Szabadon álló kád felszerelése a betonlapra

Avatar admin | 2021.07.05. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Ha a fürdőszobáját átalakítja, vagy a fürdőszoba építés alatt áll, a szabadon álló kád felszerelése luxus és viszonylag egyszerű folyamat. A szabadon álló kádak a legkülönbözőbb döntések, amelyeket megtehet, és imádni fogja a rendelkezésre álló különböző lehetőségeket. Ezek a kádak egyszerűsíthetők, elegánsak, modernek vagy hagyományosabbak lehetnek.

Szabadon álló kád felszerelése a betonlapra

Ha kiindulópontot szeretne, akkor ez az útmutató segít megérteni, hogyan kell szabadon álló kádat betonlapra szerelni. De ne feledje, ha nem biztos abban, hogy mit kell tennie a folyamat egy bizonyos pontján, ne habozzon, hívjon vízvezeték-szerelőt. Ne felejtsük el, hogy a lefolyót a helyi vízvezeték-kódok szerint kell felszerelni.

Szabadon álló kád felszerelése egy betonlapra:

A fürdőkád felszerelése előtt elengedhetetlen, hogy kéznél legyenek a munkához szükséges anyagok. Kezdje az összes anyag összegyűjtésével, és győződjön meg arról, hogy a padló kiegyenlített a kád hatékony elhelyezéséhez.

Szükséges anyagok

  • Fürdőkád
  • Szint
  • Nedves ruhával
  • Vízvezeték-szerelő gitt
  • Védő takaró
  • Tisztító cikkek
  • Ragasztóanyag
  • Csődarabok
  • Drain test

Első lépés: Válassza ki a helyet

Kezdje a megfelelő hely azonosításával. Dönthet úgy, hogy a sarokban, az ablak mellett vagy középen tartja. Az egyetlen dolog itt egy meglévő vízvezeték-szerelés közelsége. A legjobb luxus légkádak gyakorlatilag bárhova felszerelhető a helyiségben. A felhasználó dönthet, de fontos, hogy a vízvezeték-rendszere már működik.

Második lépés: Készítse elő a padlót.

A második lépés a padló előkészítése, ahol a kádat elhelyezni fogja. Vigye fel a bevonatot olyan alapterületre, ahol a kádat állítsa be, hogy egyenletes legyen. Kövesse a kád körvonalait, hogy megtudja, mivel dolgozik. Mérje meg és vágja le a lyukat. A lyukat úgy kell méretezni, hogy a vízvezeték-csapda és a leeresztő lefolyó megfelelően illeszkedjen.

Mivel a padló beton, akkor létre kell hoznia egy vízvezeték-csapdát és lefolyócsatornát. Repedjen fel a padló, és készítsen egy lyukat, amely tökéletesen illeszkedik a lefolyóba. Miután telepítette őket a csatornába, betonnal betölti. Befejezi a padlót, majd vágja le a kör alakú lyukat és vágja le a szabadon álló védőburkolatot.

A padló tisztítása elengedhetetlen, hogy a szennyeződés és a törmelék ne maradjon utána. Azt is szeretné, hogy a tiszta munkaterület és a munkahely meglehetősen nagy legyen a kád mérete miatt. Javasoljuk az egész szoba tisztítását.

Harmadik lépés: Tisztítsa meg a lefolyónyílást, és készítse elő a lefolyóvéget

A padló tisztítása után a szabadon álló kád elhelyezése előtt is fontos a leeresztő lyuk megtisztítása. Tisztítsa meg a leeresztő furaton lévő szennyeződéseket és törmelékeket. Nedves ruhával tisztíthatja. Adj neki egy kis időt, hogy megszáradjon. Öntsön egy kis száraz szilikont a leeresztő nyílásba és a leeresztő furat köré.

Helyezze a műanyag perselyt a lefolyóvégre. Fogja a lefolyóvéget és rögzítse az alsó oldalon lévő szabadon álló kádhoz. Csúsztassa be az anyákat, majd csavarja őket a kád lefolyójához. Adhat némi kenést a lefolyó gumitömítéséhez.

