Titkosított titkos csevegés indítása a táviratban

Avatar Gadam | 2021.01.22. 109 Views 1 Like 0 Ratings

109 Views 0 Ratings Rate it

Khamosh Pathak

A Signaltól eltérően a Távirat-csevegések nincsenek titkosítva. Alapértelmezés szerint csak kiszolgálóoldali titkosítást kap. De ha teljes titkosítást szeretne, akkor külön titkos csevegési módot kell megadnia. Így indíthat titkosított titkos csevegést a táviratban.

Mi a titkos csevegés a táviratban?

Ami a biztonságot és az adatvédelmet illeti, a Telegram sokkal jobb, mint a olyan népszerű üzenetküldő alkalmazások, mint a WhatsApp és a Facebook Messenger. A Telegram nyílt forráskódú, és minden kódja online elérhető a biztonsági szakértők ellenőrzésére.

De a Telegram alapértelmezés szerint csak szerveroldali titkosítást kínál. A távirat szinkronizálja adatait (üzeneteit, adathordozóit és csoportjait) az összes eszköz között, és alapértelmezés szerint feltölti a szervereire. A Telegram szerverén található összes adat titkosítva van. Ez azt jelenti, hogy biztonságban van internetszolgáltatója, a Wi-Fi útválasztó lehallgatása és más harmadik felek ellen.

De maga a távirat még mindig hozzáférhet az adataihoz (ha nagyon szeretnék). A Telegram szerint a titkosítási módszer a legjobb kompromisszum a szolgáltatások és a biztonság szempontjából. Nagy csoportjai, csatornái és adathordozói mind biztonsági másolatot készítenek, és azonnal elérhetők minden eszközén, és titkosítva vannak a felhőben. Ha megbízik a Telegramban az adatok védelmében, akkor nem kell aggódnia.

Másrészt, ha végpontok közötti titkosítást szeretne, ahol senki (beleértve a táviratot is) nem férhet hozzá az adataihoz, külön módot kell megadnia, titkos csevegésnek.

A Titkos csevegés mód csak egy-egy beszélgetéshez használható, és nem (bármilyen méretű) csoportokhoz. Miután belépett a Titkos csevegés módba, a Távirat lehetővé teszi a végpontok közötti titkosítást. Ez azt jelenti, hogy csak Ön és a címzett olvashatja el az üzeneteket, mivel azokat csak az Ön eszközén tárolják, a Telegram szerverein nem. Senki más nem férhet hozzá és nem tudja megfejteni az üzeneteket, beleértve a táviratot sem.

A Titkos csevegésben szereplő üzeneteket nem lehet továbbítani, és ha képernyőképet készít, a címzett értesítést kap erről. Amikor töröl egy üzenetet, azt mindkét felhasználó törli.

Értesítés arról, hogy képernyőkép készült a titkosított csevegésről

Mivel a Secret Chat üzenetek eszközspecifikusak, csak azokon az eszközökön érhetők el, amelyekkel a csevegést elindítja. Ha kijelentkezik az aktuális eszközről, akkor a Titkos csevegésben is veszít. Miután törölte a beszélgetést, a beszélgetés összes üzenete is eltűnik.

A titkos csevegés megkezdése után cseveghet, mint mindig. Opcionálisan engedélyezheti az önpusztító időzítőt (például Instagram vagy WhatsApp), ahol az összes üzenet eltűnik egy meghatározott idő elteltével, miután az üzenet megjelent a címzett képernyőjén.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet eltűnő üzeneteket küldeni a WhatsApp alkalmazásban

Titkosított titkos csevegés indítása a táviratban

Most, hogy megértette a Secret Chat funkció működését, nézzük meg a gyakorlatban. A lépések iPhone és Android ugyanazok, de az interfész más.

Ha iPhone-t használ, a kezdéshez érintse meg a partner nevét a beszélgetés tetején.

Itt érintse meg a „Tovább” gombot.

Az előugró ablakban válassza a „Titkos csevegés indítása” lehetőséget.

válaszd ki a "Indítsa el a Titkos csevegést" választási lehetőség

A megerősítéshez kattintson a „Start” gombra.

Ha androidos okostelefont használ, kezdje azzal, hogy megérinti a kapcsolattartó nevét a beszélgetés tetején.

Itt érintse meg a hárompontos menü gombot a képernyő jobb felső sarkában.

Most válassza a „Titkos csevegés indítása” lehetőséget.

Az előugró ablakban erősítse meg a „Start” gomb megérintésével.

Most belépett a Titkos csevegés módba. A Titkos csevegés beszélgetések külön megjelennek a Telegram csevegési listájában, és a Titkos csevegéseket a felhasználó neve melletti zár ikon segítségével azonosíthatja.

Titkos csevegés és nem titkosított csevegés

Most már tetszés szerint üzeneteket küldhet a csevegésben.

Hogyan engedélyezhetem az önpusztító módot a titkos csevegésben a táviratban

A kommunikáció még biztonságosabbá tételéhez engedélyezheti az önpusztító funkciót. A bekapcsolás után az összes folyamatban lévő csere automatikusan eltűnik a beállított idő után (miután megjelentek a címzett képernyőjén).

IPhone-on érintse meg a stopper ikonját a szövegmezőben.

Ezután válassza ki a beállítani kívánt önpusztító időzítőt. Beállíthatja egy másodpercre egészen egy hétig. Az időzítő kiválasztása után koppintson a „Kész” gombra.

Android-okostelefonján érintse meg a stopper ikonját a felső eszköztáron.

Khamosh Pathak

Ezután válassza ki az önpusztító időzítőt, és koppintson a „Kész” gombra a beállításához.

Khamosh Pathak

Az időzítő kikapcsolásához érintse meg ismét a stopper ikonját, válassza az „Off” gombot, majd a „Done” gombot.

Hogyan lehet kilépni a titkos módból a táviratban

Mint fent említettük, két különböző beszélgetést folytathat ugyanazzal a személlyel a Telegram-on. Az egyik alapértelmezett módban, a másik pedig a Titkos csevegés módban.

De ha befejezte a beszélgetést, és törölni kívánja az összes adatot, és bezárja a Titkos csevegést, elképzelhető, hogy a Kilépés vagy a Bezárás gombra kattint. A titkos csevegésből való kilépés egyetlen módja a beszélgetés tényleges törlése.

Ehhez iPhone-ján lépjen a Telegram beszélgetés nézetéhez, és csúsztassa balra a beszélgetést.

Itt koppintson a „Törlés” gombra.

Az előugró ablakban érintse meg a „Csevegés törlése” gombot a megerősítéshez.

Ha androidos okostelefont használ, nyissa meg a Titkos csevegést, és érintse meg a hárompontos menü ikont a felső eszköztáron.

Khamosh Pathak

Itt kattintson a „Chat törlése” gombra.

Khamosh Pathak

Az előugró ablakban válassza a „Csevegés törlése” lehetőséget.

Khamosh Pathak

A Titkos csevegés beszélgetést most törli az eszközéről. Ha ismét végpontok közötti titkosított üzeneteket szeretne küldeni, akkor újra el kell kezdenie a Titkos csevegést.


Ha végpontok közötti titkosítást szeretne az összes beszélgetéshez és csoporthoz, Jel jó lehetőség lehet az Ön számára. Itt van, hogyan A jel összehasonlítható a távirattal amikor a magánéletről és a funkciókészletről van szó.

ÖSSZEFÜGGŐ: Jel vs. távirat: melyik a legjobb csevegőalkalmazás?
Source link


109 Views 0 Ratings Rate it