Szőke haj sötétítése házilag: 2 könnyű módszer

Avatar Gadam | 2022.12.06. 2959 Views 0 Likes 0 Ratings

2959 Views 0 Ratings Rate it

szőke haj sötétítése házilag

A szőke haj sötétítése házilag is megoldható. Hogy ne rohanj mindig fodrászhoz, mutatunk két különlegesen egyszerű módszert, amellyel otthon is elboldogulhatsz.

Szőke haj sötétítése házilag haj tonerrel

Használj lila és kék sampont, hogy enyhítsd a rezes tónusokat és kissé sötétebbé tedd a hajad.

A lila vagy kék samponok olyanok, mint a tonik, mert csökkentik a fehérítés utáni rezes, sárga és narancssárga árnyalatokat. Ezek nem hoznak drámai változást, de a hajad egy kicsit sötétebb lesz a világos tónusok eltávolításával. Használd ezeket a samponokat hetente néhányszor.

Használj megfelelő tonert a különböző színárnyalatok eltávolításához.

Ha különböző színű alaptónusok vannak a hajadban, akkor festéket kell használnod, hogy eltüntesd őket – piros festéket a zöldhöz, kéket a narancssárgához stb.

Vedd alapul a nemzetközi színskálát a szín kiválasztásához. Ne foglalkozz a márkaspecifikus színekkel. A skála egytől (nagyon világos) tízig (nagyon sötét) terjed.

Használd a megfelelő árnyalatú tonert a szőke hajad sötétítéséhez

Ha a szőke hajad több mint két árnyalattal világosabb, mint a természetes színe, akkor olyan tonert kell használnod, amely legalább egy árnyalattal sötétebb, mint a jelenlegi színe. Ha például a természetes hajszíned nyolcas, a szőkített hajad pedig négyes szintű, akkor kilences vagy tízes szintű festéket kell használnod.

A hajtoner felvitele:

  1. Keverd össze a tonert egy tálban azonos mennyiségű developerrel.
  2. Vidd fel a hajtonert a hajtövektől kezdve a hajvégek felé haladva.
  3. Hagyd a hajadon a tonert 20-30 percig, majd öblítsd le meleg vízzel.

A hajad néhány árnyalattal sötétebb lesz, mint a szőkítés előtt, de idővel tovább sötétedik. Hogy megakadályozd, hogy a hajad túl sötét legyen, használj színezékálló sampont és kondicionálót, és kerüld a hőkezelő eszközöket.

 

Szőke haj sötétítése házilag hajfestékkel

Válaszd ki a megfelelő árnyalatú hajfestéket, észben tartva, hogy a szőkített haj jobban felszívja a színt

A szőkített haj sérült és ezért porózus, ami azt jelenti, hogy a szőkített haj több színt szív fel, mint a nem szőkített haj. Ha sötét hajat szeretnél, válassz néhány árnyalattal világosabb színt, mint általában.

Válassz egy olyan színt, amely a középbarna és a világos szőke között van. Ha nagyon világos a hajad, egy-két árnyalattal sötétebb is lehet. De ha a hajad sötétebb, akkor maradj a természetes színed néhány árnyalatán belül.

Kend be a hajad színező kondicionálóval.

A szőke hajról sötétebbre váltás több lépést igényel. Az első lépés, hogy a hajadat színtartó kondicionálóval töltöd fel, amely segít némi pigmentet adni a szálaknak, és megkönnyíti a barnára való átmenetet. A kondicionáló használata után hajfestéket kell használnod.

Kend a festéket a hajadra, és dolgozd be.

Készítsd elő a festéket az utasításoknak megfelelően. Oszd fel a hajad négy részre, és vidd fel a színt minden területre. Hagyd, hogy a festék bedolgozódjon, amíg eléred a kívánt árnyalatot.

Öt percenként ellenőrizd.

Aztán öblítsd le a festéket, és szárítsd meg a hajad. Ügyelj arra, hogy legalább 48 óráig ne moss aztán hajat, hogy a festék beivódjon a hajszálakba.

Forrás: How to Darken Bleached Hair | 2 Easy Methods (youprobablyneedahaircut.com)


2959 Views 0 Ratings Rate it