100%-os, álomízű szűrt almalé házilag

Avatar Gadam | 2022.12.05. 1743 Views 0 Likes 0 Ratings

1743 Views 0 Ratings Rate it

szűrt alMAlé házilag

100%-os szűrt almalé házilag is készíthető ezzel az egyedülálló recepttel. Kipróbálod és elfelejted a bolti gyümölcsleveket. Átböngésztem a netet a legfinomabb után, és azt hiszem, megérte. Remélem Te is így látod majd, ha elkészíted.

100%-os szűrt almalé házilag: A hozzávalók

  • 18 alma
  • Fahéj (opcionális)
  • Cukor (nem kötelező)

100%-os szűrt almalé házilag: Az elkészítés

  1. Kezdjük az alma megmosásával, majd magozásával, hogy eltávolítsuk a magokat. Vágjuk az almát szeletekre. Az almát nem kell meghámozni.
  2. Tegyük az almát a fazékhoz, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ha túl sok vizet használunk, elég híg levet kapunk. Ez a lé egy kicsit erős lehet, de sokkal egyszerűbb, ha a levet extra vízzel hígítjuk, mintha megpróbálnánk erősebbé tenni az ízét.
  3. Lassan főzzük az almát kb. 20-25 percig, vagy amíg az alma egészen megpuhul. Tegyünk egy kávéfiltert vagy egy darab sajtvásznat a finom hálós szűrőbe, és tegyük egy tál fölé.
  4. A forró gyümölcslé-almakeveréket lassan öntsük át egy apró lyukú szűrőbe, és óvatosan pépesítsük az almát. A lé az alján keresztül a tálba szűrődik, míg az almapép ott marad. A pépet tegyük egy külön tálba későbbre. Ismételjük meg ezt a folyamatot, amíg az összes lé a tálba nem került.
  5. Kóstoljuk meg a levet, miután egy kicsit kihűlt. Tetszés szerint adhatunk hozzá további cukrot vagy fahéjat. Ha túl erős az íze, akkor apránként vizet is adhatunk hozzá, hogy gyengítsük az ízét.
  6. Az összegyűjtött almapüréből könnyen almaszósz is készíthető, ha pürésítjük, és ízlés szerint egy kis cukrot és fahéjat adunk hozzá.
  7. Ne feledd, hogy a házi szűrt almalé nem tartalmaz tartósítószert, ezért mindenképpen tartsd hűtve, és egy héten belül használd fel!

 

Forrás: Homemade Apple Juice Recipe – Tablespoon.com


1743 Views 0 Ratings Rate it