Mit csinál az Apple Watch-on lévő EKG-alkalmazás?

Avatar Gadam | 2021.03.15. 217 Views 0 Likes 0 Ratings

217 Views 0 Ratings Rate it

Az a személy, aki EKG-t vesz az Apple Watch-szal.
DenPhotos / Shutterstock.com

Az EKG alkalmazás az Apple Watch-on elektrokardiogram (EKG vagy EKG), hasonlóan ahhoz, amit egy orvosi rendelőben talál. Használhatja szívének egészségi állapotának figyelemmel kísérésére. Itt van, amit tudnia kell.

Mit csinál az EKG alkalmazás (és mit nem)

Az EKG alkalmazással ellenőrizheti:

  • a pillanatnyi pulzusod. Az órája által a nap folyamán használt optikai érzékelő kényelmesebb és nyomon követheti a pulzusát edzés közben, de kissé finnyás lehet.
  • hogy Ön jelenleg egy ún pitvarfibrilláció (AFib), ahol a szíved szabálytalan ritmusban dobog.

És ez az.

Figyelem: Az EKG alkalmazás nem képes felismerni a szívrohamokat. Ha az egyik tünetét tapasztalja, ne nyissa meg az EKG alkalmazást: azonnal hívja orvosát. Nem képes detektálni agyvérzéseket, magas vérnyomást, magas koleszterinszintet vagy akár más típusú szabálytalan szívritmusokat sem.

Az EKG alkalmazás tagadhatatlanul jó funkció. tudsz ossza meg az eredményeket az orvosokkal, ami arra utal, hogy lehet ígéretes a távorvoslás számára. Az alkalmazás azonban nem helyettesíti a megfelelő orvosi tanácsot. Hasznos lehet egyetlen specifikus, időszakos állapot észlelésében, de ez nem általános állapotfelmérés.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan oszthatja meg orvosával az Apple Watch-ból származó EKG-t

Mely Apple Watch modellek rendelkeznek az EKG alkalmazással?

Az Apple Watch Series 4, Series 5 és Series 6 rendelkezik az EKG alkalmazással. Az Apple Watch SE nem.

Hogyan használhatom az EKG alkalmazást?

kép mutatja az almaóra EKG használatát
alma

Nyissa meg az EKG alkalmazást az Apple Watch-on. Pihentesse a kezét az asztalra vagy a lábára, érintse meg ujjával a Digitális Koronát, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, hogy várjon 30 másodpercet.

A végén láthatja az eredményeket. A lehetséges eredmények a következők:

  • Szinuszritmus: A szíved rendesen dobog, és a pulzusod 50 és 100 ütés / perc között van. Ha azonban rosszul érzi magát, mindenképpen forduljon orvosához.
  • Pitvarfibrilláció (vagy AFib): Ezt az egészségi állapotot hivatott észlelni az EKG. A szíved szabálytalan ritmusban dobog. Forduljon orvosához.
  • Alacsony pulzusszám vagy magas pulzusszám: A pulzusod gyorsabb, mint 150 ütés / perc (vagy 120 ütés / perc az EKG alkalmazás 1. verziójával), vagy lassabb, mint 50 ütés / perc, így ennél pontosabb eredmény nem adható. Forduljon orvosához, ha aggódik.
  • Meggyőző: Az eredményeket nem lehet meghatározni. Ezt akkor láthatja, ha olyan szívbetegsége van, amelyet az alkalmazás nem tud felismerni, ha pacemakert használ, vagy (az EKG alkalmazás 1. verziójával), ha a pulzusa 100 és 120 ütés / perc között van, és nincs AFib-je. Forduljon orvosához, ha aggódik.
  • Gyenge felvétel: Az eredményeket nem lehet meghatározni. Győződjön meg arról, hogy az Apple Watch megfelelően illeszkedik-e, és hogy a karjai valami stabil helyzetben vannak-e, és próbálkozzon újra.

Miért nem találom az EKG alkalmazást?

Az EKG alkalmazás nem mindenhol érhető el az orvostechnikai eszközök eltérő szabályozási jóváhagyási folyamatai miatt. Például az FDA három évvel ezelőtt jóváhagyta az EKG alkalmazást az Egyesült Államokban, míg az ausztrál megfelelője várhatóan 2021 elejére jóváhagyja.

Elolvashatja azoknak a területeknek a teljes listája, ahol az EKG alkalmazás elérhető.

Ha valahol tartózkodik, ahol az EKG alkalmazás elérhető, de még mindig nem látja, akkor lehet, hogy be kell állítania.

Frissítse az Apple Watch-ot és az iPhone a watchOS és az iOS legújabb verzióira. Ezután iPhone-ján nyissa meg az „Egészség” alkalmazást, és koppintson az „EKG-alkalmazás beállítása” elemre.

EKG képernyő beállítása
alma

Ha nem látja ezt a lehetőséget, lépjen a „Tallózás”> „Szív”> „Elektrokardiogramok (EKG)” lehetőségre, majd érintse meg az „EKG-alkalmazás beállítása” elemet, és kövesse a telepítési utasításokat.

egészségügyi alkalmazás kiemelt szívvelegészségügyi alkalmazás kiemelt EKG-vel
Source link


217 Views 0 Ratings Rate it