Nézze meg, hogyan játszik egy majom Pongot egy Neuralink agyi implantátummal – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.04.09. 43 Views 0 Likes 0 Ratings

43 Views 0 Ratings Rate it

Makákó a Neuralink-nel, Pongot játszik
Neuralink

A Neuralink, Elon Musk számos technológiai vállalkozása közül, csak hatalmas lépést tett előre. A új blogbejegyzés és videón láthatjuk, hogy a Neuralink implantátumokkal rendelkező makákó Pong játékot játszik, csak az eszét használva – vezérlők nélkül.

A Neuralink lenyűgöző videója a folyamat két különböző részét részletezi. Először: hogyan használta a Neuralink az 1024 elektródás, teljesen beültetett idegi rögzítő és adatátviteli eszközt a makákó alaptevékenységének rögzítésére (Pager néven). Ehhez a kutatók arra kérték a Pager-t, hogy játsszon egy egyszerű számítógépes játékot, amelyben egy joystick-vezérlővel mozgatna egy pontot a kijelölt négyzetek sorozatába.

Ezután a kutatók sok idegsejtből vett adatokat vesznek fel, és dekóder algoritmus segítségével valós időben megbecsülik Pager tervezett kézmozgásait. Amíg a Pager játszik, a kutatók vezeték nélkül közvetítik az adatokat a rögzítésük során – ideértve a neuronok ezreinek kilövési sebességét is – és kalibrálják a dekódert az idegminták közötti kapcsolat matematikai modellezésével. látható a patakban a korreláló joystick mozgásokhoz.

Végül a kutatók felállítottak egy újabb kört a játékban, de kihúzták a joystickot. Ezt követően létrehozták a Pong játékot, és teljesen eltávolítják a vezérlőt. Ezután a Pager a Neuralink hardver használatával folytatja a lapát irányítását.

Bár Elon Musk valószínűleg nem tervezi a videojátékokat játszó makákók seregének felépítését (legalábbis nem azt, hogy tudnánk, de megint bármi lehetséges), a Neuralink következményei óriásiak. Ezzel a technológiával A Neuralink reménykedik hogy a bénulással és más idegrendszeri rendellenességekkel küzdő embereknek közvetlen neurális irányításuk legyen a számítógépes kurzor felett, és hogy képesek legyenek interakcióba lépni az okostelefonokkal.

Végül Musk is tweetelt szerinte „a későbbi verziók képesek lesznek a jelek tolatására az agy idegsejtjeiből a testmotoros / szenzoros idegsejt-klaszterekben lévő neurális linkekbe, ezáltal lehetővé téve például a paraplegikusok számára a járást”. Az állítás minden bizonnyal ambiciózus és csodálatos, de egy ilyen technológiának is több baljós lehetőség nyílik. További kutatásokra és próbákra van szükség, csakúgy, mint őszintén etikai megfontolásokra, mielőtt képes lenne továbblépni.

Forrás: Neuralink
Forrás link


43 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok