Nem, az éjszakai mód nem segít

Avatar admin | 2021.05.05. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

személy nézi a telefonját az ágyban

Fénykép: DimaBerlin (Shutterstock)

Ha sötétedni kezd, akkor lehet vegye észre a telefonját a képernyő narancssárga hangszínre vált segít az alvásra való felkészülésben. Testünk arra számít, hogy csak napközben lát kék fényt, az elmélet szerint az éjszakai kék fény blokkolása segít abban, hogy lefékezzünk és fáradtabbnak érezzük magunkat, amikor eljött az ágy.

Azt van igaz, hogy a telefon használata lefekvéskor valószínűleg zavarja az alvást, de a színváltozás valóban megfordíthatja-e ezt a hatást? Szerint nem valószínű új kutatás ez alátámasztja azt, amit a szakértők évek óta mondanak.

Amit minemrégiben tanultam

Az új tanulmányban a főiskolai hallgatókat a három feltétel egyikébe osztották be: iPhone-jukat az alvás előtti órában tegyék el, iPhone-jukat Night Shift engedélyezésével, vagy iPhone-t Night Shift nélkül használják. A három csoport között nem volt különbség az alvásminőségben, aktivitásmérővel mérve.

„Összegezve, a korábbi szakirodalommal párosított vizsgálati eredményeink nem támogatják a kék fény szűrőket (például az Night Shift) alvásjavító beavatkozásokként, akár az alvás jellemzői (pl. Alvás időtartama, az alvás kezdete latencia, a melatonin kezdete vagy a percek szerint mérve) gyors szemmozgásos alvásban töltve ”- írják a nyomozók.

A főiskolai hallgatók köztudottan alváshiányosak, így a kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a résztvevők talán annyira fáradtak-e, hogy nem okoz gondot az elalvás, bármit is csináltak a telefonjukkal. Amikor megnézték azokat az embereket, akik az átlagosnál több alvást kaptak – más szóval azokat, akik kevésbé esettek alváshiányosak – különbséget tapasztaltak az alvás minőségében azok között, akik lefekvés előtt használták telefonjukat, és akik nem Nem, de ismét a Night Shift használata voltn ‘Úgy tűnik, hogy nem tesz változást.

Amit már tudtunk

Az Éjszakai műszak (és annak megfelelői az androidokon és a számítógépeken) olyan tudományon alapul, amely értelmes volt, de a való világban még nem tesztelték szigorúan amikor bevezették. Itt’a Lifehacker darab 2016-ból, például, amikor ezek a módok még csak kezdtek elkapkodni, ahol we megjegyezte, hogy míg a tudomány támogatta azt az elképzelést, hogy a kék fény zavarhatja az alvást, nem tudjuk, hogy a kijelző narancssárga színezése valóban megoldja-e a problémát.

Ma a kék fény még rosszabb hírnevet szerzett, de az ezt támogató tudomány nem igazán mutatkozott meg. Optometristák és szemészek próbáld tovább elmondani nekünk a képernyőkről érkező kék fénynek nincsenek súlyos káros hatásai az egészségre, és nem javasolják az Éjszakai módot gyógyírként az alvásunkat zavaró okostelefonokra.

Röviden: go előre, és használja az Éjszakai módot az esti szélcsendben, a Az Amerikai Szemészeti Akadémia szerint, de még mindig el kell helyeznie a telefont egy-két órával lefekvés előtt, hogy ne zavarja az alvást.


Forrás link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok