Vonzza a természet legkisebb szórólapját ezzel a kolibri étel receptjével

Avatar admin | 2021.06.05. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

A kolibri látogatása az egyik legnagyobb kerti öröm. Szárnyuk hangja, mozgásuk sebessége, tollak csillogása – mindez rendkívül vonzó kerti vendéggé teszi őket. Hívd meg őket a kertedbe ezzel a kolibri étel receptjével.

Kolibri étel recept

Egy hónappal azután, hogy édesanyám elhunyt, egy kolibri jött felém, amikor a kertben voltam. Közel került az arcomhoz, és a helyén csapkodott, miközben közvetlenül a szemembe nézett. Valószínűleg egy lábnyira volt tőlem, és ott maradt egy percig vagy tovább.

Megdermedtem. Úgy éreztem, hogy rám néz és megpróbál mondani valamit. Vagy talán engem nézett kertészkedni, ahogy mi, emberek, természetes élőhelyükön nézzük az állatokat.

Köszöntem és néztem egy darabig, mire elindult egy fához. Néhány ember azt mondta, hogy anyám lehetett, hogy megnézzen. Biztosan szerette a kolibrit, és egész évben etette őket. Örömmel vette volna a kolibri alakját.

Valószínűbb, hogy ez az édes kis lény éppen engem nézett ki, és valószínűleg azt követelte, hogy menjek tisztítani az adagolót!

kolibri etetés

Ez a kolibri étel recept a könyvemből származik, Kerti alkímia. Ez egyike a kert több mint 80 receptjének, beleértve a talajra, a műtrágyára, a komposztra vonatkozó recepteket és a háztáji vadvilág ösztönzésére szolgáló további projekteket. Keresse meg a könyvet az országában és növekedj szervesen!

Anna Kolibri

A kolibri mindenhol ott van szülővárosomban, Vancouverben. Valójában Anna kolibri a város hivatalos madara. Smaragd tollak és rózsaszínes torkuk van, szépségüket megmutatják az etetőm röpke pillanataiban. Házaik olyan kicsiek, megtalálhatja őket cserepes növényeiben.

A hóban lévő kolibri lehet, hogy manapság nem olyan ritka látvány. Az éghajlatváltozás miatt az Anna kolibri drasztikusan megváltoztatta vándorlási szokásaikat. Sokan Vancouverben vannak egész télen.

Sajnos ez azt jelenti, hogy a madarak nehezen találnak táplálékot télire. Ez sok embernek oda vezetett, hogy egész évben kínálnak kolibri etetőt, ideértve a téli etetést is. Virágok és nektár nélkül az etetők az egyetlen táplálékforrásuk.

piros kolibri etető

Kolibri étel aránya a víz és a cukor között

Rendben van a kolibri cukros vízzel történő etetése? Teljesen! A cukros víz a legjobb és a legolcsóbb módszer a kolibri etetésére a kertben. További nektárforrásként szolgál, ha nincs elegendő virág a környéken.

Az ideális cukor / víz arány 1–4. Minden hozzáadott csésze cukorhoz keverjen össze négy csésze vizet. Akkora adagot készíthet, amennyit csak akar, akár egy hétig is hűtőszekrényben hűtve.

Fontos megjegyezni azt is, hogy bár gyakran hallunk olyan cukor alternatívákról, amelyek jobbak emberi fogyasztásra, a kolibri ételéhez a sima fehér cukor a legjobb. Nem szabad helyettesíteni juharsziruppal, mézzel, barna cukorral, kókuszcukorral, stevia-val vagy bármilyen más cukorpótlóval.

házi kolibri étel

Kolibri étel recept

A kolibrit gyönyörű és öröm nézni a kertben vagy az ablakon keresztül. Ha nincs elég okod szeretni őket, akkor is megtöltik a hasukat levéltetvek, szúnyogok, rágcsálók, fehérlegyek és rovartojások. Hívd meg őket egy édes koktélra, és boldogan megjutalmazzák a kártevők elleni védekezéssel és az ostoba bohóckodásokkal. Így készíthet kolibri ételeket!

kolibri eledel készítése

Anyagok

1 rész cukor

4 rész víz

Csináld meg!

Forraljuk össze a cukrot és a vizet egy edényben. Hagyja a keveréket teljesen kihűlni, mielőtt az adagolóba helyezné. A fel nem használt kolibri ételt legfeljebb egy hétig tegye a hűtőbe.

Cserélje ki a nektárt, és hetente egyszer tisztítsa meg az adagolót, amikor az hűvös, és heti 2-3 alkalommal meleg állapotban.

Gyakran ismételt kérdések a kolibri ételről

Milyen gyakran kell cserélnem a barkácsoló kolibri nedűt?

A kolibri etetőjének gyakori tisztítása elengedhetetlen felelősségteljes madárként. Az etető takarításának hiánya a kismadarakat megbetegítheti.

