Csodálatos rózsafüzér készítése házilag

Avatar Gadam | 2022.12.17. 1745 Views 0 Likes 0 Ratings

1745 Views 0 Ratings Rate it

rózsafüzér készítése házilag

Mivel pár hete mélyen vallásos nagymamám születésnapjára készültem, utánakerestem, hogyan tudnék saját kezűleg készíteni rózsafüzért. A legcsodálatosabb benne, hogy te magad el tudod készíteni házilag. Így akár kiváló ajándék is lehet belőle.  Megmutatom, mit találtam.

Rózsafüzér készítése házilag: 1. lépés.

Válaszd ki a kellékeket. A rózsafüzér egy feszületből, 53 egyszínű gyöngyből áll, amelyek az Üdvözlégy Mária imákat jelképezik, és 6 másik színű gyöngyből, amelyek a Miatyánk imákat jelképezik. A feszületet és a gyöngyöket egy mintára erős zsinórra vagy cérnára fűzzük fel.

Rózsafüzér készítése házilag: 2. lépés.

Válogasd szét a gyöngyöket. A rózsafüzéreket öt „évtizedre” osztják, olyan szakaszokra, amelyek egyenként tíz gyöngyöt tartalmaznak, valamint egy kisebb szakaszra, amely további három gyöngyöt tartalmaz. Osszuk az Üdvözlégy Mária gyöngyöket öt tízes és egy hármas csoportba. A Miatyánk gyöngyöket helyezd külön kupacba.

Nézd meg a képet. 

Rózsafüzér készítése házilag: 3. lépés.

Készítsd elő a zsinórt. Egy vonalzóval és egy tintatollal jelöld meg a zsinórt egy ponttal, körülbelül 15,2 cm-re a végétől. Köss csomót a pont fölé, hogy elkezdhesd a rózsafüzért. A csomónak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a gyöngyök ne csússzanak át rajta a zsinór másik oldalára.

Nézd meg a képen.

Rózsafüzér készítése házilag: 4. lépés.

Fűzz fel 10 Üdvözlégy Mária gyöngyöt a zsinór hosszú végére. Ügyelj arra, hogy a csomó hosszú végén egymásra rakódjanak, és ne legyen esélyük átcsúszni a másik oldalra. Köss egy második csomót a gyöngysor végére.

Nézd meg a képet.

Rózsafüzér készítése házilag: 5. lépés.

A második csomó után fűzzünk fel egy Miatyánk gyöngyöt. Ennek a gyöngynek más színűnek kell lennie, mint a már felfűzött tíz Üdvözlégy Mária gyöngynek. Köss egy másik csomót közvetlenül a Miatyánk gyöngy után.

Nézd meg a képen.

Rózsafüzér készítése házilag: 6. lépés.

Folytasd a zsinórozást. Miután az első Miatyánk gyöngy után csomót kötötted, fűzz fel még 10 Üdvözlégy Mária gyöngyöt. Köss csomót, fűzz fel egy Miatyánk gyöngyöt, köss újabb csomót, és fűzz fel még 10 Üdvözlégy Mária gyöngyöt. Folytasd, amíg az utolsó Miatyánk gyöngy kivételével mind az 5 évtizedet fel nem fűzted. Az utolsó 10 Üdvözlégy után egy csomóval fejezzük be.

Rózsafüzér készítése házilag: 7. lépés.

Kösd össze a végeket. Az első és az utolsó csomó után kössd össze a két véget, és alakíts ki egy gyöngykört. Most már van egy öt évtizedes köröd, amelyben két zsinórfarok lazán lóg.

Nézd meg a folyamatot képen is.

Rózsafüzér készítése házilag: 8. lépés.

Fűzzd fel az utolsó Miatyánk gyöngyöt. Közvetlenül utána köss csomót.

Így kell csinálnod. 

Rózsafüzér készítése házilag: 9. lépés.

Fűzzd fel az utolsó három Üdvözlégy Mária gyöngyöt. Köss még egy csomót, hogy ezek a gyöngyök is a helyükön maradjanak.

Nézd meg a képen.

Rózsafüzér készítése házilag: 10. lépés.

Füzd Fel rá a feszületet. Rögzítsd szorosan dupla csomóval, miután felfűzted a rózsafüzérre. Használj még több tiszta körömlakkot vagy ragasztót, hogy a csomó biztosan a helyén maradjon. A csomóról lelógó laza fonalat vágd le.

Tekintsd meg képen a Teendőket. 

Rózsafüzér készítése házilag: Az utolsó lépés.

Szokás, hogy a rózsafüzért egy pappal megáldatjuk, mielőtt imádkoznánk Vele. Vidd el a rózsafüzért a plébániádra, és kérd meg a papot, hogy mondja el az áldást, majd használd a rózsafüzért, vagy add el.

Forrás: 4 Ways to Make a Rosary – wikiHow


1745 Views 0 Ratings Rate it