Mit kell tudni a 2021-es utazásról

Avatar admin | 2021.01.28. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Egy női utas, aki maszkot visel, és nézi a repülési menetrendeket a repülőtéren.
DimaBerlin / Shutterstock

A COVID-19 járvány életünk szinte minden aspektusát érintette az elmúlt évben, beleértve az utazási terveket is. Sokan kénytelenek voltak elhalasztani vagy lemondani az utazásokat az egész világra vonatkozó korlátozások miatt. Ha újra utazni vágyik, íme, amit eddig tudtunk a turizmusról 2021-ben.

Néhány ország jelenleg nyitva van

Míg 2020 márciusában és áprilisában számos ország el volt zárva a turisták elől, néhányuk nem sokkal később újból megnyílt. Több európai ország megkezdődött júliusban újból megnyílik, de csak az EU többi lakójának. Mások, például Görögország és Izland, nyáron tervezték az amerikai látogatók fogadását, de aztán megváltoztatták terveiket, amikor a koronavírus esetek továbbra is az egekbe szöktek.

Nyár óta azonban több tucat ország nyitotta meg az utat a turisták biztonságos belépése előtt. Meglátogathatja például az utazási szakértőket A Pont Srác, az úti célok frissített listájához. A legtöbb helyen azonban vannak korlátozások. Ha nem tudja igazolni, hogy utazása előtt negatív COVID-19 tesztet hajtott végre, érkezéskor kötelező kéthetes karanténnak kell lennie.

Még most is biztonságos utazni? Ez minden bizonnyal függ. Vannak, akik ragaszkodnak hozzá, hogy ezt felelőtlenség megtenni, míg mások azt mondták, hogy a laza helyi egészségügyi irányelvek miatt biztonságosabbnak érzik magukat egy külföldi üdülőhelyen, mint szülővárosukban.

Bármit is dönt, győződjön meg róla, hogy ismeri a következőket:

  • Hogy nem te hordozod a vírust.
  • Érted a hatályos szabályozásokat, bárhová is mész.
  • A járványok vagy a személyes megbetegedések elakadhatnak a célországban.

Az utolsó ponttal kapcsolatban: Nem tudja megjósolni, mi történhet a célországban. Lehet, hogy csak két hetet szeretne eltölteni valahol, de a helyi járványok vagy egyéb rendellenességek miatt hosszabb ideig ragadhat az országban. Bár nem valószínű, hogy bármi olyan drámai eseményt látnánk, mint a pandémia lezárása és utazási korlátozása, érdemes szem előtt tartani, hogy egyes utazók számára állítólag rövid ünnep volt végül hét hónapos tartózkodás volt.

Az oltás fontos szerepet játszhat

Egy férfi orvos megtisztítja a férfi karját, mielőtt COVID-19 oltást adna neki.
Prostock-studio / Shutterstock

Egy országba való belépéshez vakcina megkövetelése nem újdonság. Például 17 ország bizonyítást igényelnek a sárga láz elleni oltásról a belépés előtt, míg további kilencnél megkövetelik a kanyaró lövésének igazolását.

Sok utazási szakértő ezt jósolja a COVID vakcina igazolása ország beírására és / vagy a karanténszabályok megkerülésére lesz szükség. Lehet, hogy ez hosszú távú üzlet. Ez csak attól függ, hogy mennyire hatékony a vakcina, és hogy az egyes országok mit gondolnak szükségesnek a polgárok biztonsága érdekében.

Sokan pótolják az elveszett időt

Míg az oltásigény, az anyagi teher és a tétovázás miatt egyesek elhalaszthatják az utazásaikat egy-két évre, a világ nagy része alig várja, hogy pótolja a 2020-ban elvesztett vakációkat.

A a GetYourGuide felmérése előrejelzése szerint 2021-ben több ember utazik, mint 2020-ban (nyilván) és 2019-ben együttvéve.

Érdemes ezt figyelembe venni az utazás tervezésében. Ha a tervezett úti cél egy történelmileg forgalmas hely, akkor jó eséllyel 2021-ben még forgalmasabb lesz, mivel az utazás folytatódik. Érdemes többet választania az úticélból, vagy akár az utazás elhalasztásával kivárni az utazók rohamát.

