Sárgarépa eper turmix recept | Élelmesen

Avatar Gadam | 2021.02.05. 35 Views 0 Likes 0 Ratings

35 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Ennek a finom sárgarépa eper turmixnak az elkészítéséhez mindössze három egyszerű összetevőre lesz szüksége: sárgarépára, eperre és gyömbérre.

A zöldségfélék hozzáadása a gyümölcs turmixokhoz nagyszerű módszer erre növelje az alapvető tápanyagok napi bevitelét és hogy csökkentse italának cukortartalmát.

A sárgarépa turmix receptek többségéhez centrifugára van szükség a sárgarépalé megfelelő kivonásához, mivel a nyers gyökér túl nehéz keverni.

Míg egyrészt ez a folyamat sima italt eredményez bit nélkül, másrészt sok értékes rostot hagy maga után.

Ezért ebben a receptben szeretnénk megmutatni hogyan lehet sárgarépát adni egy turmixhoz gyümölcscentrifuga nélkül és csak használja a megbízható turmixgépet.

Ha a sárgarépát finoman forraljuk kevés vízben, akkor megpuhulnak, így könnyebben turmixolhatunk.

Bár a forralás kissé csökkentheti a zöldségek rosttartalmát, tanulmányok kimutatták, hogy bizonyos ételek, például a sárgarépa és a paradicsom főzése valóban növelheti-e az egészségre gyakorolt ​​előnyeiket.

Az béta karotin – a sárgarépában található A-vitamin prekurzor a gyökér megfőzésével könnyebben elérhetővé válik. Ha pedig nem forralja túl sokáig, akkor a rostveszteség nagyon minimális – 3 g-ról 2,8 g-ra [1, 2].

A sárgarépát eperrel párosítottuk, hogy ezt a turmixot rengeteg C- és A-vitamin, fontos antioxidánsok, amelyeket a testednek minden nap pótolnia kell. Sőt, a gyömbér frissítő zinget ad ehhez az italhoz, és erőteljes gyulladáscsökkentő előnyök is.

Ebből a bogyóléből egyetlen pohár biztosít kettő a napi 5-ből és lefedi mind az A-, mind a C-vitamin ajánlott bevitelét mindössze 74 kalóriában. Fantasztikus!

[ad_2]
Source link


35 Views 0 Ratings Rate it