Mit jelent a JK rövidítés, és hogyan használd?

Avatar Gadam | 2021.02.21. 944 Views 0 Likes 0 Ratings

944 Views 0 Ratings Rate it

 

Mit jelent a JK, és hogyan használja?
Ginnyyj / Shutterstock.com

Kaptál egy üzenetet, és ez áll benne: „jk” , és tudni akarod, mit jelent? Ez egy jel, amelyet nem szabad túl komolyan venni. Íme, mi ez a rövidítés, és hogyan használd a beszélgetés könnyítésére.

„Csak viccel”

JK a „csak viccel”. Ez arra utal, hogy az imént mondott dolog vicc, és nem komolyan kell venni. Mondhatjuk, hogy valaki reagál a viccre, vagy megelőzően kijelenthető, mielőtt a másik még válaszolt volna.

A JK-t általában a „jk” kisbetűvel írják. Attól függően, hogy mikor írtak egy bejegyzést, előfordulhat, hogy „j / k” betűvel írt, és közöttük perjel van. Gyakran használják más népszerű internetes rövidítésekkel együtt, amelyek nevetést jelölnek, mint például a LOL, a ROFL és az LMAO. Például küldhet valakinek „lol jk” üzenetet válaszul a viccére adott reakciójára.

J / K-tól JK-ig

A JK az egyik legkorábbi internetes rövidítés, amelynek gyökerei a legkorábbi internetes chatszobákra nyúlnak vissza, és a 2000-es években folytatódnak az azonnali üzenetküldéssel. Az Urban Dictionary rövidítésének első meghatározása 2001-re nyúlik vissza, amely így hangzik: „Betűszó. Csak viccel.”

Kezdeti megalakulása óta a mozaikszó írásmódja fejlődött. Régen „j / k” betűvel írták, a betűk között perjel volt. Az elmúlt évtizedben azonban a perjelet leginkább az internetezők új generációja dobta el.

Másrészt a felhasználás módja az idők során változatlan maradt. Még mindig használják annak tisztázására, hogy az elmondottakat nem szabad ilyen komolyan venni, vagy hogy a beszélgetést könnyedén tartsuk. Maga a kifejezés már nagyon régóta használatban van, és mindig ugyanazzal a jelentéssel bír, még a betűszó feltalálása előtt is.

A jk Arra is utal, hogy vedd lazán a dolgokat

Ugyanúgy, ahogy a „lol” és az „lmao” is az internetes beszélgetések alapanyagává váltak, még akkor is, ha senki sem nevet, a JK-t gyakran használják a beszélgetés könnyedén tartására. Mondhatod, hogy „jk”, ha egy komoly témáról folytatott beszélgetés kevésbé tűnik intenzívnek, vagy ha úgy kommentelnél, hogy ne tűnj durvának.

Vannak olyan speciális forgatókönyvek is, amikor a betűszó egy sértés visszaváltására vagy egy másik fél megsértésének elkerülésére szolgál. Tegyük fel például, hogy olyasmit mondasz, amelyet sértőnek vagy indokolatlannak lehetne tekinteni. Aztán mondhatod, hogy „jk”, hogy elhitesd velük, nem gondoltad komolyan.  Persze ez akkor is így lehet, ha abszolút arra gondoltál, amit mondott.

A „jk” jelenthet szarkazmust is

Tegyük fel, hogy egy olyan megjegyzést teszel, amire valójában gondolsz, majd a „jk” kifejezéssel azt sugallod, hogy szarkasztikus vagy. Noha szinte lehetetlen lenne a szarkazmust közvetíteni chaten keresztül, a jk használata megfelelő módszer lehet rá.

Egyéb „JK-k”

JK Simmons színész portréfotója
JK Simmons amerikai színész DFree / Shutterstock.com

Más internetes rövidítésekkel ellentétben a „JK” néhány jelentéssel bír, amelyeknek semmi köze sincs a szleng kifejezéshez.

Rengeteg híresség és egyéniség van, akiket „JK” -nak is neveznek vagy becéznek. Köztük a Harry Potter szerzője, JK Rowling, az amerikai színész, JK Simmons és a popsztár, Jeon Jungkook. Ezért, ha meglátod a „JK” rövidítést a közösségi médiában, különösen a Twitteren, ne azonnal a netes szlengre gondolj.

 

A JK használata

Amint azt fentebb szemléltettük, jó néhány lehetőség van arra, hogy a „jk” szót felhasználva pontosabban fejezd ki magad. Pár Példa:

  • „Mikor kezdett ennyire felelősségteljessé válni? jk. ”
  • – Határozottan nem megyek a születésnapi partijára. jk. ”
  • – Nem, nem akarom megenni a sütit. JK, fogadok, hogy finom!
  • – Ez a zöld árnyalat szörnyű. lol jk. ”

 

Forrás: HowToGeek.com


944 Views 0 Ratings Rate it