Puerto Rico határidő előtt befejezi a tanárok és az iskolai dolgozók oltását

Avatar Gadam | 2021.09.10. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Juan Jose Rodriguez, a Puerto Rico-i közoktatási rendszer környezettudományi tanára 2021. január 21-én kapja meg az első adag COVID-19 elleni védőoltást Puerto Rico azon törekvése keretében, hogy oltassa be az iskolai személyzetet.

2020. december 15-től az 1A fázis részeként az önkormányzat a szövetségi kiskereskedelmi gyógyszertári programon keresztül megnyitotta az oltási jogosultságot az egészségügyi személyzet és a tartós ápolási intézmények lakói előtt. Négy héttel az oltási folyamat után az önkormányzat az 1B fázis részeként a 12. évfolyam pedagógusaira és az iskolai személyzetre kiterjesztette az oltási jogosultságot és a pre-K rangsorolását. Ez a bejelentés magában foglalta azt az ambiciózus célt, hogy hat héten belül több mint 60 000 iskolai dolgozónak adják be az első adagokat. Ez fontos elkötelezettség volt a biztonságos körülmények megteremtésében, hogy az iskolák visszatérhessenek a diákokhoz az osztálytermekbe.

A Puerto Rico-i Egészségügyi Minisztérium együttműködött a terület nemzeti gárdájával, a helyi egyetemekkel, egészségügyi központokkal és helyi önkormányzati ügynökségekkel annak érdekében, hogy gyorsan létrehozzanak több oltóközpontot a szigeten, és gyorsan elkapják a COVID-19 oltásokat a pedagógusok karjába. Ehhez a fontos küldetéshez nyolc külön oltási helyet hoztak létre, és 12 000 oltóanyag -dózist határoztak meg az iskola alkalmazottainak következő hat hetében. 2021. január 18 -án megkezdődött az iskolai dolgozók oltása, és az első két héten belül 16 100 pedagógus kapta meg az első adagot.

A helyi Oktatási Minisztérium a folyamat elején elkezdte felkészíteni munkatársait és az iskolai védőnőket erre a pillanatra. Az iskolai körzet felméréseket végzett annak érdekében, hogy megtudja, hány munkavállalót szeretnének oltani. Ezenkívül több mint 900 iskolai ápolónőt képeztek ki a COVID-19 vakcina beadására, és segítséget nyújtottak az oltások koordinálásában és kezelésében. Az Oktatási Minisztériummal való együttműködés kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy az iskolai körzeteken keresztül kapcsolatba léphessenek a tanárokkal és a személyzettel, és rekord idő alatt ütemezhessék be a védőoltásokat a tanárok ezreinek és az iskolai személyzetnek.

A tanárok kitöltik a COVID-19 oltóanyag szűrési és beleegyezési űrlapját a vakcinázás előtt a Mayagüez helyszínén.

A tanárok kitöltik a COVID-19 oltóanyag szűrési és beleegyezési űrlapját, mielőtt oltást kapnak a Mayagüez helyszínén. A képet a Puerto Rico -i Nemzeti Gárda Közügyek Irodája osztotta meg.

„A COVID-19 elleni oltás olyan dolog, amire alig vártunk egy nehéz év után”-mondja Juan Jose Rodriguez, a Puerto Rico Montessori rendszer középiskolai tanára. „Az osztálytermekhez tartozunk, és segítenünk kell tanulóinknak, hogy biztonságosan visszatérjenek az iskolába. Pedagógusközösségünk büszke arra, hogy megmutassa diákjainknak, hogy mindent megteszünk a járvány megváltoztatásáért. ”

A Nemzeti Gárda csapatai éjjel -nappal dolgoztak a logisztikán, az elosztáson és az oltóanyag -beadáson, hogy befejezzék Puerto Rico mérföldkőjét, azaz hat hét alatt minden tanárt beoltanak az első adaggal.

„A legnagyobb megelégedésem az volt, hogy tudtam, hogy védem a tanárok és az egész közösség egészségét” – mondja Melvin Fonseca szakember, a Puerto Rico -i hadsereg nemzeti gárda harci orvosa, és civil életének tanára. „Egészségesebb környezet kialakítása az iskolákban a PR egész területén nagyon különleges feladat volt. Nagyszerű látni, hogy ezek a tanárok bejönnek oltásra. Néhányuk volt kollégák és diákok. Tudom, hogy úgy védem őket, mint az osztályteremben. ”

Március elején Biden elnök arra kérte az amerikai államokat és területeket, hogy tegyék elsőbbséget a COVID-19 elleni védőoltásoknak a tanárok számára, hogy a gyerekek gyorsan és biztonságosan visszatérhessenek az iskolába. Március végéig Puerto Rico -ban az iskolai dolgozók 98% -a teljesen beoltatott.

„Az iskola személyzetének nagy része oltást akart kapni”-mondja Dr. Iris Cardona, aki a Puerto Rico-i Egészségügyi Minisztérium COVID-19 védőoltási programját vezeti. „Nehéz volt, tekintettel arra, hogy a vakcinaellátás akkor még korlátozott volt. De a multiszektorális erőfeszítéseknek köszönhetően az Egészségügyi Minisztérium el tudta érni ezt a fontos küldetést. ”


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it