Káprázatos világító kavics házilag

Avatar Gadam | 2022.11.29. 21 Views 0 Likes 0 Ratings

21 Views 0 Ratings Rate it

világító kavics házilag

Mindig is világító kavicsot akartam a kertbe. Egyből kutatni kezdtem a neten, hogyan csinálhatnék magamnak házilag. Találtam egy kiváló megoldást. Ismerd meg, olvass tovább.

Káprázatos világító kavics házilag

A megoldást a festés jelenti majd. Ki Kell festened a kavicsokat, hogy világítsanak. Ha festéket viszel fel, tiszta felületre van szükséged. A festék alatt lévő por és szennyeződés tapadási problémákat okozhat, és a végén a festék hámlik.

  1. Ezért Első lépésként törölj le minden választott világító kavicsot szappannal és vízzel. Ezután töröld le minden egyes kavicsot vízbe, acetonba vagy izopropil-alkoholba mártott ronggyal. A festék felvitele előtt hagyd megszáradni a köveket.
  2. A sötétben világító festéket 2 módon használhatod, alkalmazhatod. Vásárolhatsz festékszórót, és lefújhatod a kavicsokat, vagy ecsettel is felkenheted a festéket. Ha sprayfestéket használsz, kövesd az utasításokat. Ha ecsetes festéket használsz, vedd figyelembe a száradási időre vonatkozó szabályokat.
  3. Miután kifestetted a kavicsokat, hagyd, hogy megszáradjon a festék. A végső száradás (az úgynevezett kikeményedés) hosszabb időt vesz igénybe, mint a rétegek közötti száradási idő. Ennek oka, hogy az összes oldószernek (a festéket folyékony formában tartó vegyi anyagoknak) el kell párolognia. Mindenképp kerüld el a festék elkenődését vagy bekoszolódását a kikeményedési folyamat vége előtt.
  4. Keress jó helyet a sötétben világító kavicsok elhelyezésére. Az éjszakai fények (pl. a tornác fénye) kevésbé fogják kiemelni az izzást. A legimpozánsabb világítás érdekében helyezd a köveket sötét, nyílt útra (pl. egy kertben).
  5. Miután a festék megszilárdult, hagyd a követ egész nap a napon. A festéknek be kell szívnia a nap energiáját. Ezt az energiát lassan fény formájában (az eredeti napfénynél sokkal kevésbé intenzíven) fogja leadni, amit a sötétben is látni fogsz. Az utcai és udvari lámpák miatt a kövek kevésbé tűnhetnek lenyűgözőnek.

 

Forrás: 3 Ways to Make Glow in the Dark Stepping Stones – wikiHow


21 Views 0 Ratings Rate it