Harmadik lépés: Helyezze a szabadon álló kádat

Minden szabadon álló kádban van lefolyó készlet. Ellenőrizze, hogy rendelkezésre állnak-e a leeresztő anyák. Ellenőrizze azt is, hogy a kádban lévő hulladék helye egyezik-e a padlón lévő lefolyólyukkal. Jobb lenne, ha a kádat a meglévő leeresztő vízvezeték-helyre helyezné. Vegyük a kádat, és óvatosan igazítsuk a kiöntő kád vízvezetékéhez, hogy meggyőződjünk róla, hogy illeszkedik-e.

Most lassan igazítsa a kádat a betonpadlóhoz, és győződjön meg arról, hogy az összes sarok egyenletesen helyezkedik el. Használja a rövid fadarabot a gumi kalapáccsal, hogy megérintse a kádat a megfelelő helyre. Győződjön meg arról, hogy lassan leesik a már kiegyenlített betonpadlóra, és egy tömítőanyaggal megfelelően süllyedjen vele.

Mérje meg a lefolyót, hogy megtudja a betonlaphoz való illesztési szintjét. Ebben a szakaszban legyen türelmes, és lassan tegye a kádat; különben súlya károsíthatja a vízelvezetést. Helyezze a fürdőkádat oldalára a takaróra.

Szabadon álló kád felszerelése a betonlapra

Negyedik lépés: Csavarozás

A következő tennivaló az, ha a kádat erősen a helyére csavarja. Akkus fúróval és gipszkarton csavarokkal csavarja be a kád peremét a fali csapokkal. Menjen körbe egy kád peremén, és csavarja be hat hüvelykenként a csavarokat. Győződjön meg arról, hogy a csavarok helyesen vannak-e rögzítve és meg vannak-e húzva egy falsínnel.

Ötödik lépés: Helyezze be a menetes lefolyót.

Itt az ideje, hogy biztonságosan illesszen be egy menetes csövet a külső menyen keresztül a lefolyónyílás aljáig. Győződjön meg arról, hogy ebben a pillanatban a külső menet a kád mellett ragad. Fontos megjegyezni, hogy az új kád felszereléséhez csak a fürdőszoba meglévő vízvezeték-készletével dolgozunk.

Hatodik lépés: Telepítse a túlcsorduló összetevőket.

Telepítse a túlfolyó alkatrészeket. Helyezze be a dugattyút, a túlfolyó rudat és a kapcsolót a kád túlfolyó nyílásán keresztül, és egyengesse a túlfolyó leeresztő furattal. Húzza meg szorosan a túlfolyó leeresztő alkatrészeket csavarokkal.

Vegye ki a kád kiöntőjét, és helyezze be a kifolyó nyílásán keresztül, hogy hozzáférjen a fal könyökéhez. A fogóval rögzítse a menetes kifolyót.

Hetedik lépés: Tesztelje a kádat

Mára a munkája majdnem teljes. Töltse fel a kádat, és ellenőrizze, hogy a dugó és a túlfolyó lefolyó megfelelően működik-e. Ellenőrizze, hogy a csavarok pontosan vannak-e meghúzva. Munka befejeződik, és a kád készen áll a használatra.

Végleges ítélet

Végül egy jól felszerelt szabadon álló kád javíthatja a fürdőszoba megjelenését és funkcionalitását. A kád telepítése barkácsoló folyamat, ha rendelkezik a szükséges eszközökkel. Ez egy egyszerű eljárás.

A szabadon álló kádak telepítésének utasításai és lépései egyszerűek. Ha nincs tapasztalata a vízvezeték, kövesse a fenti lépéseket, és felszerelheti a szabadon álló kádat a fürdőszobájába. De ha nem biztos abban, hogy mit fog tenni, tanácsos a vízvezeték-szerelő szolgáltatásait kérni.


Forrás link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok