Nem minden hős visel vajköpenyt

Avatar Gadam | 2021.11.10. 43 Views 0 Likes 0 Ratings

43 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Nem minden hős visel vajköpenyt

Cikk-Törökország-Vajas-Fok

Sok észak-amerikai számára a csillogó, aranyszínű, folyóirat-borítóra méltó pulyka a hálaadás szinonimája. Annyira szinonimája, hogy a hozzám hasonló professzionális élelmiszer-stylistok számára a tökéletes pulyka elkészítése nem csak ünnepi feladat, hanem egész éves megpróbáltatás.

Hajlamos a nyár csúcsán támadni, amikor a nap későn süt be a langyos estékbe, miközben a márkák készítik ünnepi tartalmaikat (reklámok, állóképek, közösségi média eszközök), és az élelmiszerbolt hentesének utolsó gondolata az, hogy négy vagy öt megfelelő méretű egész pulyka raktáron – hogy elkerülje, hogy egy étkeztető elveszítse az állását, ha nem tudja bevinni őket a fotóstúdióba. Egy áprilisban összesen tíz madarat főztem meg abban a 220 négyzetméteres lakásban, ahol akkoriban laktam, mindezt a receptfejlesztés jegyében, amiben vállaltam.

Elég az hozzá, hogy megsütöttem nagyon pulykafélékből, és a tökéletes recept keresése során – mind az íz, mind az esztétikai szempontból – kevés dolog van, amit ne próbáltam volna ki. Számtalan pácolási és hintési technikát teszteltem, valamint a sütő hőmérsékletének széles tartományát. És néhány évvel ezelőtt egy váratlan módszerrel találkoztam, amely olyan tökéletes pulykát hozott létre, hogy azóta is bízom benne. A trükk egy törülköző méretű vajjal átitatott sajtkendő, amelyet a madárra terítenek, mielőtt bemenne a sütőbe.

Butter Cape Törökország

A technika ellentmondásosnak tűnhet – eltakarja a bőrt, amelyet minél ropogósabbra és barnára szeretne tenni. De ahogy a pulyka megsül, a vaj a ruhából a húsba kerül, ízt adva, és kiküszöböli a bosszantó folyamatos pácolást. A rendkívül keresett ropogós külső érdekében 15 perccel azelőtt, hogy a madár elkészülne, le kell venni a ruhát, és meg kell növelni a sütő hőmérsékletét, ami aranybarna tökéletességet eredményez.

Ez a módszer nem csak, hogy minden alkalommal megbízhatóan ünneplésre méltó madarat eredményez, de a kivitelezése is lenyűgözően egyszerű, nem igényel díszes pácolást vagy folyamatos fésülködést. A pulyka fűszerezése és az üreg friss aromáival való feltöltése után átitat egy nagy sajtkendőt (ami könnyű megtalálni bármely szokásos élelmiszerboltban) egy rúd olvasztott vajba, majd kenje rá a pulykára. Miután betette a pulykát a sütőbe, a vajköpeny elvégzi a dolgát, így szabadon összpontosíthat a köretekre és az érkező vendégekre.

Az ételstílus világában minden olyan tárgyat, amelyet a legszebbnek választottak, és amely a végső fényképen szerepel, „hősnek” nevezik. Noha a hálaadásnapi pulykájának nem biztos, hogy egy magazin borítóját díszíti, biztos lehet benne, hogy ha idén vajköpenyen sült pulykát készít, az ünnepi madara nem kevesebb, mint hősies lesz.

[ad_2]
Forrás


43 Views 0 Ratings Rate it