Tartsa szépen a virágot egy barkácsoló orchidea páratartó tálcával

Avatar admin | 2021.01.29. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Ha egy orchideát ápol, már tudja, hogy ezek a csinos növények kissé temperamentumosak lehetnek. Örüljön ennek az egyszerű DIY orchidea nedvességtartálynak. Elkészítése egyszerű és valóban működik!

Van temperamentumos orchideája? Ha igen, akkor a környezete lehet a tettes! Lehet, hogy nem veszi észre, de otthonában számos különböző mikroklíma van. Amikor szobáról szobára mozog, a fény, a hőmérséklet és a páratartalom drasztikusan megváltozhat.

Nem csak ez, de ezek a változók egész nap ugrálhatnak is. A megfelelő körülmények megteremtése az első lépés a gyönyörű szobanövények, beleértve az orchideákat is. Kedvenc trükköm az orchideák örömének megőrzésére ez a barkács orchidea nedvességtartály.

Vicces, az orchideák valószínűleg az egyik legnehezebben gondozható szobanövény, mégis valószínűleg az egyik legnépszerűbb szobanövény. Azt gondolhatnád, hogy a kettő nem fog együtt menni, de mindig kaphatók élelmiszerboltokban és kertészeti központokban. Gyönyörű virágzás, amely szinte mindenkit vonz, így gyakran felveszik őket.

Azonban, ha valakinek egy orchidea virágzik, az általában a szobanövény végét jelöli. Az emberek hajlamosak az orchideák túlöntözésére, és még azok is, akik életben tartják őket, nem tudják elérni, hogy egy orchidea újra virágozzon. Szóval, hogyan tudjuk életben és szépen tartani őket?

A trükk az orchidea gondozáshoz

Az orchideák öntözése készség. Mivel hajlamosak a túlöntözésre, a trükk az, hogy tudják, mikor és mennyit kell öntözni az orchideát. A természetben nem talajban nőnek, hanem a fák kérgére akasztva. Ettől a gyökérzetük kissé eltér az átlagos növénytől. Ehelyett a nedves levegőben felszívják a vizet.

Gondoljon most azokra a trópusi növényekre, amelyek a dzsungelben vagy az esőerdőben keletkeztek, ahol nedvesség lóg a levegőben. Ezek a növények csak szeretik az otthoni nedves helyet. A konyhák és a fürdőszobák jó helyet jelenthetnek, mivel a mosásból és a főzésből származó gőz kitölti a belélegzett levegőt. A legtöbb más helyiségben, különösen hidegebb hónapokban, amikor fűtenek, a levegő száraz.

Ön továbbra is meg akarja öntözni az orchideáját (körülbelül hetente egyszer), de egy nedvességtartó tálca segít nedvességet biztosítani az orchideájának anélkül, hogy vízben ülnének, és esetleg gyökérrothadást okoznának. Az orchideák szeretik a folyamatos légáramlást, de ha száraz a levegő, akkor viszont kiszárítja a növényt. A ködös orchideák és a trópusi szobanövények biztosan segíthetnek, de ezt sokkal rendszeresebben kell elvégezni, mint amennyire eszembe jut.

Az orchidea tálcák tökéletes egyensúlyt nyújtanak a nedvesség biztosítása és a nem öntözés között. Úgy működik, hogy a vizet összegyűjti egy alapba, miközben a növényt és a gyökereket fölötte függesztik. Amint a víz elpárolog, az orchideának előnyös a páratartalom. Ez a barkácsoló orchidea nedvességtartály másodpercekig tart, míg karbantartása még kevesebb időt igényel. Ráadásul szépen néz ki, ami mindig bónusz a könyveimben.

nedvességtartó tálcán virágzó orchidea

Hogyan készítsünk páratartályt

Ez a barkácsoló orchidea nedvességtartó tálca elősegíti a lenyűgöző virágzást, és sokkal boldogabbá teszi növényeit. És felhasználható a páratartalom-kedvelő növények egész seregéhez is.

Anyagok

Csináld meg!

Ez nem nehéz összeállítani a projektet, de a legfontosabb a megfelelő anyagok megtalálása. Remélhetőleg egy orchidea edényben van. Ha nem, akkor ültesse át egy edénybe, ahol nagy lyukak vannak, amelyek elősegítik a légkeringést.

Bármennyire is szeretik az orchideák a páratartalmat, nagyon szeretik szárazon tartani gyökereiket. Sok orchideának műanyag orchidea edénye van egy dekoratív kerámia edény belsejében. Győződjön meg arról, hogy a díszcserépben van-e vízelvezető lyuk, hogy elkerülje a gyökerek ülését az álló vízben.

Válasszon egy csepptálcát, hogy az orchideacserép alá kerüljön, amely legalább egy centivel nagyobb, mint a növény alapja. Az alapnál nagyobb mély tálca több vizet és ennélfogva nagyobb páratartalmat tesz lehetővé. Ha az edényt faasztalra vagy más, vízkárosodásra hajlamos felületre helyezi, javasoljuk, hogy a tálca aljára egy kerek parafadugót ragasszon.

tál nagy kavicsokkal, orchidea növény mellett

Töltse fel a tálcát díszítő kövekkel, kavicsokkal vagy üvegkövekkel. A választott anyag rajtad múlik, de a nagyobb kövek (fél hüvelyk és hüvelyk méretűek) megkönnyítik a tálca tisztítását és több víz tárolását.

diy nedvességtartó tálca kavicsokkal

Végül figyelje a vízszintet, és töltse fel, amikor elpárolog. Feltétlenül havonta mossa meg a tálcát és a köveket, hogy tisztán maradjon.

Próbálja ki ezt a nedvességtartó tálcát, és nézze meg, észrevesz-e változást az orchideáiban. Az öntözés és a páratartalom mellett még sok minden bekerül egy sikeres orchideába, mint például a megfelelő cserepes közeg, a fényviszonyok és a műtrágya használata. Lehet, hogy érdekli orchidea gondozási útmutatóm hogy többet megtudjon erről a gyönyörű szobanövényről!

Páratartó tálcán virágzó orchidea

További kipróbálható barkácsolások:

Hogyan készítsünk páratartályt

Ha ápol egy orchideát, akkor már tudja, hogy ezek a csinos növények kissé temperamentumosak lehetnek. Örüljön ennek az egyszerű DIY orchidea nedvességtartálynak. Elkészítése egyszerű és valóban működik!

Utasítás

  • Ha azt tervezi, hogy ezt a nedvességtartó tálcát fafelületen tartja, akkor kezdje úgy, hogy egy parafadugót forróan ragaszt a csepegtető tálca aljára.

  • Ezután töltse fel a tálcát díszítő kövekkel, kavicsokkal vagy akár üvegkövekkel. Válasszon nagyobb köveket, hogy a tálca könnyebben tisztítható és használható legyen.

  • Tegyen vizet a tálcába, és tegye az orchideáját a tetejére.

  • Tartsa szemmel a víz szintjét, és töltse fel szükség szerint. Legalább havonta tisztítsa meg a tálcát és a köveket.


Source link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok