Ne hagyja, hogy kutyája teniszlabdákkal játsszon

Avatar admin | 2021.02.27. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Ne hagyd, hogy kutyád teniszlabdákkal játsszon

Fénykép: Kwiatek7 (Shutterstock)

Nincs annál elragadóbb, mint látni az örömöt a kutya arcán, amikor dühösen üldözik egy pattogó teniszlabdát. Sajnos a kölyök kedvenc játéka veszélyes lehet az egészségére. Ezért cserélje le ezeket a teniszlabdákat valamivel biztonságosabbra – és hogyan válassza okosabban a kutyája játékait.

A teniszlabdák embereknek szólnak

A legnagyobb kockázat, ha teniszlabdát ad a kutyusának, szerinte Állati fogápolás és szájsebészet Colorado Springs, az, hogy nem elég tartósak ahhoz, hogy rágódjanak rajta – és ha kutyája lenyeli őket, a teniszlabda-darabok és a környező fuzz veszélyt jelentenek a bélelzáródás kialakulására. Természetesen ez aggaszt minden olyan nem ehető rágójátékot, amelyet a kutyájának nyújt, de a teniszlabda kémiai sminkje különösen mérgező lehet.

Saját chihuahua szerette a teniszlabda fuzz-ot húzni a fogával. Gyakran küzdött, hogy kiszedje az ínyéből, ami furcsa volt (bár természetesen biztos voltam benne, hogy segítek neki, mielőtt lenyelte), de soha nem tudtam a kockázatokat. A teniszlabdák rágása zománckopást okozhat és fulladásveszélyt jelenthet, még mielőtt az apró gumidarabok az állat béljébe kerülnének. “Ez [likely] hogy egy teniszlabda ólmot tartalmaz számtalan más mérgező anyaggal együtt ”- jegyzi meg az Animal Dental Care. Bár a teniszlabda hagyományos kutyajátéknak tűnik, vannak egészségesebb alternatívák.

Hogyan válasszuk ki a biztonságos rágójátékot

Nehéz lehet kiválasztani egy rágójátékot, amellyel a kutyája valóban játszani fog. A kutya ismerete – és sok kísérlet és hiba – kulcsfontosságú a megfelelő játék megszerzéséhez, de néhány dolgot figyelembe kell venni, mielőtt elkezdené vásárolni. A megelőző állatorvos rövid ellenőrzőlista hogy segítsen kiválasztani a kipróbálható biztonságos játékokat.

  • Hardness: The toys should give a little bit, as toys that are too hard could hurt your dog’s teeth.
  • Softness and durability: On the other hand, toys should not be too soft. These toys can ripped apart, and any fluff or smaller pieces within can be eaten, creating a choking hazard. (This is why you should soha ne adj egy kutyának olyan kitömött játékot, amelyet ember játszik.)
  • Bevonat: Vigyázzon olyan játékokra, amelyek olyan aromákkal rendelkeznek, amelyek felboríthatják a kutya gyomrát. A Preventive Vet megjegyzi, hogy a disznó fülén gyakran vannak olyan bevonatok, amelyek nem felelnek meg a kutya emésztőrendszerének.
  • Méret és alak: Ha a játék túl kicsi, a kutya megfulladhat. Túl nagy, és elakadhat a szájukon – böngészés közben tartsa szem előtt a kutya szájának és fejének méretét.
  • Moshatóság: A tárgyak legyenek mosógépben biztonságosak, így a rendszeres fertőtlenítés nem károsítja a játékot (és növeli annak esélyét, hogy kutyája lenyeli annak egy részét).
  • Szórakozás értéke: Ne felejtse el megfontolni, hogy mennyire szórakoztató lesz a kutyája, ha zavarják, hogy játszanak vele.

Figyelje a kutya viselkedését játékidő után

Miután megvan néhány biztonságos lehetőség, itt az ideje a szórakoztató résznek – a kölyökkel való játéknak. Kutya séta helyén Doggy Strides azt mondja, hogy figyelje kutyája reakcióját az új játékokra. Győződjön meg arról, hogy biztonságosan élvezik a játékot, és nem szakítják ki a tölteléket vagy eszik meg a törmeléket. Ellenőrizze a kutya fogainak egészségét, és „figyeljen az íny színére, az esetleges kialakuló„ csomókra ”, a törött / csorba fogak jeleire és a fájdalmasnak tűnő / látszó területekre” Állatorvosok most. Végül ellenőrizze, hogy jól érzik-e magukat. Ha a kutyád érdektelennek tűnik, akkor valószínűleg nem nekik való játék.

Vegye figyelembe, hogy kutyája szeret-e szétszedni játékokat, enni játékokat, vagy órákat rágni. Ha kutyája szeret darabokat enni, akkor ehető játékok lehetnek a legjobbak. Ha szeretnek elpusztítani a dolgokat, nem pedig mérgező teniszlabdát dobni nekik, szerezzen nekik gumit vagy ehető játékokat, amelyek ellenállnak romboló játékformájuknak. A Violet Beauregard sokféle rágó, fonott kötelek a legjobb megoldás. Kutyák rágós játékok kellenek szellemi és fizikai jólétük szempontjából fontos, így a megfelelő megszerzése fontos – és a végén mindkettőtök számára több móka lesz.


Source link


19 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok