Mikor tekinthető meg a havi ‘Super Flower Blood Moon’

Avatar admin | 2021.05.17. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Mikor látható ez a hónap, a szuper virág vér hold című cikk illusztrációja # 39;

Fénykép: T.Luangpalud (Shutterstock)

A következő égi esemény, amely megvilágítja az eget az északi féltekén, vörös színű árnyalatának megfelelő névvel rendelkezik: A Szuper Virág Vér Hold. Nem, ez a falatnyi név nem pusztán tudományos kifejezés, de amennyire telihold telik, ez a hónap mindenképpen megéri a helyet a naptárban. Ez egy holdfogyatkozás eredménye, mivel a hold a Földhöz közelebb esik, mint az egész hónapban, és a napfény töredékei mély, vöröses ragyogással elárasztják a Hold felszínét.

Itt van, amit tudnia kell a Szuper Virág Vérholdról, amely határozottan nem előjel a közelgő Napok Végéről, pedig úgy hangzik.

Ez egy teljes holdfogyatkozás

Ez egy napfogyatkozás, amelyet bámulni lehet, ami plusz, ami a fogyatkozásokat illeti. Május 26-án teljes holdfogyatkozás következik be, amikor a hold a Föld árnyékában mozog, tökéletesen összehangolva a Napot, a Földet és a Holdat. Ez a rövid szimmetriai pillanat elfedi a holdat a földön bámészkodók számára, de ez a sajátos napfogyatkozás más, mivel egybeesik egy Szuper Hold – amikor a hold pályája során a Földhöz legközelebb esik. Ez a bizonyos hold, a Farmer’s Almanac, az év legnagyobb holdja lesz annak, aki távcső vagy távcső nélkül néz felfelé.

Az összes tényezőt figyelembe véve a Szuper Virág Vörös Hold tökéletes égi vihar. A NASA elmagyarázza hogyan burkolja a hold egy vörös árnyalatba a folyamat során:

A vörös szín a Föld légkörében átszűrődő napfényből származik – egy fénygyűrű, amelyet az akkori bolygónk körül zajló összes napfelkelte és naplemente hoz létre. A vöröses szín miatt a holdfogyatkozást gyakran „vérholdnak” nevezik.

A „virág” kifejezés sem a semmiből származik: a májusi teliholdat hagyományosan Virág Holdnak hívják, amely a tavasz virágzásával való társulásából ered (szójáték riadó). Mindenesetre ez a hold nagy lesz – hét százalékkal nagyobb és 15% -kal fényesebb a szokásosnál, vagyis kb. Az áprilisi Pink Super Moon.

Hogyan lehet látni a Szuper Virág Vér Holdat

Szerencsére a teljes holdfogyatkozás meglehetősen kihagyhatatlan, és bár bizonyos területek jobb kilátást nyújtanak, ez a jelenség éjszaka nagyjából bárhol látható, bár különböző mértékben. A NASA elmagyarázza ahol a napfogyatkozás lesz a legnagyobb hatással:

A napfogyatkozás legjobban a Csendes-óceánon található – ez Amerika, Ausztrália és Új-Zéland, valamint Kelet-Ázsia nyugati része. Az Egyesült Államok számára a legjobb megtekintés Hawaiin, Alaszkában és a nyugati államokban lesz.

Az Egyesült Államok keleti államai számára az esemény „hajnalban való szürkületben” kezdődik – jegyzi meg az űrügynökség, nagyobb láthatósággal, minél nyugatabbra halad a holdkeltés előtt. A napfogyatkozás nem tesz különbséget a lakóhelye alapján, mivel egyszerre következik be, majd elhalványul. Természetesen a kijelentkezéssel optimalizálhatja a folyamatot TimeandDate’s források, amelyek lehetővé teszik a pontos koordináták csatlakoztatását a napfogyatkozás érkezésének megtervezéséhez. Ez valóban a legjobb módja annak, hogy kiválasszuk az égbámulás időpontját. Rengeteg lehetőség kínálkozik odáig élőadás aggódik, ha szeretné szemtanúja lenni az óriási vörös hold csodájának az LCD-képernyő lágy fényéből.

Mint mindig, ellenőrizze az időjárás-előrejelzést, és ennek megfelelően készüljön fel, mielőtt belemerülne az elemekbe, vagy csak nézzen ki az ablakán.


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok