Álomízű mogyorókrém házilag recept

Avatar Gadam | 2022.08.13. 306 Views 0 Likes 0 Ratings

306 Views 0 Ratings Rate it

Tanuld meg, hogyan készíts álomízű házi mogyorókrémet! Szuper sima, krémes, csurig töltve mogyoróízzel. Kanálanként fogod elmajszolni!

Álomízű mogyorókrém házilag recept

Hozzávalók:

  • 3 csésze száraz pörkölt és sózott vagy sótlan földimogyoró
  • Tengeri só, ízlés szerint (ha sótlan földimogyorót használunk)

Az elkészítése:

  1. Tedd a mogyorót egy közepes méretű konyhai robotgépbe. Verd simára. 30 másodpercenként és 1 percenként megállítva a folyamatot, hogy szükség szerint lekapargasd a tál oldalát. A keverék először darabos lesz, aztán golyóvá sűrűsödik, végül krémes és simává válik. Az egész folyamat körülbelül 8-10 percig tart.

 

Mogyorókrém házilag: Tippek. Tanácsok.

  • Ennek a receptnek az elkészítése egyszerű, de türelmet igényel. A robotgépnek majdnem 10 percig kell működnie, a szünetekkel együtt, mielőtt a dió simává és kenhetővé válik.
  • Gyakran meg kell majd állítani a mixert. A házi mogyorókrém készítése megviseli a mixer motorját, ezért 30 másodpercenként és 1 percenként állítsd le, hogy a motornak legyen ideje lehűlni. Ez a szünet remek alkalom arra is, hogy lekapard a tál oldalát.
  • A felhasznált mogyoró mennyiségének arányosnak kell lennie a robotgép méretével. Mi például 3 csésze mogyorót használunk a 7 csészényi méretű konyhai robotgépben. Ha a tiéd sokkal nagyobb, akkor több mogyoróra lesz szükséged a sima, krémes keverék elérséhez.
  • A szárazra pörkölt mogyorón és esetleg són kívül másra nincs szükséged. Használhatsz sózatlan vagy sózott földimogyorót is ehhez a recepthez, de ha a tiéd nem sózott, akkor a végén ízlés szerint sóval kell fűszerezned.

 

Forrás: Homemade Peanut Butter Recipe – Love and Lemons


306 Views 0 Ratings Rate it