Nem biztonságos autót vezet? Amit tudnia kell a visszahívásokról – Legyen tisztában az autógondozással

Avatar Gadam | 2021.01.29. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

James C. Owens, az amerikai Közlekedési Minisztérium Közlekedési Minisztériumának helyettese, Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (NHTSA)

Csak Ön védheti meg családját vagy önmagát olyan hibás vagy nem megfelelő járművek vagy felszerelések ellen, amelyek veszélyt jelenthetnek az Ön biztonságára.

Több száz sérülésről számoltak be, és 16 embert öltek meg az Egyesült Államokban olyan hibás légzsákok, amelyek az Egyesült Államok történelmének legnagyobb és legösszetettebb járművisszahívásai – 19 autógyártó járműveinek tízmillióit érintik. Ezeknek a nem biztonságos járműveknek a javítása elengedhetetlen a biztonság javításához és az életmentéshez. Az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma, a Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (NHTSA) arra kéri a járművek tulajdonosait, hogy tegyenek néhány egyszerű lépést annak érdekében, hogy megvédjék magukat és másokat a biztonságot érintő sürgős veszélytől. Az első fontos lépés a visszahívások ellenőrzésének megtanulása, a következő pedig a visszahívás javításának ismerete ingyen.

Mi a jármű visszahívása?

A járműbiztonsági visszahívás éppen ez – egy nem biztonságos jármű forgalmazása a biztonsági probléma megoldása érdekében, ha a gyártó vagy az NHTSA megállapítja, hogy egy jármű vagy berendezés biztonsági szempontból hibás vagy nem felel meg a szövetségi szabványoknak. A gyártóknak meg kell oldaniuk a problémát javítással, cserével, visszatérítés felajánlásával, vagy ritka esetekben a jármű visszavásárlásával. Csak 2019-ben több mint 38 millió járművet hívtak vissza.

Ellenőrizze a visszahívásokat

Ha járművét jelenleg visszavonják, postai úton értesítést kell kapnia a jármű gyártójától. Ha aggódsz, hogy hiányzik egy értesítés, akkor a visszahívásokkal is naprakész lehet bejelentkezés értesítési e-mailekre.

Nem kell várnia az értesítésre, hogy megtudja, a járművet visszavonják-e. Látogatás https://www.NHTSA.gov/recalls és adja meg a VIN-jét, hogy lássa, a járművét visszahívják-e. Használhatja az NHTSA weboldalát a járművekhez kapcsolódó termékek, például autóülések, gumik vagy felszerelések ellenőrzésére is.

Nem biztos benne, hogy hol van a VIN-je? Nézze meg járműve szélvédőjének bal alsó részét. 17 karakter hosszú. Az Ön VIN-je a jármű regisztrációs kártyáján is megtalálható, és a biztosítási kártyán is megjelenhet.

Szerezd meg a javítást (INGYEN!)

Ha járművét visszavonják, akkor kövesse a gyártó által adott ideiglenes biztonsági útmutatásokat, és vegye fel a kapcsolatot a helyi márkakereskedéssel INGYENES visszahívás javítás.

Jelentse a problémákat vizsgálat céljából

Ha úgy gondolja, hogy járművének vagy felszerelésének biztonsági hibája lehet, fontos jelenteni az NHTSA-nak. Ha az ügynökség számos embertől kap hasonló jelentéseket ugyanarról a termékről, ez azt jelezheti, hogy létezik olyan biztonsági hiba, amely vizsgálatot indokolna. A gyanús biztonsági hibákról a két egyszerű mód egyikét jelentheti az NHTSA-nak: meglátogatással www.NHTSA.gov/recalls, vagy felhívja az NHTSA járműbiztonsági telefonvonalát (888-327-4236 vagy 800-424-9393 ingyenesen az Egyesült Államok, Puerto Rico és a Virgin-szigetek bárhonnan).

A járműtulajdonos beszámol az NHTSA üzemanyag-üzemanyagáról, ezért elkötelezettek vagyunk azért, hogy több információt osszunk meg veletek a visszahívások bejelentésének módjáról. Az NHTSA azt javasolja, hogy évente kétszer ellenőrizze a VIN-jét, hogy ellenőrizze-e a járművét biztonsági visszahívás: amikor az órákat előre állítja tavasszal, és amikor visszaállítja ősszel. Tartsa a kapcsolatot az NHTSA-val, és figyelje a postaládáját a közvetlen riasztásokra. Ha pedig a járművet visszahívják, azonnal javítsa INGYEN. Biztonságosabb sofőrökkel és biztonságosabb autókkal biztonságosabb utak állnak rendelkezésünkre – és erőfeszítései életeket menthetnek.


Source link


24 Views 0 Ratings Rate it