A légitársaságok árai emelkedhetnek

A mémhez méltó utazási ajánlatokat 2020 tavaszán és nyarán láttuk, amikor senki sem akart repülőgép közelébe kerülni. A repülési árak azonban felfelé ahogy több ember kezdte újra jól érezni magát a repüléssel.

A légitársaságok 2020-ban nagyot vertek, így azt gondolhatná, hogy olcsó, piszkos árakat kínálnak, hogy ösztönözzék az embereket az oltás utáni utazásra. Úgy tűnik azonban, hogy éppen az ellenkezője történhet.

A turizmus helyreállításával a légitársaságok tudják, hogy az emberek fizetni fognak az utazásért. Valószínűleg azoknak a kétségbeesésnek és izgalomnak a tényezőjét veszik figyelembe, akik alig várják, hogy végre kijussanak otthonaikból. Azt is tudják, hogy sokan hajlandók lesznek külön fizetni azért, hogy végre megtegyék azt az álomutat Párizsba, amelyet karantén alatt terveztek.

A turizmus másképp fog kinézni

Míg ez a világjárvány megállította az egész világot, kevés iparágat sújtott jobban az idegenforgalom. A nagy készpénzellátással rendelkező globális vállalatok valószínűleg rendben lesznek, de sok kisvállalkozás már megtette kénytelen bezárni. Ide tartoznak a butikhotelek, a helyi utazási társaságok és éttermek világszerte.

Ha ezt szerencsétlennek mondjuk, az alábecsülést jelent. Amellett, hogy ez jelentős hatást gyakorolt ​​a vállalkozások tulajdonosaira és alkalmazottaikra, a helyi idegenvezetők és szálláshelyek jelentik a legjobb módot bármely úticél felfedezésére.

Hogyan befolyásolja ez az idegenforgalmat? Nehéz megmondani. Néhány kisvállalkozás visszatérhet állami vagy helyi segítséggel. Sajnos egy ideig kevesebb helyi opció lesz elérhető. Amikor teheti, próbáljon meg helyi szálláshelyeken tartózkodni, vagy foglaljon kis utazási társaságoknál. Minden eddiginél jobban szükségük van a segítségedre.

A vödörlistás utazások népszerűek lesznek

Egy fiatal nő, felnézett az Eiffel-toronyra.
Alliance Images / Shutterstock

Semmi sem ad több perspektívát az életre, mint egy halálos járvány, amely több mint 1,6 millió ember életét veszti el. Ezért tervez sok ember vödörlistás utazások évek óta halogatják.

Az afrikai szafarik, luxusjacht körutazások és egy hónapon át tartó európai körutazások online keresése az egekbe szökött. Ezek olyan utak, amelyeket körülbelül hat hónaptól egy évig előre meg kell tervezni, ezért ha egy listán felül szeretne ellenőrizni, kezdje el most a tervezést.

Van egy csomó, amit még mindig nem ismerünk

A 2021-es utazásokkal kapcsolatban a legegyértelműbb, hogy sok dolog még mindig nem világos. A vakcinák terjesztése még csak most kezd felgyorsulni, és eltart egy idő, mire elérjük a kritikus tömeget, mind a tényleges oltások, mind pedig az emberek komfortérzete szempontjából.

Előfordulhatnak olyan problémák a terjesztéssel és a tárolással kapcsolatban is, amelyekről egy vagy két hónapig nem tudunk. Néhány vállalkozás képes lehet visszapattanni a pénzügyi veszteségektől, míg mások örökre bezárják az ajtót. Egyes országok azonnal megnyílhatnak a turisták előtt, míg mások megvárhatják, amíg a világ nagy részét beoltják.

Bármi is történik, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan jobb lesz a helyzet, és folytatódik az utazás. Folyamatosan keresse meg a felkeresni kívánt országok frissítéseit, és próbálja rugalmasan tartani a terveit.
Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok