Tofu sok cselekményfordulata | ÍZ

Avatar Gadam | 2021.05.05. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

A tofut nem mindig lehet egyetlen ízhez ragasztani, ami a szakácsot képzeletigénye – és néhány munka előtt áll. Ez egy ismert komponens, amely elnyeli a laksa összes kókuszdió illatát, de ez egy régóta bevált alapanyag. Buddhista templomi étel, is. Mégis ez egy megfizethető hús-alternatíva, amely felidézheti a sült csirke vagy a morzsolt chorizo ​​kényelmét, készen arra, hogy felszívja a fűszereket, szószokat és ízeket bármilyen konyhában, amibe belefoglalja.

A tofu folyosójának (vagy egy élelmiszerbolt kiszállításának legördülő menüjének) és annak minden különféle puhaságának áttekintése kezdődik a kaland, amelyet saját maga választ. Érjen el finom, pudingszerű szereket selymes tofu hogy a szokásos gyanúsítottak, mint egy melegedő, bizsergető fazék mapo tofu vagy kimchi-vel megrakott soondubu jiggae-t, vagy törjön ki egy turmixgépet és használja hasonló gondolkodású lágy desszertek– gondolj pudingokra, turmixokra és még vegánra is crema catalana. A tofu melléktermékeit nézve hosszú, ráncos tofu bőrök (vagy yuba) a kínai stílusú pörköltek általános kiegészítései, és az al dente tésztához hasonló visszapattanásuk van.

Sűrűsége cég és extra kemény tofus kellemesen rágós állagot hoz létre, ideális kiadós sült krumplihoz vagy gyors sekély sütéshez forró olajban a ropogós, aranyos külső érdekében. Sok házi szakács számára a felesleges nedvesség kihúzása az első lépés a ropogósság maximalizálásához, amely számos módon érhető el: szárítsa meg a tofut néhány papírtörölközővel egy nehéz lemez alatt; fagy, majd leolvaszt hogy kibővítse sejtfalait; áztassa sós vízbe a nedvesség elcsábítására; vagy egyszerűen hagyja a tofu sajtó végezd el a munkát helyetted.

Onnantól megteheti mindegyik egyszerűen vágott lapot aranybarna tökéletessé varázsolja vagy szerezd meg a blokkot, mint egy mázas sonka a ropogós felület maximalizálása érdekében. (És, ha kíváncsi voltál, akkor láthatólag beteheted tofu gofrisütőben is.) Rongyos darabokra hasítva és keményítővel (például kukoricával, tápiókával vagy burgonyával) borítva, minden darabja extra ropogós bevonatot élvez.

TEGYEN A TOFU KRÉMJÉNEK, KRESZTJÉNEK VAGY RÉZÉSÉNEK:

  • Scott Hocker adaptációja a Fuchsia Dunlop-tól halillatú sült tofu a fagyasztás és leolvasztás technikát alkalmazza, amelynek eredményeként ugrálós, nedvszívó tofu zsebek keletkeznek, amelyek minden egyes falatában a pácolt chile lényege van.
  • Tegyen egy tömb szilárd tofut misóval, szakével és cukorral az elkészítéséhez misozuke, erjesztett, sajtszerű kenés.
  • Az ízes szójaszószos páctól a fényes banán-ketchup mázig Bettina Makalintal’s ropogós mázas tofu mindezt megteszi.
  • Merüljön el a Ázsiai tofu írta Nguyen Andrea, mélyreható receptekkel, hogy saját maga készíthesse el.
  • Amikor arra kerül sor vegán tojáspótlók, a kemény tofu összetörhet egy tülekedésért, míg a selymes tofu a pite töltelékét sűrítheti.
  • A citrusfélék héjával és melegítő fűszerekkel elkevert selymes tofu egy éjszakai pihenést kap a hűtőszekrényben, vegán crema catalana készen áll a karamellizált cukor kéregére.
  • Hetty McKinnon’s turmixgépben vagy konyhai robotgépben habzott krémes tofutészta A recept egy buja, öt fűszer-nehéz mártást készít, amely minden egyes szálhoz tapad.
  • A banánlevélbe csomagolt halak ihlette Bryant Terry’s bunkó tofu gallérzöldbe csomagolva a szerény babtúró ízesített ünnepe.
Forrás


20 Views 0 Ratings Rate it