Ha kint meleg van, hetente 2-3 alkalommal tisztítsa meg az adagolót. Ha kint hideg van, hetente egyszer jól működik. Szomjas kolibri esetén, akik még azelőtt befejezik az etetőt, hogy a hét lejárna, minden alkalommal tisztítsák meg, ha csak üres.

A tisztítás módját illetően csak egy jó forró vízben való áztatásra van szükség. Az edényszappan olyan maradványokat hagyhat az adagolóban, amelyek károsak lehetnek a kolibri számára.

Biztonságos a csapvíz a kolibri számára?

Igen. Ideális esetben forrásvizet szeretne használni, de a csapvíz remekül működik. Ne használjon desztillált vizet a kolibri étel receptjében.

kolibri az etetőnél

Hol van a legjobb hely a kolibri vonzására?

Helyezze az adagolót négy lábnyira a talaj fölé, ideális esetben árnyékban. Az árnyék segít megóvni a vizet a korai romlástól, és a kolibrioknak szünetet ad a forró délutáni napsütéstől. Helyezze az adagolót más cserjék közelébe, hogy azok gyorsan elrejthessenek egy rejtekhelyet, mivel nem szeretnek sokáig a szabadban tartózkodni.

A vizet NEM szabad vörösre festeni. Ez nem-nem, mivel árthat a madaraknak. A kolibrioknak valóban szükségük van a vörös színre, hogy vonzza őket, de csak az a kevés vörös van, ami az etetőmön van. Egy piros műanyag adagolóval kezdtem, és megtudták, hogy nektárt tettem ki nekik. Amikor az étel elfogy, a kolibri biztosan tudatja velem. Zümmögnek a kertben, vagy az irodám előtti ablakpárkányon jönnek, amíg ki nem kapom a fenekem új nedűvel.

Mi a legjobb virág a kolibri vonzására?

A kolibriok 15 percenként megállnak etetni! Ahogy el lehet képzelni, egész nap virágról virágra repkednek. Amikor a virágokat választja a kolibri vonzására, törekedjen hosszú virágzási idővel és élénk színekkel rendelkező virágokra. A vörös virágok a legnépszerűbbek.

Néhány virág, amelyet szeretnek:

 • Lonc
 • Méh balzsam
 • Fukszia
 • Firebush
 • Mályvarózsa
 • Petúnia
 • Harangláb
 • Bíboros
 • Salvia
 • Csillagfürt
 • Vasvirág
  Salvia 'Sally Fun'

  Salvia ‘Sally Fun’

Mikor tegyem ki a kolibri adagolómat?

A kolibri a genetikai programozás miatt vándorol, ezért ne féljen attól, hogy etetői rábeszélik őket arra, hogy túl sokáig maradjanak, vagy túl korán térjenek vissza. Körülbelül egy héttel tegye ki az adagolót, mielőtt visszatérnek tavaszra és nyárra. Ez az idő attól függ, hogy hol tartózkodik, ezért kérje a pontos dátumot a helyi madárklubtól.

Addig hagyja az etetőt, amíg a madarak ott vannak, és issza. Vancouverhez hasonlóan előfordulhat, hogy a kolibri ősszel a szokásosnál hosszabb ideig tartózkodik. Ha az etetőt nem tartja távol, ez segítheti ezeket a késői migránsokat vagy a téli lakókat. Mindig ügyeljen arra, hogy hetente egyszer tisztítsa meg az adagolót, akkor is, ha a kolibri eledele fel nem használt.

üveg kolibri etető

Kolibri etetők

Ha kolibri etetőt keres, akkor először meg kell keresni egy hangyaárkot. Ez megakadályozza, hogy a kolibri eledele összegyűljön és lecsepegjen, ami vonzza a hangyákat.

Mint korábban említettem, az etetőn lévő piros szín segít a kolibri vonzásában. Érdemes figyelembe venni a méretet is, biztosítva, hogy az ne legyen túl nagy a helyi lakosság számára. Ellenkező esetben akkor pazarolja az ételt, amikor fel nem használja, és itt az ideje megtisztítani.

Íme néhány nagyszerű lehetőség:

Most, hogy tudja, hogyan kell etetni ezeket a kedves lényeket, hónapról hónapra megjutalmazza szépségét. Élvezd őket!

További bejegyzések a beporzókról

Kolibri étel

Vonzza a kolibrit a kertjébe ezzel az édes és egyszerű nedű koktéllal.

Kellékek

 • 1 csésze fehér cukor
 • 4 csészék víz

Utasítás

 • Forraljuk össze a cukrot és a vizet egy edényben, és hagyjuk kihűlni.

 • Töltse fel az adagolót a nedűvel, és meleg időben 2-3 naponta cserélje ki és tisztítsa meg az etetőt, hűvös időben hetente egyszer.

 • A maradék nektárt egy hétig tárolja hűtőszekrényben.

Kolibri étel recept


Forrás link


22 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok