Világszínvonalú párologtatás házilag

Avatar Gadam | 2022.09.03. 65 Views 0 Likes 0 Ratings

65 Views 0 Ratings Rate it

Legyél a párologtatás nagymestere házilag. Fölforgattuk a netet, hogy megtaláljuk a legjobb módszert otthoni párologtató készítésére. Átböngésztük a legjobb csináld magad külföldi oldalakat. Itt az idő, hogy lerántsuk a leplet arról, amit találtunk.

Párologtató segítségével könnyedén luxus illatot varázsolhatsz otthonodba. A falba dugható olajmelegítőkkel ellentétben a diffúzorok az általad kiválasztott illatot egy dekoratív palackba helyezett fapálcikán át juttatják el a helyiség minden szegletébe. Néhány háztartási cikk segítségével pár perc alatt könnyedén elkészítheted a sajátodat házilag is.

Párologtatás házilag 3 összetevőből

Mielőtt elmélyülnél az olvasásban és aztán a megvalósításban, mutatunk Neked egy szemet gyönyörködtető megoldást ebben az alábbi videóban. Itt pusztán 3 összetevőt használnak a házilag gyártott párologtatóhoz. Csekkold.

Párologtatás házilag: Mi kell hozzá?

 • Kis üveg vagy váza
 • 20-25 csepp a kedvenc illóolajából
 • 1/4 csésze illatmentes babaolaj
 • 3 evőkanál dörzsölőalkohol vagy vodka
 • Bambusznyársak vagy diffúzorszálak
 • Olló vagy használati kés
 • Tál
 • Kis tölcsér

Világszínvonalú párologtatás házilag

Párologtatás házilag: A párologtatókészítés menete

 1. Csurgass 1/4 csésze illatmentes babaolajat, vagy bármilyen más illatmentes vagy enyhén illatosított olajat, például mandula-, ásványi, sáfrány- vagy jojobaolajat egy kis tálba. Ezután mérj ki 3 evőkanál legalább 90%-os izopropil-alkoholt vagy vodkát, és öntsed a tálba. Az alkohol segít az illatnak jobban felfelé áramlani a diffúzor rúdjain, ezért fektesd be egy kis alkoholba. Képes segítség.
 2. Óvatosan hozzáadunk 20-25 cseppet a kedvenc illóolaj illatunkból a tálba.
 3. Keress egy kis vázát vagy üvegpalackot a házi illóolaj párologtatódnak. Olyan palackot keress, amely az aljánál kissé szélesebb, és a tetején egy kis nyílás van, hogy a folyadék kevésbé párologjon el. Ha találtál egy megfelelő vázát vagy üvegpalackot, tedd bele a tölcsért, és öntsd az illóolaj-keveréket a vázába úgy, hogy a palack 3/4-ig tele legyen az illóolaj-keverékkel. Nézd meg a képen az instrukciót.
 4. Helyezz három-hat fanyársat vagy nádat a vázába. A illóolaj párologtatóban a nádszálak jobban működnek, mint a fanyársak, de utóbbiak sokkal olcsóbbak, és könnyen megvásárolhatók.
 5. A váza méretétől függően érdemes a nádszálakat ollóval vagy késsel úgy levágni, hogy csak 4-6 centire lógjanak ki a vázából, esztétikai okból és a nagyobb stabilitás érdekében. Ha fanyársakat használsz, vágd le a tüskés végét, mivel a nyársakat forgatni kell, ezért megsérthetik a kezed. Így, ahogy ezen a fotón is látható.

És Ezzel meg is vagy. De nézzünk még további tippeket az illóolaj párologtató készítését illetően.

További Tuti Tippek házilag készített párologtatóhoz

PároLogtató háziLag készítve

Havonta ellenőrizned kell a vázában lévő folyadék mennyiségét, és szükség szerint pótolni azt. Ha még mindig van folyadék a vázában, győződj meg róla, hogy a rudakkal rendre összekevered a folyadékot a vázában.

Forgassad a diffúzor pálcikákat úgy, hogy a száraz vége a folyadékba kerüljön, majd a következő alkalommal fordítva.

Forgasd a pálcákat havonta, amíg el nem tűnik az illat. Akkor ki kell cserélni őket, általában négy-hat hónap után.

Ha nincs megfelelő vázád, próbáljad meg újrahasznosítani egy üvegpalackot, például a gyümölcslevekhez használt kis üvegeket vagy egy régi parfümös üveget.

Legyél óvatos a bambusznyársak vágásakor, mivel ha tompa pengével vagy ollóval vágod őket, akkor azok széttöredezhetnek és csipkés éleket hagyhatnak maguk után.

 

Forrás: Make Your Own Room Diffuser (thespruce.com).


65 Views 0 Ratings Rate it