Muffin papír házilag a legegyszerűbben

Avatar Gadam | 2022.12.04. 599 Views 0 Likes 0 Ratings

599 Views 0 Ratings Rate it

Nincs otthon muffin papír? Akkor készíts magadnak házilag. Találtunk rá egy nevetségesen egyszerű megoldást, ami tényleg működik. Alig néhány összetevő, pár lépés, és már készen is vagy vele. Mutatjuk.

Muffin papír házilag a legegyszerűbben. A hozzávalók:

Néhány összetevőről volt szó, és ez így is van. Igen nagy a valószínűsége, hogy mindegyik elérhető lesz Nálad a házban, főleg, ha szeretsz muffint sütni.

  • Muffin forma
  • Kis befőttesüveg vagy konzervdoboz
  • Sütőpapír
  • Vonalzó
  • Ceruza
  • Olló

Muffin papír házilag a legegyszerűbben. Az elkészítés:

  1. Keress egy kis konzervdobozt vagy befőttesüveget, amely elfér a muffin mélyedésében. Ez lesz a muffinbélések formája, ezért keress egy olyan konzervdobozt vagy üveget, amely kényelmesen befér a muffinformák aljába. Az sem baj, ha a konzervdoboz valamivel nagyobb vagy kisebb.
  2. Mérd meg a pergamencsíkokat. A vonalzóval mérj kb 12 centis pergamenszeletet a normál muffinformákhoz, vagy 15 centiset az extra nagy muffinformákhoz. A vonalzóval haladj végig a pergamen hosszán, és ceruzával néhány időközönként jelöld ki az 12 cm-es jelet – így könnyebb egyenes vonalban vágni.
  3. Vágd le a pergamencsíkot. A vágásnál használd a ceruzával készített jeleket útmutatásként. Ne aggódj azon, ha nem lesz tökéletes.
  4. Mérd ki a pergamen négyzeteket. A vonalzóval mérje a pergamencsíkot 12  (vagy 15 centis) négyzetekre.
  5. Vágd négyzetekre a pergamencsíkot. Egy 40 centis pergamentekercsből három 12 centis négyzetet kapunk.
  6. Addig mérd és vágd ki a négyzeteket, amíg az összes muffinformát meg nem töltöd. Ha úgy akarod, töröld le a ceruzával készített jeleket, mielőtt megformázod a muffinformákat.
  7. Nyomd a négyzeteket a forma köré, hogy csészéket formázz. Helyezz egy pergamen négyzetet a formaként használt konzervdoboz vagy üveg fölé. Győződj meg róla, hogy középen van, majd határozottan nyomd le a pergament a forma oldalai körül, meggyűrve a papírt. Amikor felemeled a pergament, egy csésze formának kell kijönnie. (Ha tökéletesen szimmetrikus redőket szeretnél készíteni, egyik kézzel csípd a papírt a formához a négy sarka között, majd a másik kezeddel hajtsd és nyomd meg egyenként minden egyes sarkot).
  8. Ismételd meg ezt a műveletet minden egyes pergamen négyzettel. Miután kinyomkodtad, helyezd a muffinformába a csészéket.
  9. Fújd be a muffinformákat (opcionális). Ha a muffin- vagy cupcake-tészta különösen nedves, vagy ha sok gyümölcsöt tartalmaz, segít, ha a formákat befújod tapadásmentes spray-vel.
  10. Töltsd meg a muffinformákat tésztával. A legkönnyebben úgy töltheted meg a sütőformákat, ha rugós süteményes kanalat vagy csőzacskót használsz. Egy kézzel tartsd nyitva a formákat, míg a másikkal a tésztát csepegtetd (vagy csőzacskóba adagolod). Ha kanállal osztod el a tésztát, akkor segít, ha van valaki, aki nyitva tudja tartani a sütőformákat. Ne aggódj túlságosan a bélés szélére csöpögő cseppek miatt; azokat később is feltakaríthatod.
  11. Süsd meg a muffinokat a szokásos módon.
  12. Tisztítsd meg a széleket. Ha a tészta elosztásakor foltok vagy cseppek kerültek a muffinformák szélére, ezek ropogósra sülnek a sütőben. Könnyedén megszabadulhatsz tőlük, ha lecsipkeded őket.
  13. Hagyd kihűlni a muffinokat. Óvatosan emeld ki a muffinokat vagy cupcake-eket a muffinformák sarkai segítségével a muffinformából. Hűtsd ki teljesen vagy járj el az adott recept utasításai szerint.

     

Forrás és képek itt: How To Make Muffin Liners out of Parchment Paper | Kitchn (thekitchn.com)


599 Views 0 Ratings Rate it