Négy macskafelszerelés amit szerezz be ha kiscicát akarsz otthonra (x)

Avatar Gadam | 2020.10.01. 291 Views 0 Likes 3 On 1 Rating

291 Views 3 On 1 Rating Rate it

Lehetne 50 pontból álló lista is, de most csak azokat igyekszünk összefoglalni, amit talán legtöbbször el szoktak felejteni azok, akik most költöznek össze egy macskával. A nagy lelkesedésben leginkább a játékok vannak első helyen, miközben pont ezekre kellene a legvégén gondolni.

Macska etető és itató

Sokakban talán az a kép él, hogy elég valami leharcolt kis tálat lerakni, aztán úgyis használni fogja a macsek, de meglepő, hogy néha mennyire finnyásak tudnak lenni a macskák.
Érdemes fém tálakat használni, vagy olyan műanyagot, amit könnyű elmosni, mivel bizony sűrűn tisztítani kell (kivéve ha kizárólag száraz eledelen él a cica, ekkor egyszerűbb dolgunk lesz)

Macskaalom és cica WC

A lakásban tartott cicák esetében egy kardinális kérdés, hogy milyen típusú a WC és milyen alom kerül bele.
Mivel nem rózsaillatú dolgok jönnek ki hátul, így kiemelten fontos, hogy próbálj ki minél többféle almot, hogy megtaláld azt, amit cicád is szeret és a kellemetlen szagokat is eltünteti.

Macska kaparófa

Legtöbbször ez az ami ki szokott maradni, hisz kinek van eszében, hogy még ilyet is beszerezzen? Csak akkor ugrik be, amikor a vadi új ajtón, vagy a méregdrága asztal lábán kezdi el élesíteni a karmát a drága jószág.
Mivel a macskák körme is állandóan nő és nem járnak manikűröshöz, ezért lehetőséget kell nekik teremteni, hogy le tudják koptatni a túlságosan hosszúra nőtt részeket.

Macska fekhely

macska bútor

Na ezt talán már kevesen felejtik el, ám itt is sok hibát lehet látni, aminek a vége az, hogy a macska egy üres kartondobozban fog elhelyezkedni a drágán megvásárolt fekhely helyett.
A fekhely esetében szinte mindegy, hogy néz ki, miből van, mi a designja, a legfontosabb inkább az, hogy hova helyezed. A macskák imádnak nézelődni, főleg a lakásban tartott, kevés ingert kapó cicákra igaz ez. Épp ezért ha megoldható, akkor olyan helyre tedd a fekhelyet, ahol védve van a háta, tehát nem a szoba közepén van, illetve minél több mindenre rálát. Ezért szokták imádni például a radiátor tetején való ücsörgést a cicák.

Ahogy láthatod, nem olyan bonyolult a megfelelő macskafelszerelés összeállítása, ugyanakkor ha kezdő gazdi vagy, akkor mindenképp olvass minél többet, informálódj a macskatartás különböző buktatóiról.

A cikk szakértője: catmania.hu

 


291 Views 3 On 1 Rating Rate it