Néhány SmartThings intelligens otthoni központ 2021. június 30-án leáll – felülvizsgálja a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.03.02. 29 Views 0 Likes 0 Ratings

29 Views 0 Ratings Rate it

Samsung link hub a szóval "törölték ”.
Samsung

Néhány intelligens otthoni központ, például a SmartThings, a felhőt használja képességeinek fejlesztésére. Ez lehetővé teszi számukra, hogy többet tegyenek a gyengébb hardvereken, de a központ elveszíti funkcionalitását részben vagy egészben, ha a felhő leáll. A Samsung 2013-tól tervezi a régebbi SmartThings hardver és hubok felszámolását, az Nvidia Shield adapterek pedig 2021. június 30-án leállnak.

Az összes Samsung által gyártott SmartThings hub 2013-tól kezdve, valamint a SmartThings Link for Nvidia Shield leáll. Június 30. után láthatja a csatlakoztatott Wi-Fi-t és a felhőhöz csatlakoztatott eszközöket a SmartThings alkalmazásban, de ennyi. A Z-Wave, ZigBee és LAN eszközök automatizálása leáll. Ha rendelkezik a Samsung SmartThings egyik legfrissebb hubjával 2015-től vagy 2018-tól, akkor minden a megszokott módon fog működni.

Három Samsung hub, az első generáció a bal oldalon, a második generáció a középen, a harmadik generáció a jobb oldalon.
Samsung

Ha nem vagy biztos benne melyik megvan, nézd meg a fenti képet. A 2013-as SmartThings Hub a bal oldalon, a középső 2015-től, a jobb pedig 2018-tól származik. jellemzők összehasonlítása: a 2013-as verzió nem rendelkezett helyi feldolgozási képességekkel, míg a 2015-ös és a 2018-as verzió igen. A 2018-as verzió pedig Ethernet portokat adott hozzá.

Ha a Samsung SmartThings hub vagy a Samsung Link 2013-as verziója van, akkor nincs teljesen szerencséje. A Samsung azt tervezi, hogy teljesen leállítja a SmartThings hubok gyártását, de megnyitotta a szoftvert más vállalatok előtt a SmartThings hubok gyártására. Ha a régi eszközök bármelyikét használja, a Samsung segít a 65% kedvezmény az Aerotec legújabb SmartThings központján. Néhány mindent meg kell alakítania, hogy mindent átalakítson, de ennek könnyebbnek kell lennie, mint teljesen áttérni egy új okosotthon ökoszisztémára.

Ha hardverére 2021. június 30-a után is szavatosság vonatkozik, a Samsung még részleges visszatérítést is kínál. Meg kell látogatnia a Samsung visszatérítési oldal, és vissza kell adnia a készüléket újrahasznosítás céljából, de legalább nem kerül hulladéklerakóba. És ha ezt kihasználja, akkor is megkapja a 65% -os kedvezményt egy új hubon.

Ha okos otthonokról van szó, az az igazság, hogy a beállítás bármikor megszakadhat, és nem sokat tehet a megelőzésért. De legalább ebben a forgatókönyvben az egyik hub hétéves, és már nem gyárt. A Samsung Link csak négy éves, így az ember egy kicsit jobban fáj. Kedvezmény felajánlása egy új hubnak segít, de az úton mindenképp Wi-Fi-alapú eszközökre válthat.

Forrás: Samsung
Source link


29 Views 0 Ratings Rate it