Négy szakembertípus, amelyet kerülj el, ha a vízvezeték szerelés a feladat

Avatar Gadam | 2020.09.21. 145 Views 0 Likes 0 Ratings

145 Views 0 Ratings Rate it

vízvezeték szerelés

vízvezeték szerelés

A vízvezeték-szerelő értékes szakember, olyan, amelyre mindenkinek szüksége lesz legalább egyszer az élete során. Nem mindegy azonban, kit választunk, hiszen a kontárokkal Dunát lehet rekeszteni, a gyenge minőségű munka pedig több kárt csinál, mint hasznot. Összeszedtük, milyen vízvezeték-szerelőket érdemes messziről elkerülni.

 

1. A fogalmatlan

A vízvezeték-szerelő csak akkor megbízható, ha ismeri az alapokat: egy igazi mester ért a vezetékek telepítéséhez, karbantartásához és javításához is, legyen szó akár ivóvízről, akár szennyvízről. Ezt pedig le lehet ellenőrizni. Amikor árajánlatot kér egy megrendelő, rákérdezhet néhány olyan szakmai fogásra, amelyeknek előzetesen utánanézett. Ha a szaki teljesen fogalmatlan egy témában, ne is várjuk tőle, hogy megfelelő munkát végez.

2. A piás

Rossz szokás, hogy a szakemberekhez sokan automatikusan társítják az alkoholfogyasztást. Ez azt jelenti, hogy ha vizest, gázost hív az ember a házába, már veszi is le az olcsó pálinkát a szekrény tetejéről. Persze a sztereotípia nem alaptalan, sok olyan szakember volt és van, aki nem veti meg a piát, ám őket érdemes elkerülni. A vízvezeték szerelés felelősségteljes munkakör, nem lehet félrészegen végezni. Éppen ezért ne is kínálgassa sem sörrel, sem pálinkával a megrendelő a szakit, elvégre nem vendégségbe hívta.

3. A megbízhatatlan

Ez a probléma nem csupán a vízvezeték-szerelőkre jellemző, ám ezt a területet sem kerülte el. Akad olyan szakember, aki képtelen nemet mondani, mindent elvállal, emiatt siet, késik, összecsapja a munkát. Ennek gyenge minőség lesz az eredménye, már persze akkor, ha lesz egyáltalán eredménye… Mert bőven akad olyan szakember is, aki csak ígérget a telefonban, aztán hónapokra eltűnik, nem reagál a megkeresésekre. Az ilyen csak bosszúságot okoz.

4. A lepontozott

Az internet világában élünk, nincs olyan, hogy egy szakemberről ne találnánk visszajelzést a világhálón. Ezeket érdemes végignézni, bogarászni, majd levonni a tanulságot. Egy rossz visszajelzés még semmit nem jelent, elképzelhető, hogy az ügyfél volt a problémás. Ha azonban egy vízvezeték-szerelő sorozatosan rossz értékelést kap, mindenki panaszkodik rá, érdemes tárcsázás helyett tovább keresgélni a kínálatban.


145 Views 0 Ratings Rate it