Tanítsd meg gyerekeidet, hogy ne hívják az embereket „derpinek”

Avatar admin | 2021.02.08. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

A gyerekek minden új generációja előáll a saját szlengjével, ami kissé nevetségesnek és gyakran zavarónak tűnhet az előző generáció számára. Az elmúlt években meg kellett tanulnom, mit jelent a „yeet”, és mi a fene a „VSCO lány”Az. Tudom, hogy ha azt hiszed, hogy valaki a csaló Köztünk, mert inkább cselekszenek suss. De egy új, amelyet nemrégiben tanultam, először elég ártatlannak tűnt – egészen addig, amíg egy kicsit többet nem ástam. A gyerekek „derpinek” hívják az embereket és a dolgokat, és ez nem klassz.

Tízéves gyerekemtől hallottam először ezt a szót, és ahogyan használta, úgy hangzott, mint a „buta” vagy a „ostoba” szinonimája. Amikor megkérdeztem tőle, hogy ez mit jelent, azt mondta, hogy igen, de egyfajta „hülye” is. Ez az utolsó apróság arra kért, hogy tisztázást keressek, amelyben ezt közben felfedeztem Merriam-Webster nem ismeri el a „derpy” szót, szótár. com szerint ez azt jelenti, hogy „ostoba vagy kínos”, és Városi szótár „nevetségesnek, véletlenszerűnek vagy butának” definiálja.

De aztán megtaláltam Derpy Hooves, a Az én kicsi pónim: A barátság varázslat karakter, akit eredetileg „Muffinnak” hívtak, de néhány bronzból (a show felnőtt rajongói) gyorsan megszerezte a „Derpy Hooves” becenevet keresztezett szemű kifejezése és viselkedése miatt.

Amint arról a Daily Mail beszámolt:

Derpy kritikusai szerint a neve „derp” -re utal – egy kifejezett szó, amelyet a fogyatékkal élők kigúnyolására használnak -, és „óriási retard viccnek” nevezték.

Ez állítólag abból a hangból fakad, amelyet egyes gyerekek egymásnak adnak az iskolákban, és ezzel kigúnyolják a Down-szindrómás és más fogyatékossággal élőket.

Más szóval, ennek a generációnak a „retardált” megfelelője, ami szintén nagyon rendben volt (és van), és éppen ezért elgondolkodtató ez a mély elmélyülés a „derpy” szó történetében egy jóváhagyással zárul, amely megrekedni fog:

És akkor ott vannak a mémek. Ó, Istenem, a mémek.

Nem hiszem, hogy a legtöbb tízéves gyerek képes arra, hogy képes legyen képessé válni és kigúnyolja a fogyatékossággal élő embereket, amikor ezt a szót használja; azonban az van amit csinálnak. Tehát fontos, hogy a szülők leüljék gyermekeiket, ha meghallják, és elmagyarázzák, miért sértő és bántó lehet a fogyatékossággal élő és az őket szerető emberek számára.


Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok