Növekvő dáliák: A nyári legművészibb virág

Avatar admin | 2021.05.01. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

A mutatós és lenyűgöző dáliák egy nyári virág, amely megérdemli, hogy minden kertben legyen! Szerencsére a dáliákat gumóból kinevelni meglehetősen egyszerű. Tanulja meg, hogyan kell a dáliákat növeszteni és gondozni, hogy ezen a nyáron kirakatkert legyen.

Hogyan növekszik a nagy dáliák

A világon több tízezer fajtával gyakorlatilag minden méretben van egy dália virág.

Nagy étkészlet dáliát tartanak

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Apró, bokros dáliákról beszélek, amelyek akkoraak, mint egy pingponglabda, és akkora méretű virágok, mint a focilabdák. A szivárvány alatt is minden színben kaphatók, és még egy feltűnő fekete változat is lebeg.

Kis lila pompon dália

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Az eredetileg Mexikóból származó dáliák trópusi virágok, amelyek augusztustól egészen őszig nyarak. A pillangók imádják őket, én imádom őket, és valószínűleg te is imádod őket. Neveljünk mindannyian dáliákat, hogy a tömbön a legfényesebb színű kertek legyenek!

Fotó jóváírás: Köszönöm neked Flowerbulbs.com amiért eljuttattak hozzám a posztban található gyönyörű fotókkal és az egyes dáliatípusok leírásaival.

Ezt a videót a Random Gifts of Flowers projekt részeként osztottam meg, amelyen velük dolgozom. A projekt és a videó a Flowerbulbs.com-szal együttműködve készült, de ezt a bejegyzést nem szponzorálják.

További információ erről Véletlenszerű virágajándékok: A szeretet terjesztése a virágokon keresztül és hogyan kell Ültessen nyári virághagymákat egy kiemelkedő megjelenítés érdekében ebben az évben.

narancssárga dália virágok

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

A dáliák 12 típusa

Olyan sokféle forma, méret és szín közül lehet választani, rengeteg dália virág van odakint. Íme néhány fő dália növény, amelyekre számíthat.

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

 1. Egyvirágú: egyetlen sor lapos vagy kupacsos virág, középső tárcsával. 12-24 hüvelyk magas.
 2. Anemone virágú: lapos szirmokból álló nagy külső gyűrű, amelynek közepén cső alakú virágok tömege van. 24-36 hüvelyk magas.
 3. Nyakörv: lapos szirmok nagy külső rétege, gallérszerű virágfüzérek belső koszorújával. 30-48 hüvelyk magas.
 4. Tavirózsa: teljes kettős virágzás lapított formában. Legfeljebb 48 hüvelyk magas.
 5. Dekoratív: a Flowerbulbs.com 2021-es év izzója! Tudjon meg többet erről a lenyűgöző virágzásról alább.
 6. Labda: kicsi, földgömbszerű változatosság, kettős virágzással. Tompa vagy kerek hegyű lapos virágosok. 48 hüvelyk magas.
 7. Pompon: egy másik kicsi, földgömbszerű változat, kettős virágzással. A virágfürdők göndörek, tompa vagy kerek hegyűek. 32-48 hüvelyk magas.
 8. Kaktusz: kettős virágok hosszú, hegyes szirommal. 60 hüvelyk magas.
 9. Félkaktusz: egy másik kettős virág, hosszú hegyes szirommal, de a szirmok hosszuk felénél vagy kevesebbjén görbülnek. 60 hüvelyk magas.
 10. Bazsarózsa virágú: nyitott közepű virág, 2 vagy több sorral vagy lekerekített szirommal. 40 hüvelyk magas.
 11. Mignon: sbevásárlóközpont fajta egyrétű, 1-3 hüvelyk hosszú lekerekített virágokkal. Jól alkalmazható konténerekhez. 20 hüvelyk magas.
 12. Topmix: az egyvirágok újabb kis változata. Elég bozontos és alkalmas konténerekhez. 14 hüvelyk magas.
  rózsaszínű dáliák

  Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Az év nyári izzója

A dekoratív dáliának megvan a megtiszteltetés, hogy a Flowerbulbs.com 2021-es év nyári izzójának nevezhetjük (annak ellenére, hogy gumó, nyáron virágzó izzóként van besorolva). A dáliák 12 csoportjának egyike, a dekoratív dália mérete és feltűnő színei miatt népszerű fajta.

Ennek a növénynek karcsú, ovális levelű szárai vannak, és „sugárvirágai” szélesek, laposak, kerek vagy hegyes csúcsúak. Rövid és magas fajták között léteznek, magasságuk 20 és 60 hüvelyk között mozog.

Mivel ilyen hosszú szárúak, a csodálatos vágott virág tökéletes magas vázákhoz. Az élénk színpattanás biztosan feldobja az összes csokrot Véletlenszerű virágok ajándékai, és a virág levágása még több virágzásra ösztönzi a dália növényt.

dália virágok egy vágókert számára

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Hogyan kell ültetni a Dahlia gumókat

Bár a dália magok léteznek, meglehetősen unalmasak és nehezen termeszthetők. Ehelyett a legtöbb ember gumókat növeszt a dáliákból. A dáliákat egyáltalán nem nehéz termeszteni, de télen nem tudják kezelni a fagyos hőmérsékleteket. Hidegebb éghajlaton vagy egyévesként kezelik őket, vagy ásják és télire tárolják.

