Ügyes pop it készítés módszer házilag

Avatar Gadam | 2022.12.03. 106 Views 0 Likes 0 Ratings

106 Views 0 Ratings Rate it

pOp it készítés házilag

Míg a tipikus Pop It általában szilikonból készül, most megtanulhatod, hogyan készíts házilag otthonodban is elérhető eszközökkel. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan készítheted el a saját, házi készítésű Pop It-odat a végtelen szórakozásért!

Pop It készítés házilag kartonpapírból

#1. Vágjunk ki 2 Pop It körvonalat kartonpapírból.

  1. Először is döntsd el, hogyan szeretnéd, hogy a Pop It kinézzen: Eper? Nap? Tehén? Ezután rajzold le ezt a formát kétszer egy darab kartonpapírra. Vágd ki mindkét körvonalat, és egyelőre tedd félre őket.
  2. A Pop It mindkét oldalához 2 azonos körvonalra van szükséged. Egy lesz az eleje, és egy a hátulja.
    A habpapírral jó móka dolgozni, de ehhez a Pop It-hez szükséged lehet egy felnőtt segítségére. Egyeztess a szülővel vagy gondviselővel, mielőtt ezt a módszert alkalmaznád.

#2. Rajzolj köröket a Pop It formára, majd vágd ki őket.

Használj pénzérmét sablonként, hogy minden kör egyforma méretű legyen. Rajzolj 5-6 kört mindkét Pop It körvonalra, amelyeket az előbb kivágtál, majd vágd ki a köröket ollóval.

#3. Vágj ki körülbelül öt-hat 2,5 cm-es négyzetet kartonpapírból.

Fogj bármilyen színű habpapírt, amit szeretnél, majd vágj ki belőle 5-6 négyzetet.
Ha szivárványos Pop It-et szeretnél, használj több különböző színű kartonpapírt.

#4. Melegítsd fel az egyes habszivacs négyzeteket vasalóval vagy hajvasalóval.

Ahhoz, hogy a habszivacsot 3D alakúra hajlíthassuk, először fel kell melegíteni. Ha van vasalód, kapcsold be a legalacsonyabb hőfokozatra, és hagyd néhány percig melegedni. Csipesszel tartsd a habpapírt a vasalóhoz körülbelül 10 másodpercig.

Ha hajvasalót használsz, kapcsold be a hajvasalót a legalacsonyabb hőfokozatra, és hagyd néhány percig melegedni. Ezután csippents egy darab habpapírt a hajvasaló közé, és tartsd körülbelül 5-10 másodpercig.

A habpapír melegítés hatására kissé megolvad. Ha a habpapír megfeketedik vagy füstölni kezd, azonnal vedd le a fűtésről, és hagyja kihűlni, mielőtt újra hozzáérnél.

#5. Nyomd a habszivacs négyzetet egy óriáspattanó labdára, majd tartsd ott 10 másodpercig.

  1. Az óriáspattanó a kartonpapírt klasszikus Pop It formájúvá alakítja. Ha a habpapír felmelegedett, nyomd rá egy óriáspattanó labdára, és egy tekercs ragasztószalag belső körével tartsd ott.
  2. Hagyd állni körülbelül 10 másodpercig, majd vedd le a habpapírt az óriáspattanó labdáról.
  3. Ha ezt már megtetted 1 négyzet habpapírral, tedd meg a többi négyzeteddel is.

#6. Ragaszd a habszivacs négyzeteket 1 Pop It formába ragasztópisztollyal.

Itt az ideje összeszerelni a Pop It-et! Fogj meg egy-egy habszivacs négyzetet, és nyomd át a Pop It körvonalán lévő lyukon. Ragasztópisztollyal ragaszd le a hátulját, és vágd le a felesleges habot. Tedd meg ezt a többi formával is.

#7. Ragasszuk a második Pop It formát az első hátuljára.

Emlékszel a másik Pop It körvonalra, amit kivágtál? Fogd meg, és helyezd rá az összeszerelt Pop It hátuljára. Ezután ragasztópisztollyal ragaszd le.

Most már megtanultad, hogyan készítsd el a saját Pop It-edet házilag.

Ezen a linken találsz még kettő megoldást. Ha a kartonpapíros változatot szeretnéd megnézni, képekkel giffekkel bemutatva akkor görgess a harmadik módszerhez (Method 3).

 

Forrás: How to Make a Homemade Pop It: DIY a TikTok Fidget Toy (wikihow.com)


106 Views 0 Ratings Rate it