Százalékok hozzáadása az Excel használatával

Avatar Gadam | 2021.01.12. 533 Views 0 Likes 0 Ratings

533 Views 0 Ratings Rate it

Excel logó egy szürke háttér

Százalékokat szeretne hozzáadni az Excel programban? Ennek néhány módja van. Egy értelemben beszélhet a százalékos értékek hozzáadásáról. Vagy kereshet egy módot arra, hogy hozzáadjon egy értéket 15% -kal. Megnézzük mindkettőt.

A százalékok összeadása

Hozzáadhat százalékokat, mint bármely más számot. Válasszon egy cellát a két százalék összegének megjelenítéséhez. Ebben a példában rákattintunk és kiemeljük a C3 cellát.

kattintson az üres cellára

A képletsávba írja be az „= összeg” (idézőjelek nélkül) elemet, majd kattintson az első eredményre, az összegképletre, amely összeadja a cellatartomány összes számát.

összeg képlet

Kattintson az A3 cellára, majd kattintson a B3 cellára a kettő kiválasztásához. Ha több cellája van, kattintson az elsőre, majd a Shift + Kattintson az utolsó gombra a tartomány összes cellájának kijelöléséhez.

válassza ki mindkét számot

Miután kiválasztotta a cellákat, jelölje ki az Enter billentyűt, vagy nyomja meg a pipát a képletsávban a képlet végrehajtásához és a százalékok összegének megjelenítéséhez.

pipa képlet

A százalékos növekedés alkalmazása

Ha valóban hozzá akar adni egy számot egy százalékhoz – például 15% -ot 200-hoz -, akkor ezt a példát keresi. Érdemes megjegyezni, hogy a képletet fordítva is megteheti (kivéve a 200% 15% -át) úgy, hogy a „+” jelet „-” jellé változtatja az alábbi képletben.

Helyezze be két ábráját az A és a B oszlopba. A példánkban A szám lesz a teljes szám, míg B a mi százalékunk.

adj hozzá két ábrát

Kattintson a százalék melletti üres cellára, hogy megmondja az Excel számára, hol jelenítjük meg képletünk eredményét.

kattintson az üres cellára

Olyan képletet alkalmazunk, amely megmondja az Excelnek, hogy vegye el a 83 (vagy 12,45) 15% -át, és adja hozzá az eredeti számunkhoz (83). Ez megkapja a kívánt eredményt, 15% -os növekedést vagy 94,45-et. A következő képletet hozzáadhatja egy üres cellához vagy a képletsávhoz:

=A3+(A3*B3)

képletsáv

Nyomja meg az „Enter” billentyűt a billentyűzeten, vagy kattintson a képletsáv bal oldalán található pipára az eredmény megjelenítéséhez.

pipa

Ennyi – mindez elég alap Excel matematika. Miután megértette az Excel alapfogalmait, pillanatok alatt elsajátíthatja az ilyen egyszerű számításokat.
Source link


533 Views 0 Ratings Rate it