Csak akkor ültessen dáliákat, ha 100% -ban biztos abban, hogy a fagy veszélye elmúlt. A legtöbb területen május közepe táján ültethet dáliákat. Kezdje azzal, hogy üvegházban vagy beltérben cserepekbe ülteti őket.

Ültesse a gumót úgy, hogy a régi szár hegye felfelé mutasson. A gumókat ne helyezze mélyebbre, mint két hüvelyk. Fedje le a dahlia gumót talajjal, és enyhén nyomja le. Ültetés után alaposan öntözzük meg a területet.

A dáliáknak napra van szükségük, beleértve legalább néhány órát a reggeli napsütésből. A gumókat közvetlenül a felszín alá ültetik, így a nap hője felmelegíti őket és ASAP növekedésnek indul.

A dahlia virágok hosszú virágzási periódusuk miatt jól működnek, mint határnövények. Teljes napsütésben erős száruk van, és kerti funkcióként működnek. A magasabb fajták a hátsó határt szegélyezhetik, míg a rövidebb fajták az ágyakba vagy az elülső szegélybe ültethetők. Ültetéskor ügyeljen a csomagok változatosságára és magasságára, mert virágzáskor a mozgás túl sok stresszt okozhat nekik, flopot okozhat és csökkentheti a virágzást.

hogyan növekszik a dália

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Dahlia növényápolás

Miután elültette a dáliagumóját, néhány hét múlva számíthat arra, hogy hajtások jelennek meg. Adjon még 4-6 hetet a hajtásainak (a dália típusától függően), és megkapja az első virágait. Jellemzően ez augusztus eleje.

Ha az ültetés után körülbelül 3 héttel kinyomja a fő szárat, akkor egy bokrosabb növény jutalmazza.

Öntse a dáliákat, ha az időjárás meglehetősen száraz volt. Heves esőzés és szél esetén tétre lehet szüksége a magas dália fajták támogatásához.

Határidő a kulcs a további virágzásokhoz. A dáliák folyamatosan virágoznak, amíg erőfeszítéseket tesz az elhasznált virágok eltávolítására.

dáliákat neveljen otthon

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Hagyhatja a dáliákat a földön télen?

Sajnos sokunk számára nemleges a válasz. Mivel a trópusi növények, a dáliákat csak évelőnek és télállónak tartják az USA 8. vagy annál magasabb zónáiban.

A többiek számára az első fagy előtt kiáshatjuk a dáliagumóinkat. A gumókat télire hűvös, mégis fagymentes helyen tárolja. Gyere tavasszal, ültesd újra őket, ha elmúlt a fagyfélelem.

fehér dália virág

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Force Start Dahlia Flowers beltérben

Ismert tipp az erőszakos indítás nyári izzók zárt térben annak érdekében, hogy hamarabb virágozzanak. A vetőmag-induláshoz hasonlóan március végén és április közepén is beültetheti a gumókat beltérbe. Ültesse őket egy fazékba ugyanúgy, mint kint.

Miután a fagyveszély elmúlt, május közepe táján tegye a fazékát a szabadba, hogy a dahlia növénye hozzászokjon a körülményekhez. Egy hét múlva ültesse a dáliáját a földbe.

Ez azt jelenti, hogy egy hónappal korábban lesznek virágai, mintha közvetlenül a földbe ültetné a gumókat. Július elején virágzásra lehet számítani. Ráadásul nem lesz olyan csigád, aki szívesen rágcsálná a fiatal, ropogós dália leveleket.

Dahlia téli gondozás és tárolás

A kertész haverom, Erin itt van A türelmetlen kertész, van egy remek videója arról, hogyan lehet kihúzni a dáliákat a téli tárolókból, és hogyan lehet őket korai kezdésre cserélni. Kicsit dáliafüggő (bocs, Erin, ezt el kellett mondani), így ha szereted a dáliákat, mindenképpen kövesd Youtube és Instagram.

Növekvő dáliák cserépben

A dáliák egy gyönyörű edényvirágot alkotnak. Ha nincs kertje, de erkélye vagy terasza van, akkor is termesztheti ezeket a gyönyörű virágokat.

A dáliák cserepes termesztésének kulcsa a megfelelő fajta kiválasztása. A törpe fajták jól használhatók olyan edényekben, mint a Mignon, a Topmix, a Dahlietta, a Dahlstar, a Dahlinova és a Gallery dáliák. Alternatív megoldásként felveheti a magas dáliákat a nagyobb tartályok középpontjába.

Ha dáliákat ültet be egy konténerbe, válasszon egy edényt vízelvezető lyukakkal az alsó és az alsó oldalon. Ha egy agyaggranulátumot adunk az edény aljához, ez is hozzájárul a gyökerek levegőztetéséhez. Növény jóval virágföld és akkor jól megy.

lekerekített dália virág

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Ha nem tudsz betelni a dália virággal, nagyon ajánlom A Floret Farm felfedező dáliái írta Erin Benzakein. Ez egy teljes útmutató a dáliák termesztéséről és elrendezéséről, és kötelező könyv minden komoly dáliatermesztő számára.

Milyen típusú dáliát szeretsz termeszteni? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velem, melyik dáliát tervezi telepíteni ennek az útmutatónak a használatával.

További bejegyzések a virágokról:

Hogyan növekszik a nagy dáliák
Forrás link


28 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok