Szerezzen most árvízbiztosítást, mielőtt októberben megváltoznának a havi árak

Avatar admin | 2021.06.14. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció az árvízbiztosítás beszerzése most a havi árfolyamok októberi változása előtt című cikkhez

Fénykép: michelmond (Shutterstock)

Ha a FEMA által működtetett árvízbiztosítást fontolgatná otthonára, akkor azt október 1-je előtt meg kell szereznie, amikor a havi díjak akár A kötvénytulajdonosok 77% -a. Ha az adott időpont előtt kötvényt szerez, az árfolyamok egy évre zárolódnak, miután az új árképzés hatályba lép az új irányelvek esetében. Itt van, amit tudnia kell.

Miért emelkednek az árvíz-biztosítási díjak?

Mivel a szokásos otthoni biztosítási kötvények általában nem fedezik a folyamatosan növekvő árvizek kockázata, a legtöbb árvízbiztosítási kötvényt a FEMA Nemzeti Árvízbiztosítási Programja (NFIP) kezeli. Október 1-jétől azonban a program s alá kerülsíró változások a „Risk Rating 2.0” reform részeként, amelyek megváltoztatják a díjak meghatározásának módját. Per FEMA:

A javaslat szerint a 2.0. Kockázati besorolás alapján kiszámított NFIP-díjak tükrözik az egyes ingatlanok árvízkockázatát, ellentétben a jelenlegi minősítési rendszerrel, amelyben az azonos NFIP-es árvízkockázattal rendelkező ingatlanok azonos díjakat számítanak fel. Ez a jelenlegi minősítési rendszerénél nagyobb változótartomány használatát vonja maga után, mind az árvízkockázat modellezése, mind az egyes ingatlanok kockázatának értékelése szempontjából.

A változások nem mind rosszak, mivel a kötvénytulajdonosok 23% -a óriási 86 dolláros csökkenést fog elérni havi díjaiban. A fennmaradó kötvénytulajdonosok közül azonban 66% -uk havi számlájára akár 10 USD-ig is növekedhet, míg 11% -uk 10 USD-nél magasabb havi növekedésre számíthat. Sajnálatos módon, ezek csak becslések– a biztosítási ügynököknek nincs elegendő részletük az új kockázati besorolásról, ezért egyelőre nem tudnak ajánlatot ajánlani a konkrét ingatlanokról (a FEMA szerint augusztus 1-ig a jelenlegi kötvénytulajdonosoknak fel kell venniük a kapcsolatot biztosítóikkal ezen információkért) .

Hogyan kerülhetem el az árvíz-biztosítás magasabb arányát?

Jó hír, hogy az NFIP hagyja, hogy a kötvénytulajdonosok legalább egy évre bezárják a jelenlegi kamatlábakat, feltéve, hogy ez egy kötvény megújítás 2022. április 1-jén vagy azt követően. Ezen dátum után a havi kamatlábak változnak azután az új minősítési módszertan hatálya alá tartozik. Más szóval, október 1-ig regisztrálnia kell az árvíz-biztosításra, még mielőtt az új árképzés hatályba lépne (bármilyen csökken havi kamatlábai automatikusan aznap kezdődnek).

Hozzáadva az a bezáródás másik előnye árak most: ha a jelenlegi prémium kiderül kevesebb, mint az új árpolitika szerinti „teljes kockázat” prémium, a megemelt ráta mert az első megújulás az legfeljebb 18 százalékos lehet. És mivel a hurrikán szezon még csak most kezdődött, akkor most regisztrálhat a kockázat minimalizálása érdekében (vegye figyelembe, hogy a lefedettség hatályba lépése előtt 30 napos várakozási idő van).

Hogyan jelentkezhetek NFIP árvízbiztosítás?

Megtalálhatja a FEMA-támogató árvízbiztosítót itt (A FEMA működteti az NFIP programot, de a magánvállalkozások ténylegesen kínálják az irányelveket).

Egy másik megfontolásra érdemes lehetőség a magánbiztosítás, mivel olcsóbb díjakat kínálhatnak az NFIP maximális, 250 000 dolláros fedezete fölött magasabb fedezeti maximumokért. Hátránya, hogy egészen a közelmúltig ritka volt az árvizek magánbiztosítása, ezért kissé nem tesztelték azt, hogy mennyire könnyű igényt nyújtani egy súlyos katasztrófa során. Az Value Penguin jó bejegyzést ír a magánbiztosítás előnyeiről és hátrányairól itt, míg a Nerdwallet jó áttekintést nyújt néhány nagyobb privát árvízbiztosítóról itt.


Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok