váltja fel, amely vonalakból áll, amelyek a hangos beszéd hangja alapján változnak. Beszéd közben a szavak megjelennek a képernyőn, amint a készülék felismeri őket.

Példa a diktálás működésére az iPhone-on.

Ha befejezte a beszédet, érintse meg a billentyűzet gombot a képernyő alján, és a diktálás mód véget ér.

Ha befejezte a diktálást, koppintson az apró billentyűzet gombra.

A képernyőn megjelenő billentyűzet újra megjelenik, és hozzáadhatja vagy szerkesztheti a diktálási bevitelt. Ha valaha is vissza kell térnie a diktálási módba, csak ismét érintse meg a mikrofon gombot.

Hogyan kell használni a formázást és az írásjeleket diktálás közben

Miközben a diktálást használja az iPhone készüléken, elgondolkodhat azon, hogyan lehet például új sort kezdeni vagy írásjeleket bevinni. Ezekben az esetekben ki kell mondania a parancsokat vagy az írásjelek nevét. Íme néhány példa.

  • Számok: Ha egy számot számként, szó helyett szeretne megadni, akkor a szám kimondása előtt mondja ki a „szám” szót. Például a „4-es szám” kimondása a „négy” szó helyett egy „4” -et nyomtat a képernyőn.
  • Írásjelek és szimbólumok: Ha írásjeleket szeretne használni, mondja ki az írásjel nevét. Például a „pont”, a „vessző”, a „kérdőjel”, a „felkiáltójel” és a „kötőjel” mind a saját szavak helyett a képernyőn megalkotják speciális megfelelő karaktereiket. Hasonlóképpen mondhatja a „csillag”, „ampersand”, „hashtag” és még sok mást, hogy a megfelelő szimbólumok megjelenjenek a képernyőn.
  • Vonalszünetek: Ha új vonalra szeretne lépni (például nyomja meg a Return billentyűt), mondja ki az „új sort”. Azt is mondhatja, hogy „új bekezdés” új bekezdéstörés beszúrásához.
  • Hangulatjelek: Beszélhet több régi iskola hangulatjelét, például a „mosolygós arcot” :-), a „szemöldök arcát” 🙁 és a „kacsintós arcot” ;-), és ezek megjelennek a képernyőn megfelelő szimbólumként.
  • Nagybetűvel: Egyetlen betű nagybetűs írásához mondja ki a „cap” szót, majd a betűt. Minden szó első betűjének nagybetűs bekapcsolásához mondja ki: „caps on” (és tiltsa le, ha a „caps off”). A következő szó teljes nagybetűs írásához mondja ki az „összes nagybetűt”, mielőtt kimondja a szót. És váltani kupak be, mondja azt, hogy „minden sapka fel van tüntetve”. Kikapcsolhatja, ha azt mondja, hogy „minden kupak le van”.

Apple diktálási adatvédelem

Amikor diktál iPhone-ján vagy iPadjén, ne feledje, hogy hang- és egyéb adatainak felvételeit az Apple küldi, ha csatlakozik az internethez. Ez azért van, mert az Apple folyamatosan javuló hangfelismerő algoritmusai a felhőben általában jobb munkát végezhetnek, mint egy eszközön elérhető megoldás. Az Apple azt állítja, hogy ezek a diktálási adatok nincs összekapcsolva az Apple-fiókjával és nem értékesítik és nem használják marketing profil létrehozására.

Ha offline állapotban van, a diktálás továbbra is működni fog, de csak a régió fő nyelvén. Mégis előfordulhat, hogy nem működik olyan jól, mint az online verzió. Ha az abszolút adatvédelem kérdés, elkerülheti a diktálás vagy tiltsa le teljesen a diktálást a Beállítások oldalon az Általános> Billentyűzet menüben, és kapcsolja a „Diktálás engedélyezése” beállítást „ki” értékre.

Fordítsa meg a kapcsolót a mellett "Engedélyezze a diktálást" kikapcsolni.

Ennek ellenére a diktálás az iPhone-on erőteljes funkcióval rendelkezik, és nagyon jól működik a múlt diktálási technológiáihoz képest, ezért kísérletezz és érezd jól magad!

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan távolítsuk el a mikrofon gombot az iPhone billentyűzetéről[ad_2]
Source link


321 Views 0 Ratings Rate it